Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

MLM, azaz Multi-level Marketing

2006.06.06. 18:40 Napjaink

WellBiz-es bejegyzésem tiltakozást váltott ki pár "balek" körében, így most foglalkozok egy kicsit a Multi-level marketing hátterével.

Legtöbbünk már biztos találkozott vele, mert megpróbálta egyik kedves ismerőse rábeszélni a belépésre valahova. A módszerek különbözőek, ám egy dolog többnyire közös: a bizakodás utáni bukás.
Az egésznek a lényege ugye a hálózatépítés, bármennyire is ellenkezőjét próbálják nekünk bebeszélni. Hogyan is lenne más, hiszen éppen az a bizonyíték erre, hogy minket is megpróbálnak beszervezni.
A termékre azon okból van szükség ezekben a rendszerekben, hogy a piramisjáték legálissá váljon. Maga a piramisjáték ugyanis szinte mindenhol illegális, így Magyarországon is, ám ha már mögé teszünk egy terméket, akkor MLM lesz. Ezen felül természetesen a termék hivatott a gyanakvó emberek megtévesztésére is.

Az emberek természetesen szeretnének sok pénzt keresni és keveset dolgozni. Erre alapoznak az MLM rendszerek kitalálói. Bemutatják, hogy mekkora összegeket lehet keresni milyen kevés munkával és bebizonyítják, hogy ez működhet is. Elméletben!
Ekkor a naiv "balekok" jelentős része elcsábul és máris a rendszer részévé válik. Innentől számára a legfontosabb, hogy további tagokat szervezzen, mivel ebből lesz a pénze. Ennek következtében ő is kénytelen azt hazudni, hogy milliókat lehet keresni minimális munkával és a terméket is kénytelen az egekig marasztalni. Ha nem ezt tenné, akkor a minimális esélyét is elveszítené a lebegtetett meggazdagodásnak.
Ennek következtében aztán egy rossz szót nem hallunk a minket beszervezni igyekvő ismerősünktől. Mindig minden szép és jó, ráadásul mindenki épp a meggazdagodás küszöbén áll. Sokan ugyan már évek óta ezt mondogatják, de a kifogást mindig megtalálják.

Gyakran halljuk, hogy azért "hatékony" az MLM, mert kimarad belőle a többszintű kereskedelem és közvetlenül történik az értékesítés. No, de mi is marad ki? Az a 10-20 százalék, amit a nagy áruházláncok rátehetnek? Akkora árverseny van a nagyok között, hogy aki közvetlenül a gyártótól vásárol valamit az se spórol semmit, sőt lehet, hogy a Tesco, Auchan, Lidl és társai olcsóbban adják a terméket, mint a kisebb boltok beszerzési ára. Ehhez képest természetesen az MLM jóval drágább, hiszen az biztos többszintű. Keresünk vele mi, aki minket beszervezett, aki őt szervezte be és így tovább. Lesznek tehát méregdrága termékek, melyeket alig lehet eladni. Nem véletlenül az MLM-ben terjesztett termékeket szinte kizárólag a tagok maguk vásárolják. Megveszik mondjuk a nyitó csomagot, aztán kénytelenek lesznek maguk elhasználni, vagy lepasszolni egy rokonnak, különben rajtuk ragad.
Vannak persze hétköznapi termékek is, melyeken egyből kibukna, ha nagy lenne az árrés. Ezeknél a bökkenő az, hogy nem lehet velük pénzt keresni. Ilyen pl. a Vebso, ahol lehet kenyeret is venni a G-Roby-n keresztül, de mind hiába. Számoljuk csak ki, hogy szerencsétlen balekoknak hány tonna kenyeret kellene eladniuk havonta, ahhoz, hogy egy minimálbért kihozzanak!
Mivel az olcsóval nem lehet keresni, a drágát meg nem lehet eladni, az MLM-es termékeket gyakran csodaszerekként adják el. Az 1000 Ft-nél is drágább fogkrém árát megmagyarázzák azzal, hogy koncentrátum és sokkal kevesebb elég belőle. A csodaszerek és mindenféle szerkezetek meggyógyítanak minden betegséget és kész csoda, hogy eddig nem haltunk bele hiányukba. Ezeket mind csak most fedezték fel és ezért nem hallott róluk senki, ráadásul a civilizációs ártalmak miatt lett rájuk szükségünk. Másik eset, ha ugyanezen hatások miatt szűnt meg az ételekben az XYZ tartalom. Ezért aztán elhízunk, rákosok leszünk, fáradékonyság kínoz minket. Mindez persze megszűnik pár kapszulától, vagy egy lámpa fényétől!

Az emberek naivak! Nem gondolnak bele, hogy csak és kizárólag azért hallják ezt, mert azoknak akik mondják ez az érdekük. Persze az emberek egy része el is hiszi, hogy tényleg jó, amit árul. Annyit hallja "kollegáitól" és ő maga is annyit mondja, hogy el akarja hinni, így végül tényleg igaznak vél mindent.

Az egészben az a legszörnyűbb, hogy az emberek kénytelen kelletlen saját ismerőseiket rángatják bele az MLM-be, így átverve saját családjukat, barátaikat. Mindezt persze úgy teszi, hogy hisz benne és abban is, hogy jót tesz mindazokkal akiket beszervezett. Arról pedig, akinek nem jön be az "üzlet" következetesen állítja, hogy elrontott valamit. Leggyakoribb ok a kitartás. Ez jól bele van nevelve minden MLM-esbe, hiszen minél tovább megvan a tagok hite, annál tovább gyűjtik az újabb balekokat.

Mindazonáltal elég lenne néhány dolgot végiggondolnia az így behülyített embereknek ahhoz, hogy végleg kiszálljanak az MLM rendszerükből:

Miből lesz a pénz? Árrésből!
Mennyi terméket kell ehhez eladni minden tagnak? Haszonkulcstól függ, de legalább a keresett összeg dupláját, azaz optimális esetben legalább félmillió forintot.
Kinek kell ennyit eladni? Minden tagnak saját magának, hiszen fejenként kell megtermelni annyi hasznot amennyit fel szeretnénk markolni, különben honnan lenne az a pénz.
Ki az aki el tud adni ennyit? Senki, hiszen mindenki csak újabb tagok beszervezésétől várja a milliókat.

Összességében tehát a tagok átlagosan annyit keresnek amennyi a saját maguk által eladott termékek haszna. Ez pedig szinte nulla, hiszen gyakorlatilag csak maguk vásárolnak, idegennek eladni semmit nem tudnak.

180 komment

Címkék: mlm átverés

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr6130485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre 2007.09.06. 20:45:00

Kósa L. Adolf:

Nagyon lecsúszhatott ez az ürge, ha képes magából ilyen szinten hülyét csinálni!

"Vannak győztesek és vesztesek... Vagy ez vagy vagy az vagy... Azzá válj... "

Mondja már meg valaki, hogy ez élő-e!

"túrbóstart a gyakorlatban... mindenre használhatod az aloevera gélt... milliókat lehet vele keresni... Holiday Rally... megfogtam egy szupervájzor munkatársam kezét... itt ül egy menedzser..."

Erika 2007.09.07. 15:12:03

Kedves Ildikó!

Már több oldalt is belinkeltem, Imrét egészen felvidítottam vele! No hogy fokozzam a jókedvét, itt Kósa L. Adolfról egy kis adalék, a Népszabadság „A 100 legbefolyásosabb magyar” című kiadványból:

portal.uni-corvinus.hu/fileadmin/user_upload/hu/tanszekek/tarsadalomtudomanyi/politikatudomany/files/_50/polip.pdf

Ez pedig egy oldal a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének lapjából, ahol azért elég komoly cégek szerepelnek a tagok listáján. Nem beszélve arról hogy ezeknek a cégeknek nagyon komoly etikai és egyéb szabályoknak kell megfelelni.

www.mgyosz.hu/gyaripar/2003majus/ujtag.pdf

Tehát én úgy gondolom, hogy én ide bármit belinkelhetnék, csak szegénységi bizonyítvány lenne a számotokra!

Üdv: Erika

Imre 2007.09.07. 15:39:36

Úgy érted Katalin? :)))

Tényleg nem értem miért nem tudod belinkelni, amit tőled kérnek.
Egyébként ez a lista tényleg sokat elmond.
Anettkával és Győzikével egy listára kerülni bizonyíték! :)

Köszönöm. Ezen is jót röhögtem!

Ez az MLM tényleg egy vicc.

