Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Ezen sokat buktunk - Zavargások Budapesten

2006.09.19. 18:46 Napjaink

Ledöbbentenek a mostanában zajló budapesti események. Elsősorban nem azért, mert nekem személy szerint nem tetszik, hogy a politikai ilyen mértékben kitört az utcára, hanem ennek az egésznek a várható hatásai zavarnak.
Sok mindenről beszélünk, csak épp arról nem, hogy mibe fog ez nekünk kerülni.
Gondoljunk csak bele mit gondolnánk, ha külföldön élnénk és nem sok mindent tudnánk Magyarországról! Szeretnénk turistaként ebbe az országba menni? Feltehetően nem.
Mi van azokkal, akik nem terveznek utazni? Bennük is biztos hagynak némi nyomot a BBC-n vagy egyéb külföldi tévében látott képsorok. Ha már minden rég lecsengett és utazásra szánják rá magukat ezek az emberek mi fog nekik beugrani? Tuti a most látottak és mivel még nem voltak se Budapesten, se Prágában utóbbit fogják választani.
A most történteknek tehát igen kemény hatásai lesznek és ezt hosszú évekig érezni fogjuk. Ritkán szerepelünk ennyit a külföldi médiában, így jobb híján ez fog megragadni az emberek emlékezetében. Ez aztán az Országimázs!
Arról már jobb nem is beszélni, hogy ugyanez igaz a befektetésekre is. Hiába javasolják majd esetleg befektetésre a hazai részvényeket nyugati elemzők, mert a laikus befektetők mégis rizikósabbnak fogják a MOL, OTP... részvényeket tekinteni a szintén ajánlott Cseh papírokhoz képest. Ez nekünk mind rossz és nem csak most. A jövőben is!
Nem csak az MTV székházat támadtuk meg, hanem a saját jövőnket is!

Aki nem rombolt, csak szimplán tüntetett az is gondolkozzon el egy kicsit azon, hogy jelenlétével mintegy bíztatta a rendbontókat. Megadta nekik azt a biztonságérzetet, hogy sokan vannak. Miért nem elég a választófülkében politizálni?
Unatkozunk, örök pesszimisták vagyunk és lázadunk, mint a kamaszok. Mondhatni hülyék vagyunk.
Előrehozott választásokkal csak tovább rontanánk az ország helyzetét, hisz oda lenne a stabilitásnak még a látszata is. Ha mégis nem tetszik valami, akkor írjunk blogot, vagy fórumozzunk és végső esetben se menjünk az utcára. Aki ezt nem bírja megállni az se a Kossuth térre menjen, hanem a Felvonulási térre! Ott nincs mit lerombolni, nem zavar senkit a sok magából kikelt tüntető. Aki ezt mind figyelmen kívül hagyja az Magyarország ellensége!

Egyesek úgy érzik ezzel mutatják meg magyarságukat. Nagy Magyarországért kardoskodnak, esetleg kiűznék a külföldi multikat, befektetőket. Nekik csak azt tudom mondani, hogy inkább más területen mutassák meg mekkora magyarok. Itt van a kultúra, a művészet, vagy a tudományok, melyben nagyot alkotva öregbíthetik országunk jó hírnevét. A legjobb példát a végére hagytam: Sport!
Miért nem a sportpályán mutatja meg magyarságát az, aki most Árpád-sávos zászlót lobogtat? A hazát képviselhetné a világban, szívére tett kézzel hallgathatná a himnuszt, de ők nem ezt akarják. A könnyebb utat választják, azaz nem csinálnak semmit, csak háborognak. Nem az a hazaszeretet, ha egymást gyilkoljuk, hanem az, ha megfeszülünk a magyar csapat, vagy váltó sikeréért, esetleg egyéni versenyszámban érünk el világraszóló diadalt!

A legfontosabb, hogy gondolkozzunk, mielőtt bármit is tennénk. Menjünk dolgozni, tanulni és ha még marad energiánk, akkor sportoljunk! Politizálni ráérünk a szavazófülkében.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest jövő politika rombolás bosszúság

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr3630488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása