Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Fekete és fehér birkák

2007.06.23. 12:53 Napjaink

A politika olyan terület, ami könnyen befolyásolja az ember értékrendjét. Ha az általunk támogatott politikai oldal vet fel valamit, akkor azt általában jó ötletnek tartjuk, de a másik oldal vetette volna fel ugyanazt akkor simán rámondanánk, hogy hülyeség. Természetesen ezzel így vannak a pártok is, így amit a másik oldat tesz, tervez, vagy mond azt egyből támadni kell.
Ezáltal hamar eljutunk egy olyan állapotban, ahol már nem a mi értékrendünk befolyásolja, hogy melyik párttal szimpatizálunk, hanem a pártszimpátiánk alapján ítélünk meg helyzeteket. Ez amolyan csordaszellem. Amerre a "társak" mennek, arra megyünk mi is.
A világ azonban nem fekete vagy fehér. A mai megosztott politikai viszonyok között is hol az egyik, hol a másik oldal képviseli azokat az értékeket, melyek közel állnak hozzánk, ám aktívabban politizáló körökben ciki lenne, ha ellentmondanánk a pártunk álláspontjának.
Néha azonban fel kellene, hogy nyíljon mindenkinek a szeme és elfogulatlanságunkat bizonyítva színesben kellene látnunk a világot.
Én magam rengeteg mindenben liberális gondolkozású vagyok, de ezt elsősorban a gazdaság területére értem. Így aztán nem ellenzem a piaci gázárat, vagy a vasút magánosítását és állítom, hogy a jól szabályozott magántulajdonú társaságok sokszorosan jobban működnek, mint bármi ami állami tulajdonban van. Más területeken azonban konzervatív vagyok. Eszem ágában nincs például támogatni a melegházasságot, vagy a könnyűdrogok legalizálását.
Szocialista értékeket kevés területen érzek magaménak, de azért azt vallom, hogy az állam feladata lenne megteremteni a szabadidősport feltételeit az országban, így igenis szükséges lenne az állam nagyobb szerepvállalása a sportegyesületek támogatásában. Ezt azonban jelenleg egyik politikai oldal sem érzi magáénak, hisz ha valamelyik párt a sportra szavaz meg milliókat, akkor is többnyire az általam nem támogatandónak ítélt élvonalbeli focicsapatok költségvetését duzzasztják csak fel.
Mindezen tényezők alapján reálisan végiggondolva mindenki láthatja, hogy a helyzet egyáltalán nem fekete, se nem fehér. Nincs az a párt a mai politikai palettán aki legalább nagyjából azt az értékrendet képviselné, mint én.
Talán éppen ezért vagyok ennyire kiakadva az ország megosztottságán. Hogyan láthatja a fél ország fehérben, a másik fele feketében a helyzetet, ha egyszer valójában minden a lehető legszínesebb?
Lehet okolni a pártokat, hisz ezen a területen ők mutatják a rossz példát, ám gondolkozzunk el azon, hogy ki az aki feltétel nélkül követi bármely oldalt? Igen, mi szavazópolgárok vagyunk azok, akik önként lettünk birkák és bégetünk, mint a többiek.

2 komment

Címkék: politika elmélkedés gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr70104298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorka 2007.06.25. 11:56:11

Nagyon igazad van és örülök, hogy ezt mostanában egyre többen így látják.
Kár, hogy az öszi balhék miatt kellett erre ráébredni.

Szia,
Dorka

1337 2007.11.12. 17:39:40

Bírkák helyett Birkák.

istenkém..
süti beállítások módosítása