Erika 2007.09.07. 18:12:04

Kedves Imre!
Na ezért szeretek MLM-el foglalkozni, mindenki vidám körülöttem!
Mi bajod Anettkával, vagy Győzikével? Attól, hogy nem az én műfajom egyik sem, még el kell ismerjem, hogy valamit tudnak. Ha én többet tudnék náluk, akkor én is ott lennék a listán, de nem vagyok sajnos!
Egyébként a felsorolásod nem volt teljes, mert többek között a felsorolásban ott szerepelt még:

Török Gábor
Medgyessy Péter
Demszky Gábor
Schmitt Pál
Alföldi Róbert
Makovecz Imre
Sólyom László
Andrew G. Vajna
Sterbinszky Károly
Kertész Imre
Juszt László
Frei Tamás
és még sokan mások.

Velük mi a problémád, ha egyáltalán ismered őket?
Ahogy az előbbi hozzászólásomban említettem, belinkelhetném én ide anyosómat is, aki ennyire elvakultan MLM ellenes, úgy is csak a saját ideáját hajlandó elfogadni. Jut eszembe, a második linkre gondolom már nem is kattintottál, pedig kiváncsi lettem volna a véleményedre!

KEDVES KATALIN TŐLED ELNÉZÉST KÉREK, HOGY LEILDIKÓZTALAK!!!
FIGYELMETLEN VOLTAM NE HARAGUDJ!DE LÁTOD MINDJÁRT AKADT IS EGY KEDVES VITAPARTNEREM AKI A FEJEMRE KOPPINTOTT

Kedves Imre további szép napot és jó mulatást kívánok!

Tromos 2007.09.07. 20:06:59

Most komolyan azt hiszed, hogy ezek után bárki hisz neked?

Nem tudsz semmi bizonyítékkal szolgálni egy állításodra, márpedig ha igazad lenne, akkor annak millió nyoma lenne a neten is. Hazudtál és próbálsz kibújni alóla. Egy link és kész.
A baj az, hogy megtaníttatták veletek hogyan kell hazudni és hogyan kell kibújni alóla, ha lebuktok.

Ez az MLM alapja. Ezért utáljuk ennyien.
Igen! Most nyiltan lehazugozlak mnden MLM-es társaddal együtt! Mocskos csaló vagy és ezt már mindenki látja itt.

Kósa L. Adolf meg kit érdelek?
Írok én neked listákat és még a neten is megtalálható lesz. Tessék:

Hitler
Erika (FLP munkatárs)
Sztálin

Boldog vagy?
Ez a listám nyilván túlzó, de arra rávilágít, hogy a te idióta listád se jelent semmit. Fel lehet rá kerülni meztelenkedéssel (Anettka) és hülyeséggel is (Győzika és Kósa L. Adolf).

Erika 2007.09.07. 22:08:28

Kedves Tromos!
Úgy látom rád cak a kosz ragad, egy kis illem, tisztelet az sajna nem!
Volna nekem egy jó tanácsom a számodra:
N É F Ü R G G Y É L É! Valami csak ragadjon már rád!!!
Én itt a vitát magam részéről lezárnám!
Holnap indulok Görögországba kicsit kikapcsolódni, amit 20 éves alkalmazotti munkaviszony után, csak most az MLM üzlettel tehetek meg. Elmondanám még, két munkatársammal és családjával megyek, akik már szintén pár évet ledolgoztak becsülettel alkalmazottként, és együtt fogjuk elöszőr látni a tengert!
Köszönöm ezt az FLP-nek, és a legnagyszerűbb mukatársaknak, akikkel valaha is együtt dolgoztam!
Kedves Tromos ez nem az én listám, de teljesen mindegy nekem hogy te mit gondolsz, nem beszélve arról ezt a hangnemet nem tűröm el senkitől sem. Szerintem az MLM üzlettel foglalkozók, meredeken szarják le, már bocsánat a kifejezésért, az ilyen ordenáré tudatlan és szerintem buta emberek mit gondolnak az üzletükről. Én vagyok egy emeletes marha, hogy leállok vitázni ekkora otromba bunkóval!
Ne haragudj, de ilyen stílussal ami neked van nem MLM üzletbe,de egy istállóba sem alkalmaználak. Az MLM üzlet arról szól, hogy minél több sikeres munkatársam legyen te ökör, mert ha alattam jól kereső emberek dolgoznak, nekem annál nagyobb a jutalékom te Isten barma. A lenagyobb boldogság volna a számomra ha minél több munkatársam keresne annyit mint én, legalább, ezért dolgozom. Meg azért hogy jövőre még két család velünk jöhessen pihenni, és megnézni a tengerpartot! Ez lenne az alapja az MLM üzletnek !!! Az a baj hogy ebbe az üzletbe is bekerülnek olyan hülyén gondolkodó balfa...szok mint pl. te. Akik csak magukra gondolnak és képesek több millió forintért megvenni egy üzleti szintet, aztán meg itt rinyálnak, hogy ilyen szar az MLM, meg olyan szemétládák és hazugok az MLM üzlettel foglalkozók! Sajnos vannak ilyenek is, de ez nem a rendszer hibája, hanem a sok hülye emberé aki nem fogja fel, hogyha én valakivel elkezdek dolgozni, azért én felelősséggel tartozom, segítek neki és ott vagyok mellette addig míg el nem éri azt a célt amit kitűzőtt magának ebben az üzletben! Vágod komám egyáltalán amiről itt pofázok neked?
Gondolom a te fönököd az megy neked este 8-kor dolgozni, hogy neked jobb legyen! Mert ha engem a munkatársam felhív, akkor én ott vagyok, mert azt ígértem neki, hogy segítek neki bármiben éjjel-nappal. Sok munkatársamnak van még ún. tisztességes állása /tudod miért hívják állásnak, mert ott nem lehet haladni/, és nem is mondtam még senknek sem hogy hagyja ott, majd csak akkor ha az FLP-vel kb. a dupláját megkeresi. Mit gondolsz míg ők dolgoznak ki építi nekik az üzletüket? Én, azért mert én is így kezdtem, az én szponzorom erre tanított, hogy senkit nem hagyok magára addig míg önállóan dolgozni nem képes, sőt utána is ott vagyok mellette ha szükséges. Gondolom ez így van a te munkahelyeden is úgye, felvett a fönököd és azzal kezdte nagyon örülne neki ha minél elöbb megelőznéd a vállalati ranglistán, és legalább annyi lenne a fizetésed mint az ővé, amint ez megtörténik elvisz téged a családoddal együtt 10 napra Paráliára, megköszönve a kitartó munkádat.
Ha így van gratulálok hozzá, de ha nem, akkor engem ne mocskolj és mást se, főleg olyanokat akiket te akkor sem érhetnél utól sem erkölcsileg, sem tudás tekintetében, ha még egyszer születnél.
Megmondom az öszintét az én listámon egyedül te vagy rajta, mert ekkora idióta bunkót még nem találtam a listámra, nagyon fel kell kötni a Győzinek a gatyát, hogy melléd kerülhessen! Imre barátunknak még sikerülhet, húzzá bele Imi!

MINDENKITŐL ELNÉZÉST KÉREK A HANGVÉTELEMÉRT, TERMÉSZETESEN NEM AKARTAM SENKIT MEGBÁNTANI, AKÁR MLM-ES AKÁR NEM AKI INTALLIGENS EMBER MÓDJÁRA SZÓLT HOZZÁM. SZERETTEM VOLNA KICSIT RÁVILÁGÍTANI ARRA HOGY AZ MLM RENDSZER JÓ VEZETÉSEL AKÁR MÜKŐDHET IS! MINDENKINEK SOK SIKERT ÉS JÓ MUNKÁT KÍVÁNOK AKÁR MLM-ES AKÁR NEM!

Szilágyi Erzsébet 2007.09.08. 01:38:31

Üdvözletem mindenkinek!

Eddig csak olvastam, de most fontosnak tartom, hogy megszólaljak.

1. Tromos egy bunkó. Ezen nincs mit vitázni.

2. Erika hozzászólásaitól nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.

Tisztelt Erika!
Az itt szereplő dolgok alapján én már azt se hiszem el, hogy ön valóban nyaralni megy. Sántít minden amit ír és ez nagyon átlátszó.
Ez még nem ok arra, hogy önnel így viselkedjen bárki is, de legalább ennyire elítélendő az, amit ön tesz.
Úgy érzem nagyon kétségeesett harcot fojtat. Kérem ne harcoljon az egész világ ellen!
Az emberek átlátnak a szitán! Látják, hogy ez egy népbutítás! Látják, hogy ön nem tudja alátámasztani amit mond. Látják azt, hogy mindig ugyanazt mondja! Látják azt, hogy ez önnek a pénztárcájára megy!

Kérem gondolkozzon el azon, hogy érdemes-e embereket ilyen szinten magára haragítani, mint ezt a Tromost!
Ne feledje, hogy a többség hallgat.

Véleményem szerint az többség látja a dolgok lényegét. Azt, hogy ön rózsaszív felhőknek rajzolja le az MLM sötét bugyrait.

Nem kívánom meggyőzni a kedves olvasókat. Biztos sokan vannak.
Meggyőzi őket a sok előttem szóló. Meggyőzi őket arról, hogy ne vágjanak bele az MLM-hez hasonló kétes vállakozásokba.
Ki van ez már vesézve. Senki nem tud újat mondani. Ez egy meddő vita.

Tiszetelettel,
Erzsébet Sporonból

Erika 2007.09.08. 08:25:02

Kedves Erzsébet!
Valóban én is úgy gondolom, hogy ez egy meddő vita!
Fotókat majd megtekintheti a Hellász.hu-n!/21.-e után/
Nem folytatok semmilyen harcot, csak véletlen csöppentem ide.
Én ettől a vitától sem szegényebb, sem gazdagabb nem leszek.
Azt nem értem mi az ami sántít abban amit mondok, de nem is igazán érdekel!
Én így gondolom, ez a tapasztalatom! A másik dolog pedig az, hogy én itt senkit nem akartam rávenni arra, hogy vágjon bele bármilyen MLM üzletbe!
Arra próbáltam rávilágítani, hogy vannak nagyon tisztességesen és jól müködő MLM üzletek is. Attól viszont nekem szintén kinyilik a bicska a zsebembe, hogy folyamatosan hazugnak neveznek, pocskondiáznak. Téved, az MLM nem úszkál semmiféle rózsaszín felhőbe, és én ilyet nem is állítottam soha!
Az MLM nagyon komoly és kemény üzlet, ha valaki jól és tisztességesen akarja csinálni! Én erre törekszem, szeretnék a mostani ismerőseimnek, barátaimnak és munkatársaimnak 20 év múlva is a szemébe nézni!
Vagy talán ez egy elitélendő dolog? Netán csak azért mert ezt a Multi Level Marketing segítségével próbálom elérni?
Sajnos most 10 napig valóban nem leszek /bármilyen hihetelen/, de addig is nézze meg a cégem honlapját, ha esetleg ráér, és utána megbeszélhetjük, hogy mi az a tisztessségten dolog, ami miatt ennyire le kellene szólni a munkámat.
www.foreverliving.com
Nem tudom mit tettem ami ennyire elitélendő Ön szerint!
Véleményem szerint a többségnek fogalma sincs, arról hogy egyáltalán miről beszélünk. Én szerettem volna konkrétumot hallani arról, hogy ki hogyan bukott bele az MLM üzletbe, akkor lett volna vitaalap. De így! Akármit írok hülye vagyok, bármit belinkelek az az én baromságom, elég ha csak beköszönök már akkor is hazudozok! Azt vártam volna, hogy xy vagyok ebbe és ebbe az üzletbe léptettek be akaratom ellenére befektettek velem több százezer forintot amit elbuktam, és most engedtek ki az adósók börtönéből. De ilyennel ez idáig nem találkoztam. Akkor miről is vitatkozunk?
Őszinte tisztelettel: Erika

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.09.08. 09:11:26

Nem olvasom végig a kommenteket, a Wellbizesnél már megtettem, de tök vicces, hogy ebben a blogban gyűlik össze az összes MLM-milliárdos vitatkozni, győzködni, és persze mellékesen ajánlgatni a rendszerét. Előkerültek már a szcientológusok is? :)

Greg 2007.09.08. 10:15:57

Unalmas!

Ugyanaz a sablon, amit minden MLM-es nyom!
Semmi konkrétum és mikor valaki beleköt valami baromságukba, vagy ellentmond neki, akkor besértődnek.
Érezd még te szarul magad helyettük,! Lehülyéznek, ha nem látoda a "hatalmas lehetőséget" és kikérnek maguknak mindent, de az egyszerű logikai bukfenceket nem veszik észre a saját rendszerükben.
Ha egy egyszerű dolgot kérdeznek tőlük elmondják a sablon betanított szöveget.

"Gazdag vagyok, sikeres vagyok, sokat dolgoztam, de megérte. Ne dolgozz éhbérért. Nálunk megcsinálhatod te is. Segítünk. Nem kell eladni. A hálózatod dolgozik helyetted. Nem állok le ilyenekkel vitatkozni. Mennem kell nyaralni. Ez nem az én érdekem, hanem a tiéd. Hülye vagy ha nem érted. Hülye vagy ha ismeretlenül ítélkezel."
Mi a f...ért nem tudod belinkelni azt az év zsenijét kedves Foreveres Erika?
Mindegy. Most majd nekem is válaszolsz a sablon betanult szövegeddel és én is kötözködő érthetetlen alak leszek.

Greg 2007.09.08. 10:24:39

Saját negatív tapasztalatból is van.

Az elmúlt kb. 15 évben összesen tán már 20-szor is próbáltak beszervezni valamelyik MLM rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy átlagosan évente legalább 1x.

Három alkalom volt, hogy totál átvertek. A többi esetben még bármiféle party, vagy rendezvény előtt kiszúrtam, hogy engem be akarnak szervezni.
Soha senki nem mond konkrétumot, csak elhívnak valahova. Van aki internetes üzletet emleget, más üzleti lehetőséget, munkát. Azt már senki nem meri kimondani, hogy MLM, vagy FLP, vagy Amway.

A három alkalomból 2 amway volt, mikor átvertek.
Mindkettő a Vebso korszakban, tehát nem régen.

Első alkalommal internetes munka. Naív voltam, érdekel a net, hát elmentem. Ott kiderült kb. 30 perc után, hogy a semmiről hadoválnak. További 1 órámba telt, mire le tudtam lépni. Egyszerűen nem hagyott elmenni a kedves ismerősöm.

Második alkalommal internetes biznisz szintén. Ismeretlen hív, aki egyik teljesen normális ismerősömtől kapta a számom. Rákérdeztem többször, hogy ugye nem amway. Biztos állította, hogy nem, tutira. Ja. Kiderült, hogy Vebso.
Dögöljön meg.
Ismerősömtől megkérdeztem miért adta ki a számom. Mondta csak úgy tudott szabadulni tőlük 3!!! óra után, hogy megadta 10 ismerősee telefonszámát!

Mocskok. Minden MLM-es.

FLT egy rohadt vidéki szeánszra rángatott el. Ez a harmadik eset, hogy bedőltem. Elcsesztem egy napom, mert átvágtak a palánkon és nem mondtak semmit. Ez is egy barátom volt. Tényleg csak volt, mert amióta hívő lett nem lehet vele beszélni.

Ennyi példa elég volt?

No én ezekért rühellek minden MLM-est!

Edit 2007.09.08. 14:50:12

Sziasztok!
Ennyi rosszat soha semmiről nem hallottam,mint az MLM-ről.
Most már igazán nagy kihívásnak gondolom,és nem bánom,hogy beléptem.Ez a rendszer amibe beléptem,még nem indult el,Magyarországon,hiszen ezért írtam,hogy egyenlőre csak hálózatépítéssel foglalkozunk.Soha senkinek nem hazudtunk,pont ellenkezőleg,mindenkinek elmondjuk,hogy hálózatépítésről van szó,és csak akkor jöjjön el a tájékoztatónkra,ha ez komolyan érdekli. Egyébként a terméket éppen tesztelem,Ausztriából hozattam,ahol már müködik a rendszer két éve.Terméket majd csak akkor kell vásárolni,amikor Magyarországon forgalomba kerül.Kb 200fő regisztrálása esetén indul a Magyarországi hálózat.Edina szerint akkor jó,ha magas szintet tudok elérni. Ez úgy tünik nem probléma hiszen az elsők között vagyok.
A termék összetevőiről,jogszabályokról,hogy ezeken a termékeken mit kell feltüntetni a gyártóknak,mi az amit nem is figyelünk,mert nem tudjuk,nem vagyunk vele tisztában,hiszen soha nem foglalkoztunk vele,ezeket tanítja meg a gyártó a szemináriumokon.Én úgy gondolom,hogyha ezt a tudást később a vásárlók felé tovább tudom adni (és miért ne tudnám?)akkor a termék eladásával nem lesz gondom.Én nagyon bízok a rendszerbe,és remélem sikerülni is fog jól felépíteni.
Köszönöm a tanácsokat!
Edit

Frank 2007.09.11. 14:12:50

Tiszteletem mindenkinek!
Hát sikerült végig olvasnom ezt és még pár MLM ellenes fórumot. És kiderült, hogy nem sok értelme volt. Az emberek mindig is különböztek és különbözni is fognak. Mindenki a saját igazát mondja. :)
Amit itt láttam, hogy Erika nevű felhasználó (Tiszteletem) normálisan állt a dolgokhoz. Elmondta a véleményét a tapasztalatai alapján normális hangnemben. Úgy látszik itt egyedül Én hiszek neki, hogy sikerült felépítenie egy üzletet, amiből megél, és most fog kirándulni menni. Csak egy dolgot nehezményeztem. Azt az egy linket, csak be kellene tenni! Bár szerintem felesleges, mert akár mit is mond arra mindig azt a választ fogja kapni, hogy hazugság. De hát mért is várnánk el, hogy egy egyszerű embernek elhiggyék amit mond, ha az ország vezető nagyjai is folyamatosan hazudnak. Manapság az emberekből alapvetően hiányzik a bizalom.
Kedves Erika ne erőlködjön. Kár itt pazarolnia az idejét. Úgysem fognak elhinni Önnek semmit. Inkább segítsen azoknak akik kérik.
Kedves MLM ellenesek. Igazatok van, abban, hogy unjátok már a sok MLM-es átverést. Amúgy mit ne mondjak Greg. Elég nagy balek lehetsz, ha háromszor is elmentél egy ilyenre. :) /Na mos majd jön a válasz, hogy tudod ki a balek? A sok MLM-es! :)/ Lenne egy kérdésem. Legalább megpróbáltál figyelni egy előadásra is? Vagy rögtön felvetted a szemellenzőt és azt mondtad, hogy ez baromság, ez hülyeség, ezt akkor sem hiszem el. ÁTVÁGNAK!!! Hogy a francba húzzak el innen?
Legalább vennéd a fáradságot és odafigyelnél. Bár akkor sem hiszem, hogy neked találták ki. Ha meg nem érdekel, akkor meg úgysem lépsz be. Ennyi az egész. Mit veszítettél? Nem a fekete dobozban menő hülye műsort nézed. De sajnállak. De legközelebb már nem leszel ennyire naiv. :)

Frank 2007.09.11. 14:13:43

A sablon szövegről meg annyit, hogy még is mit vársz? Mit mondjon, hogy el hidd? Akármit mondanak is az MLM-esek azt mind hazugságnak fogjátok venni. Bizonyítsák be hogy jó? Bizonyítsd be Te, hogy nem jó! Én most készülök belépni. Várom a válaszotokat, hogy mért ne tegyem. Még valami. Se nem üzletkötőnek, se nem terjesztőnek akarok belépni egyenlőre, hanem felhasználónak. Az meg hogy félévre, vagy még továbbra megveszem azt a terméket ami „érdekel”, hogy kipróbáljam a saját döntésem. Senki nem kényszerit rá. Azért lépek be, hogy kedvezményesen jussak hozzá. Veszíteni szerintem nem fogok vele, hisz kapok érte terméket. Ha nem felel meg nekem a termék, akkor meg a teljes vételárat visszakapom. Mi ebbe a rossz? Ja, hogy ezzel a többi embert fogom gazdagítani, aki hamarabb belépet? Hát istenem. Ő rajt keresztül ismertem meg ezt a terméket. Ő reklámoz. Nem a gyártónak fizetik meg a reklám költséget, hanem annak, aki megmutatta. Mért csak a Televízió, a rádió, az újság, meg a különböző reklám cégek szedjék meg magukat a reklámokból. Mért ne kaphatná azt a kisember? Ha meg hívatásának is választja. Hát istenem. Lelke rajta.
Csak azt az egyet nem értem, hogy hol károsodtam Én ezáltal?

Frank 2007.09.11. 14:28:23

Tisztelt nagyra becsült közgazdász Uraknak meg feltennék pár kérdést.
Mért tart itt az ország, ahol tart? Ha ilyen sok tökéletesen kitanított közgazdász szakemberünk van.
Valamint mutasson még egy olyan üzleti formát, amiben a nem vagyonokkal rendelkező embereknek is lehetőségük van arra, hogy megfelelő összeget keressenek (200-500e nettó). Itt az időráfordítás vonzza magával a megfelelő keresetett az Én értékítéletem szerint. Vagy lehet, hogy tévedek. Ha igen kérem, javítson ki. A képzési költségről meg annyit, hogy nem feltétlenül kell könyveket cd-ket megvenni, meg szemináriumokra elmenni szerintem. Kölcsön is lehet kérni őket. A nyílt marketingok önmagukban is tanító jelegűek szerintem.
Na de térjünk vissza a kérdésre. Milyen üzletet ajánl egy normál keresetű egyénnek munka mellet amivel, még akár meg is gazdagodhat? (Az MLM-et nem lehet ajánlania) És nagy összegű kölcsönt sem szeretnék felvenni.
Várom a válaszát?

Tisztelettel: Frank

Egy közgazdász 2007.09.11. 22:28:21

Szerintem már épp elég nagy átverés az, ha valakit hazugsággal rángatnak el egy olyan helyre, ahová nem menne el ha tudja hova hívják. MLM-re ez 99%-ban jellemző. Internetes üzlet, otthoni munka, másodállsként hirdetik. Miért nem szerepel sehol, hogy ez MLM? Ez így már itt átverés!

Én közgazdász végzettségű vagyok, igaz már jóideje saját vállakozásom igazgatom, így nem teljesen a szakmámban munkálkodom.

Tapasztalatból mondom, hogy egy jó szaki megkeresi az általad említett 2-500 ezer nettót. Igaz inkább a 200-hoz van közel a keresetük, de megkeresik. Munkával, jogtisztán.
Az pedig csak nem gond, hogy bérletet, kajajegyet, nyugdíjbiztosítást, egészségpénztárat, beiskolázási támogatást... kapnak, amivel együtt jön össze akár 300 ezer forint.
Ez munka. Tisztességes és a saját bőrömön tapasztalom, hogy egy jó szakembernek (van akinek érettségije sincs) ki kell ennyit fizetni, hogy megtartsuk!

Az MLM az álmodozók, hiszékenyek birodalma. Aki pedig hinni akar, az hinni is fog. Minden MLM-es csak akkor látja be a rendszer működésképtelenségét, mikor saját bőrén is megtapasztalja.
Nem foglak tudni lebeszélni, pedig hidd el, hogy 100%-ig biztos vagyok abban, hogy 1-2 éven belül ki fogsz szálni és te magad se fogod szeretni az MLM-et.

Mondom ezt, mint tanult gazdasági végzettségű vállalkozó.

+
Szintén saját tapasztalat, hogy azok a munkásaim, akik munka mellett MLM-be kezdenek használhatatlanná válnak. A többieket győzködik, máshol jár az eszük, álmodoznak és szarnak a munkájukra. Ez többnyire fél év alatt cseng le és utána lesz újra teljesértékű munkatárs. Eddig egy valaki volt, aki MLM miatt lépett ki, de ő kevesebb, mint 2 hónap után visszakönyörögte magát. Hát van ilyen. Valamiből meg kellett élnie.
Összesen 5 emberről volt itt szó és az is 2000 óta jött össze. Nem nagy a minta, de az arányok meggyőzőek. :)

Frank 2007.09.12. 12:53:41

Abban igazad van, hogy mért nem mondják el, hogy miről van szó. Bár szerintem ezt azért teszik meg, mert ha elárulnák, akkor ahogy mondtad 100%-ék, hogy nem mennének el. De sokan nem azért nem mennek el, mert már részt vettek egy ilyen nyílt marketingon, hanem azért, mert valakinek a valakijének a valakijétől azt hallották, hogy ez milyen szar. És hogy ez egy piramisjáték. De még véletlenül sem vett részt egy ilyen marketing bemutatón.
Érdekes, hogy az ember jobban hisz a hallottaknak, ahelyett, hogy utána járna.
Az MLM-el magával nem tudom mi a bajotok. Szerintem nem azzal van a gond. Hanem azokkal az emberekkel, akik erőszakosan, az álmaikon, a vágyikon keresztül próbálják rátukmálni az emberekre ezt a „rendszert”. Ezt Én is elítélem. Valószínűleg Én nem is fogom ezt a módszert használni. Szerintem nem lesz eget rengető sikerem, de nem baj. Én igazság szerint a termékekre vagyok kíváncsi. Ha meg olcsóbban megkapom azokat a termékeket, hogy ha belépek, hát ez legyen a legkevesebb. Szerintem valóban meg lehet ezzel gazdagodni is, csak nem egy hónap, egy év, vagy 2 év alatt, hanem több év kell hozzá. Na meg nem kis kitartás. A pofátlanságról nem is beszélve sajnos. Hát ezért tudom, hogy Én nem azok közé fogok tartozni. Egyszerűen nem bírnám elviselni a sok nemleges választ, még ha őszinte is lennék.
Én kipróbálom a termékeit, és ha tetszik, és szerintem megérik az árúkat, akkor meg fogom venni továbbra is. Nem hiszem, hogy nagy veszteség érne e miatt. Az meg, hogy a felettem levőknek ebből haszna származik. Az nem érdekel. Ugyan is nekem mindegy, hogy a reklámra szánt pénzt kinek fizetik ki. Hiszen a reklám díja a hagyományosan árult termékek árában is benne van. És azt is én fizetem meg. Vagy nem?
Amúgy szép az a 200e forint közeli nettó. Én diplomás vagyok, napi 8 órát gürizek, és az említett összeg felénél kicsit többet viszek haza. (100e) És még mindig jobban jártam mint a nagy átlag. Nem tudom Te hol vállalkozol, de ha az alkalmazottaid meg kapják tisztán ezt az összeget az nem semmi. Már csak az a kérdés, hogy az után az összeg után az álam bácsinak járó járulékos költségeket vagy összegeket (Nem vagyok sem könyvelő, sem gazdasági szakember. Ezért ha nem a megfelelő kifejezést használom, akkor elnézést kérek, de szerintem érthető, hogy mire akarok kilyukadni.) teljes mértékben befizeted e az alkalmazottaid után?
Bocsi a kérdésért. Visszaolvastam és észrevettem, hogy erre már korábban megírtad a választ.
Csak az általánosságra szerettem volna felhívni a figyelmet!
Ugyan is itt Keleten sajnos nem olyan rózsás a helyzet. :( Milliárdos forgalmat lebonyolító cégeknél minimálbéren tengődnek az emberek. Még a szegény tulajdonos is minimál bérre van bejelentve. Közben meg SLK Mercivel rohangál, és 50 milliónál többet érő villában lakik. Na ez itt a helyzet. És Én még be is foghatom a számat, mert jobban keresek mint az átlag, és még járulékokat is befizetik utánam. Így valószínűleg lesz nyugdíjam, ha addigra el nem törlik.
A munkatársaidat nagyon sajnálom. Úgy látszik, belekerültek abba a kerékvágásba, ahol a gyors meggazdagodást ígérték. Elsőnek engem is elkapott a hév, de tudom milyen a természetem, és végig gondoltam, hogy ez mivel jár. Nekik sajnos nem volt ilyen szerencséjük. Talán a negatív kép miatt, sem ami kialakult erről az egészről. De mit veszítettek? A gyors meggazdagodásról szóló hiú ábrándjukat? Én nem fogok veszíteni semmit, mert a terméket elhasználom. Ha meg nem tetszik, akkor visszakapom a termék árát. Ők is visszakaphatták volna, ha kérik. Ebből is látszik, hogy nem figyeltek mindenre oda.
Az a baj, hogy az üzleti lehetőséget, a meggazdagodás lehetőségét kínálják fel. Nem pedig a terméket. Pedig a gyártó ezzel a rendszerrel a termékét szerette volna minél több emberhez eljutatni, úgy, hogy a reklámra szánt költséget a rendszerben levők között szétosztja. Sajnos ezt egyes pénzéhes, kapzsi emberek rosszirányba elvitték. Bár talán ennek is köszönhető, hogy ez a rendszer több éven keresztül képes működni. Hiszen akkor lenne nagy baj, ha minden ember egyből belépne, és elfogynának a beléptethető emberek. :) De az emberi természetnek köszönhetően ez soha nem fog bekövetkezni. Hiszen mindig lesznek olyanok, akik be fognak lépni, és mindig lesznek olyanok is, akik nem. Lesznek olyanok, akik fantáziát fognak látni a dologban, vagy a kiúttat a kilátástalan helyzetükből. De lesznek olyanok is, akik nem. Csak egy dolgot nem szabad elfelejteni. Azt megnézni, hogy mivel jár az, ha belép valaki. És, hogy mennyi idő, munka kell ahhoz, hogy elérje azt a célt, amit kitűzőt magának. Nem pedig fejest ugrani és várni a csodát. Én utána jártam. Tudom mik a nehézségek. Ezért nem is fogok embereket toborozni. Nem az a szándékom. Azt meghagyom a többieknek. Azt is tudom, hogy így nem fog nőni a bevételem. De hát istenem. Van ez így. Ha érdekel majd valakit, akkor 1-2 hónap múlva elmesélem a termékekről szerzet tapasztalataimat. És, hogy érzésem szerint megéri e, vagy sem.
Bár nem hiszem, hogy ha netán pozitív dolgokat mondanék az általam kipróbált termékekről, akkor elhinné nekem bárki is. Mivel akkor már törzsgyökeres MLM-esnek számítanék. És elfogultnak kiáltanának ki. Bezzeg, ha a negatív tapasztalatokat írnám le, akkor egyből elhinné mindenki. És még mellém is állna, hogy Én megmondtam. Vagy nem így lenne?

Tisztelettel: Frank

Ui: Teljesen mindegy mit ír egy MLM-es szerintem, mert ott mindenki bunkó és hazudik. /Az MLM-esek közül csak az fogja magára nézve érteni az előző mondatott, aki tényleg az./ Bármit írhat, bármit mondhat az ember. A sikert nehezebb elhinni, mint a sikertelenséget.
Én kívánom mindenkinek, hogy sikeres legyen, és érje el azt a célt, amit kitűzött magának. Akár MLM-ben tevékenykedik, akár máshogy. De csak becsületesen vigye véghez azt!
SOK SIKERT MINDENKINEK!

Frank 2007.09.12. 14:21:22

Na tessék. Alig írtam a fórumra és most jön a jól bevált napi 8 óra gürizés eredménye. Az ifjú kolleganőmmel most közölték, hogy nézhet más állás után. Tessék neked biztos jövő. Ma holnap lehet, hogy Én is az utcára kerülök. Kíváncsi leszek hol fog tudni állást találni, főleg most, hogy az egész ország szarban van, mert a fejlesztések és az építkezések leálltak. Mikor értik meg már odafent, hogy az ország egyik legnagyobb létfenntartója az építészet. Ha nem mennek az építési beruházások, akkor egy csomó cég a csőd szélére kerül, és ugye ennek nem kell ecsetelnem a következményét. Ott van fent!
Na megyek vissza húzni az igát, amíg még lehet!

aloeméreg 2007.09.16. 13:46:18

1x vettem aloe vackot kipróbálásra, folyamatos hasmenésem volt tőle, bármilyen kis mennyiségtől. Mérgemben kiöntöttem az egészet. Volt egy gyanúm, hogy mérgező lehet ez a cucc, utánanéztem a dolognak, kiderült, hogy az aloe tényleg mérgező növény, és csak külsőleg szabad használni. (még akkor is, ha ez a fajtája kevésbé mérgező)
Túl sokan nem használhatják az országban, ahogy látom, csak tizezer tag jött össze nekik... 10 év alatt. Szóval elég perifériás termékek.

Mlm ügynöknek meg eleve nem lehet hinni, hiszen anyagi érdek húzódik a reklámja/terméktapasztalata mögött. Nem őszinte a véleményük.

Kezemben a jövőm! 2007.09.18. 02:31:43

Gratulálok Egy közgazdász úrnak. Diplomát szerezni, aztán nevemet adni marhaságokhoz.... ez aztán a tudomány!

Főállású MLM-es vagyok. Nem vagyok gazdag, csak egy kicsit többet engedhetek meg magamnak az átlag embernél. Ez nem normális dolog. A normális az, ha valaki 40 évet dolgozik, nem jár nyaralni, nem vásárol új autót, 50 évesen már beteges... ugye ismerős. Akkor.... mi a francnak legyek normális?

Mondom ezt, mint tanult gazdasági végzettségű vállalkozó.-idézem

Mit mond? Azt amiben semmi tapasztalata nincsen, amit soha a büdös életben ki nem próbált?
Kíváncsi lennék, ha most pék lenne, hogyan műtene epekövet, vagy mondjuk buszvezetőként hogyan szerelne televíziót?

Nem ciki? Miért lenne Önnek igaza?
Mert tanult ember? Lehet, hogy Ön arra hivatott, hogy az amúgy is nehéz gondokkal küzködő munka után futkározó fiatalokat, esetleg idősebbeket félelemben tartja? A mai munkanélküliségben szenvedő társadalmat arra buzdítja, hogy ne tegyen semmit a saját jövője érdekében? Van Önnek gyermeke? Mit fog neki tanácsolni? Tanulj, legyen jó diplomád, lesz jó munkahelyed, aztán boldogan fogsz élni! -Ez senkinek sem működik vagy 50 éve. Ma a négy diploma a divat. Három diplomával rendelkező ismerősöm az utcára került, mert leépítések vannak a tanügyben. Két kiskorú gyerekét meg a mozgássérült feleségét megkérdezhetnénk, vajon érdekli-e őket az Ön tanult gazdasági végzettségü véleménye?
Az MLM igenis hoz pénzt az emberek konyhájára. Mennyit? Amennyit dolgoznak érte. Ez kérem kő kemény munka.
Elsősorban, a terméket, amit amúgy is megvásárolna valahol, olcsóbban kapja egy MLM-es tag. Tehát spórol.
Másodsorban, ha elad pár cuccot az ismerőseinek, ami kicsit macerás, mert az Ön által terjesztett rémhírek hallatán az ismerősök kissé gyanakvóvá válltak, bizonyos mértékű árréshez jut. Ebből veheti meg a cuccot saját szükségletre, esetleg a kenyeret, vagy, ha jól dolgozik, kifizetheti a gyereke reggelijét. Eddig érthető ugye?
Harmadik megoldás a hálózatépítés... ez kissé bajosabb dolog, ugyanis ehez már kell egy adottság... nem kell szépnek, fiatalnak, rámenősnek lenni, nem kell hozzá nyelvvizsga, diploma, tanult gazdasági végzettség,.. hanem intelligencia.
Igen, kérem szépen, jól olvasta. Vajon önnek a tanulmányai során megtanították azt, hogy a diplomája megszerzése után, hogyan fog azzal pénzt keresni? Hogyan vállik az élete olyanná, amilyennek Ön szeretné megélni? Én is sokat tanultam, de sehol nem tanítottak arra, hogyan lesz nekem jobb az életem.
Az MLM úgy működik, hogy az ismerőseimnek ajánlom azokat a termékeket, szolgáltatásokat, amelyekkel, meg vagyok elégedve.
Magyarul... ha tetszik, hogy a sarki pékségben a pék felesége minden reggel mosolyogva kiszolgál, a terméke számomra kiváló, távozásomkor mgköszöni, hogy nála vásároltam, így minden alkalommal derűsen indul a napom, ... ezt én el fogom mesélni a barátaimnak. Ha a barátaim vásárlásai után a pék megjutalmaz egy ropogós kiflivel, ez már MLM. Ennyire egyszerű.
Hogy itt ki, kit károsít meg, a barátaim miért mondják el az ő barátaiknak is, hogy itt, a továbbadott információért kiflit lehet kapni, magam sem tudom. Ön se próbálja megérteni, mert ehez nem lesz elég a diploma.
Egyszerűen mindenki jól jár. Hiszi, vagy nem, egy ilyen rendszer soha nem omlik össze. A pék süt, a felesége mosolyog, én örömmel osztom meg a tapasztalataimat, és mindenki finom, ropogós kiflit reggelizik.
Hogy miért van mégis a fórumokon több negatív vélemény,...
... Kiflievés közben jót röhögünk a tanult embereken, akik meg tudják magyarázni, hogy mitől olyan normálisak, de nem írjuk le, mert tudjuk, hogy hiábavaló lenne.
Az MLM cégek ezt az emberi tulajdonságot használják reklám helyett. Valamiről beszélni kell, hisz társas lények vagyunk. A külföldi multinál vásárolni a hipermarketben, aztán szidni a rendszert, azt lehet, de nem gazdaságos. Ezért beszélnek az MLM-esek mindig az üzletükről.
Egyre nagyon odafigyelnek: ez az üzlet, csak példával építhető. Érdekeltek abban, hogy az ügfeleik mindig meg legyenek elégedve.
Ez nem is szakma, hanem hivatás. Jót tenni emberekkel. Ezen épül az MLM.
Akinek más a véleménye, hála Istennek nem tartozik közénk. Akinek nem ment, csak magában keresheti a hibát. Emberek ezrei élnek belőle, vajon ők megtettek mindent a céljuk érdekében? Bizonyosan igen, hát őket kell követni. Én büszke vagyok arra, hogy MLM-es lehetek. Háromszor annyit keresek, mint azelőtt, tizede annyi munkával. A munkatársaim szeretnek, én meg mindent elkövetek, hogy nekik egyre jobb legyen az életük.
Sokszor mondják: KÖSZÖNÖM! Ezt a szót nem diplomáért és nem pénzért adják. Mosolyognak amikor velem beszélnek. Ezt az érzést nem lehet megfizetni és szavakkal leírni sem.
Idézet:
+
Szintén saját tapasztalat, hogy azok a munkásaim, akik munka mellett MLM-be kezdenek használhatatlanná válnak. A többieket győzködik, máshol jár az eszük, álmodoznak és szarnak a munkájukra. Ez többnyire fél év alatt cseng le és utána lesz újra teljesértékű munkatárs. Eddig egy valaki volt, aki MLM miatt lépett ki, de ő kevesebb, mint 2 hónap után visszakönyörögte magát. Hát van ilyen. Valamiből meg kellett élnie.
Összesen 5 emberről volt itt szó és az is 2000 óta jött össze. Nem nagy a minta, de az arányok meggyőzőek. :)

Ezt már olvastam más blogon is.
Gratulálok! Valószínüleg sikerült néhány embert eltántoritani attól a gondolattól, hogy kézbevegye élete irányítását. Vajon a mosoly amivel Önre köszönnek a munkatársai, szívből jön-e, és édesnek, vagy inkább keserűnek mondható?
Csak szánni tudom az ilyen gondolkodásmódot. Egymást fertőzzük meg azzal, hogy nem emberként tekintünk egymásra. Önnek, köszönetet, keveset mondhatnak az életben.

Átverések... ebbe az üzletbe az emberek, az ismerőseiken keresztül kerülnek be. Azért csatlakozik a barátom, mert kedvel, szavahihető embernek ismer, megbízik bennem.
Akit átvertek, annak, csak annyit: Madarat tolláról, embert barátjáról... remélem Greg figyel. Kezdjél komám más társaságba járni. Rossz hatással vannak rád a barátaid.

Elnézést, hogy előfordultam!
Nem én vagyok az a csóka, aki megváltoztatja a világot.
Az MLM olyan mint a foci. Mindenki ért hozzá, egy csapatot viszont nem lehet az országban összerakni.
Én így látom. Mindenki olyannak fogadja, amilyennek akarja a véleményem.
Mi fog történni? Nekem lesz rosszabb, vagy talán jobb... a fene tudja.

Frank, a volt kolléganőddel hozz össze, mert nem hasból beszéltem. Tök jókat írtál. Segítek neki munkát találni. Van egy tuti ötletem. Igaz kissé MLM szaga van, lehet, hogy a barátai bolondnak fogják nézni, de fél év múlva nem lesznek anyagi gondjai. Kielégítő lesz az egészsége, a szabadideje megtízszereződik. Csak célja legyen és hajlandó legyen érte dolgozni.
Vigyázzatok! Figyelem mit írtok!
Kezemben a jövőm!

Imre 2007.09.18. 11:42:16

Kezemben a jövőm!

Nem akarlak sértegetni, de a Közgazdász úr helyében most fel lennék háborodva.
Ír ide egy tisztességes vállalkozó, akinél tisztességes munkásemberek dolgoznak és te belekötsz.
Jössz itt ezzel a hülye MLM-el, amit minden épeszű ember elkerül és hülyézel mindenkit, aki ellene van.
Most akkor én is hülye vagyok, hogy fizetésből élek? A fejlett országok lakosságának 99% is hülye, mert ők is fizetésből élnek?

Jó lenne egy statisztika arról, hogy a legalább 5 éve MLM rendszerbe belépett emberek hány százaléka lépne be most megint!
Olyan 1% körül lehet, vagy még alacsonyabban. Majd nézz vissza ide 5 év múlva és akkor hülyézz le minket, ha még mindig hiszel az MLM-ben!

psp 2007.09.18. 23:31:35

Ide érdemes lenne átnézni Kedves Napjaink, azt hiszem rokon szakma.... az átverés tekintetében.
Üdv PSP

Kezemben a jövőm! 2007.09.20. 02:18:55

Kedves Imre!
Engem, csak saját beleegyezésemmel lehet megsérteni, örülök, hogy Ön nem akar!Bocsánat, Te, ha már ilyen haveri viszonyban kerültünk.
Most kérdezem az öt éves kisfiamat, mi jár a fogadatlan ügyvédnek? Azt modja cicakaka. Ő még így hívja a macskaszart. Gondolom, Egy közgazdász meg tudja magát védeni, ha akarja. Igaz most elfoglaltsága van, hisz Frank részére írja meg, milyen üzletet ajánl egy normál keresetű egyénnek munka mellet amivel, még akár meg is gazdagodhat? (Az MLM-et nem lehet ajánlania) És nagy összegű kölcsönt sem szeretne felvenni.
Senkit nem hülyéztem le.
Ide jönne, mint idézet, a minapi hozzászólásom. Tessék elolvasni. Hogy a Te fejedben a cikk hatására milyen gondolatok fogalmazódnak meg, azért Te magad vagy a felelős. Négy olyan ismerőssel olvastattam el a hozzászólást, akik eleve MLM ellenesek és nem ítélték meg úgy, mintha mindenkit lehülyéztem volna. Ellenkezőleg, normális embereknek hívtam őket. Hogy Te minek érzed magad, nem tudom, de aki fizetésből él, nem feltétlenül hülye. Én is fizetést kapok, esetleg a munka, amit végzek, kissé furcsa, mondhatnánk nem normális. Nem ítélem el a normális embereket, mint ahogy azt Te szeretnéd beállítani.
Ha mégis megbántottam volna valakit, ezennel egy ország előtt ELNÉZÉST KÉREK!
Kérdésedre válaszolva, nagyon jól teszed, hogy fizetésből élsz. Én Magyarországot is fejlett országnak gondolom, ellentétben veled, ám nem vagyok meggyőződve, hogy a lakosság 99 százaléka fizetésből él. Tudom, Te a NEM MLM-esekre gondoltál. Honnét ez az adat? Statisztikai lapok azt írják, hogy a világ lakosságának kb. 38 százaléka került kapcsolatba MLM rendszerrel. A cégem vezetőitől úgy tanultam, 8 százalékuk regisztrál. 6,4 milliárd ember 38 százaléka 2,432 milliárd ember, a nyolc százalékuk, 194,56 millió. Ha szerinted ebből csak egy százalék regisztrálna vissza, az azt jelentené, hogy holnap 1945600 ember kezdene újra hálózatot építeni. Ez kicsi hazánk egy ötöde.
Idézlek: Jössz itt ezzel a hülye MLM-el, amit minden épeszű ember elkerül
A Te adataid alapján számoltam ki, hogy épp most hülyéztél le majdnam 2 millió embert a világon. Elnézést! Nem őket, hanem azt a munkát, amivel ők foglalkoznak. A világon 2 millió, azt jelenti, hogy a 10 milliós Magyarországon 3125 embert sértettél meg.
Megmondom őszintén, szerintem itt ettől sokkal több ember él MLM-ből. Személyesen ismerek, vagy háromszázat, aki főállású MLM-es.
Én úgy gondolom, hogy nálunk a lakosok 10 százaléka lehet tagja valamilyen MLM rendszernek. Ezen nyugodtan vitázhatunk, ez nem bizonyított tény. Ezek a tagok vagy hálózatépítők, vagy forgalmazók, vagy fogyasztók. Előzőleg leírtam, mi a külömbség közöttük. Érdekelne a véleményed, és persze mindenkié, ki van közülük megkárosítva? Persze tényszerű, hogy minden fizetőhöz el kell, hogy érjen a termék, vagy a szolgáltatás.
A lakosság 10 százaléka, ha havonta egy embernek elmondja, hogy létezik a számára kedves termék, az azt jelenti, hogy egy év mulva az egész ország legalább egyszer hall új információt a barátjától, ismerősétől, rokonától. Kétmillió pedig kétszer.
Ha ennek a két milliónak tele van már a töke, hogy egy év alatt kétszer zaklatták ugyanazzal a szappannal, biztosítással, vagy üzemanyagadalékkal, és felháborodva elzárkózik, akkor hány embert érdekelhet még?
Van egymillió aki mondja, kettőnek a töke csordultig, marad hét millió embertársunk.
Ők azok, akiknek pici hazánkban beszélni lehet MLM-ről. Természetesen nem mindenkit érdekel. Tudomásom szerint, ha száz embernek mutatsz valamit, legalább 27-et érdekel. Még egy kis matek, aztán befejezem. A 7 millió 27 százaléka 1,89 millió ember, tehát majdnem kettő millió potenciális vásárló. Mikor fog ez tönkremenni? Az nem lehet, hogy senkit nem érdekel.
Persze ez csak az én kicsi véleményem. Az a fontos Te mit gondolsz.
Ha kisebb számot kaptál, az csak azt jelentheti, hogy Magyarországon most kezd virágozni az MLM, mert még kevesen ismerik. Ha a szám nagyobb, akkor már régóta, de HURRÁ! hát mégis működik.
Nem bántani szeretnélek, hidd el. Én is nagyon megvetettem az MLM-et. Végül rájöttem, minden kifogást felhasználok, hogy ne kelljen a megszokott életemet feladnom, míg nem jött egy pillanat, amikor beláttam, jobban félek a kudarcaimtól, mint amennyire vágyom a sikerre. Akkor hoztam életem legjobb döntését. Nem én vagyok nagy ágyú. Segítettek. Van nagyon sok jó vezetőm. Üzletileg érdekeltek abban, hogy nekem jól menjen. Ez az üzlet a másolódás üzlete. Aki rábeszél, az öt év múlva is rá kell, hogy beszéljen. Aki szélhámos, belőle is szélhámosok másolódnak. Ők a szakma sintérei. Ez emberi tulajdonság. Minden szakmában van ilyen. Nem lehet miattuk elítélni egy rendszert.
Én mindenkinek azt kívánom, mielőbb találja meg a célja felé vezető utat. Akinek segíthetek, nagyon szívesen megteszem. Szerintem a legjobb a hállózatépítés. Abszolút felvállalható, tervezhető, kifizetődő, remek munka. Tudom nem lehet mindenki MLM-es, hisz nem lenne holnap friss kenyér.
Kell a jó kritika, hisz csiszolja az üzletet.
Szerintem Napjaink indító szövege, alaptalan valótlanság. Aki dolgozott MLM cégnek, az tisztán látja, hogy egy amatőrrel van dolgunk. A fórumot viszont iszonyúan jónak tartom. Meg kell beszélni ezeket a dolgokat.
Én továbbra is figyelek, várom a többiek véleményét is.
Erika, Univerzum, Karriere, Frank hozzászólásai nagyon tetszenek. Úgy érzem értik, amit mondanak. Nagy Imre papírpénzes módszerében ott a bibi, hogy nem lehet belekalkukálni az emberek érzelmeit. Érzelmi alapon vásárolunk.
Amibe én belekötök,
Mondom ezt, mint tanult gazdasági végzettségű vállalkozó.
egy jó szakembernek (van akinek érettségije sincs) ki kell ennyit fizetni, hogy megtartsuk!
Ez idézet.
Nekem ez azt sugallja, hogy rá van kényszerülve, hogy a tanulatlan melóst megfizesse, hogy a diploma nélküli ember alárendelt kell, hogy legyen. Ha diplomája van, kizárólag neki van igaza. A hálózatépítésben mindenki egyenlő esélyekkel indul és teljesítménye után fizetik meg. Rossz árút nem ajánlhatsz, hisz a fejedhez verik. Marad még az emberi tulajdonság. Kitől fogadja el az ismerős?
Akiben megbízik, akit szeret, akit kedvel. Sehol sem kérik a nyelvvizsgát, vagy az érettségi bizonyítványt.
Kiakadok a mondatra, hogy
- 100%-ig biztos vagyok abban, hogy 1-2 éven belül ki fogsz szálni
- Mondom ezt, mint tanult gazdasági végzettségű vállalkozó.
Neki diplomája van, nekem meg mellé még tapasztalatom is.
A te dolgod, hogy kinek hiszel.
Két év hálózatépítés, és nem virítok itt most nagy számokkal.Nem szeretnék nagyképű sem lenni, de azt sem akarom, hogy kiröhögjenek. Nekem bőven megérte és biztosan nem fogom abbahagyni.
Üdv!
Kezemben a jövőm!

Imre 2007.09.20. 09:06:29

Azt nem vitatom, hogy hányan lépnek be MLM rendszerekbe.
Azt viszont állítom, hogy nagy részük egy kanyi fillért nem keres az MLM-el. Egyszerűen nem tud vele keresni a nagy része, mert nincs a piramis alsó részében lévők alatt elég nagy hálózat. A piramis alja pedig mindeig kiteszi a 80-99%-át a hálózatnak, annak felépítésétől függően.
Igen! Nevezhetném hülyének aki ilyenekbe beszáll. Én azonban inkább nevezem őket naívnak, becsapottnak...

Kezemben a jövőm! 2007.09.20. 14:10:03

Elnézést! Szeretném tudni, kik közülük a becsapottak? Konkrétan.
Az MLM nem piramis, hanem fogyasztói hállózat. Tessék informálódni!
A fogyasztói hálózatbak KI VAN BECSAPVA? Ez egy megadóztatott, államilag elismert, gazdaságilag fejlődő, legális vállalkozás. Ha te olyan okos vagy, mond meg hol téved az APEH, hogy enged működni ilyen rendszereket. Kiskomám, te egy kisinas vagy még ebben a szakmában. Nem tudom mi a foglalkozásod, de egy jótanácsot fogadj el. Amihez értesz, abból adj tanácsokat az embereknek. Nem szégyelsz valakit naívnak nevezni? Magadat milyen jelzővel illeted? Kisokos, nagyokos, okos, de okos, legokosabb, egyedül okos a világon, vagy van más?
Helló!
Kezemben a jövőm!

RégiMLMes 2007.09.20. 15:35:46

Kezemben a jövőm!

Te vagy becsapva kedves fiam. Én is be voltam. A rendszer csapott be minket! Az MLM nem működik és csak remélem, hogy mikor én nyomtam évekig nem volt ilyen tenyérbemászó szövegem, mint neked.
A piramis igenis megvan. Alattam majd 300 ember fordult meg egy hálózatban. Még én sem voltam elég magasan, ahoz hogy ebből éljek. Nekem ráadásul még a feleségem is segített, szóval nem egyedül csináltam.
Másoknak rosszabbul ment.

A naívság megvan minden MLM-esben. Szerintem te is fiatal vagy, lelkes, de egyben be is vagy csapva.
A stílusodon változtass, mert így még ellenségeket is fogsz szerezni. Szerencsre ezt nekünk sikerült elkerülnünk, de ahogy nézem neked nem fog sikerülni.

Az informálódás meg mit jelent nálad? Mi is elhittük a szépet és jót, amit az MLM nyújthat aztán 5 év után azt mondtuk, hogy ez lehetetlen. A rendszer azért működik, mert mindig vannak naív és lelkes emberek akik belépnek.
Akinek nagyon nem meyg az hamar hagyja abba, akinek jobban (mint nekünk) az évekig húzza, mire odébbál.

Kezemben a farkam! 2007.09.20. 20:53:47

Tisztelt Kezemben!
" 6,4 milliárd ember 38 százaléka 2,432 milliárd "

Ez azért eléggé elnagyolt számítás. Eleve nem lehet mindenki potenciális mlm jelölt. Például a 18 év alatti gyerekek, az idősek nagy része, Marad a 18-60 éves korosztály. Ezek közül is sokan kiesnek: nem érdekli az mlm, nem szeretik ezt a vásárlási módot, jó nekik a bevásárlóközpont is, nem szeretik az adott terméket, nem akarnak milliomosok lenni, szeretik a 8 órás munkájukat/hivatásukat, saját vállalkozásában pörög és nincs ideje toborzásokra (rengeteg ilyen van), erőszakos ügynökök lejáratták az mlm "hirnevét".
Van aki gondolkodik és utánanéz az eddigi mlm tapasztalatoknak és azért nem lép be. Vagy csak kockás papírt és számológépet vesz elő. Eleve kiesnek azok, akik már benne vannak 1-2-3 rendszerben, azért nem tudnak hozzád belépni. stb.
De ott vannak az mlm rendszerek korlátai is: nem sok féle terméket lehet benne forgalmazni. A legtöbb rendszer kimerül a háztartási, kozmetikai, wellness termékek kinálásával.

Biztos van még jópár szűrő, ami csökkenti az esélyeteket hosszútávon. Gondolom ilyesmikről nem mesél a főnököd. A lényeg, hogy ne gondolkodj. A végén eljutunk ahhoz a létszámhoz, amit most is látsz a cégedben. Mennyi is, ha nem titok? Felesleges milliárdokból kiindulni.

Csalóka az mlm-ben, hogy pár embernek tényleg bejön, és ezek "vakítják" a tömegeket a szerencséjükkel. Mert nem több, mint szerencse. Te is örülhetsz majd, ha két év múlva csak a tagok cserélődnek ki alattad és nem borul rád a piramisod, mint sok más toborzóra, akiket már nem jegyez az mlm történelem. Szerencse kérdése.

Kezemben a farkam! 2007.09.20. 21:09:22

"fogyasztói hállózat"

Ilyesmi nem létezik, még egy l-lel sem. Tessék informálódni!
Ez csak egy marketing elnevezés. Piramisnak mégsem hivhatják magukat.

Kezemben a jövőm! 2007.09.21. 01:08:13

RégiMLMes!
Nehogy már te legyél a mérce valahol. Biztosan tudod miért bukott meg a csapatod, ha ilyen jól informált vagy. Ugyan osszad meg velünk a tapasztalatod. Kíváncsi vagyok, mi lehet az oka, hogy 300 embernek egyszerre nem tetszik valamilyen termék, vagy szolgáltatás. Lehet, hogy valaki hibázott valahol?
Köszi, hogy fiatalnak nevezel! Nagyon sokszor úgy is érzem magam, az öt éves fiam lehet, hogy mutassa is, nem lehetek valami öreg. Bizony azért néhány nyár már a hátam mögött van. Sajnálom, hogy nektek nem ment. Valahol keresni kell a hibát. Ha a céged legális volt és MLM, biztosan még létezik és nem cserélődött ki minden tag. Hajrá, kérdezd meg azokat, akik még mindig benne vannak, vajon ők dolgoznak tovább, vagy minden okot feltárnak, hogy valakit hibáztathassanak. A kézbemászó modoromról annyit, hogy régóta figyelem a fórumot, nem kell aggódnom, munkatársam innét ugysem lesz. Ide elengedni jövök magamat, kicsit lazítok.
Neked rosszul ment, én már 100 munkatárs után főállásban MLM-es lettem, ennek több mint másfél éve.Igaz, nem állítom, hogy gazdag vagyok. Nehogy azt gondold, hogy abbahagyom, mert te nem tudtad irányítani a hálózatod biztonságát.
Elismerem, sokkal több embernek nem sikerült megélni az MLM-ből, mint amennyi még mindig abból él. El kell azért gondolkodni egy pici dolgon. Hogy-hogy azoknak mégis sikerült? Mit tesznek azok, akik élnek az MLM-ből? Miért esik ki az, akinek nem megy? Mit csinál az rosszul? Még mindig rengetegen élnek belőle ahoz, hogy azt mondhatnánk nem működik.

Kezedben a farkad?
Jobb lenne, ha te is inkább a jövődet vennéd kézbe. Gondolkodnak arról elegen, hogy hülyén, betegen, szegényen éljünk. Ne a kifogásokat kersd, hanem inkább a megoldást.
A világ lakosságának kb. 38 százaléka került kapcsolatba MLM rendszerrel.
Ezt írtam, nem pedig azt, hogy regisztrált. A nagy többség ebből a 2,432 milliárdból úgy vélekedik mint te. Olvass pontosan. Köszi, hogy észrevetted a hibám! Igazad van, egy L.
Kissé túlzás a 18-60 éves korosztály. A 16 éves is mos fogat, és nekem van 68 éves munkatársam is, aki alatt van néhány regisztrált tag. Nem jellemző, ez igaz, de van. Nagyon igaznak tartom amikor azt mondod, erőszakos ügynökök lejáratták az mlm "hirnevét". Lehet, hogy itt a legnagyobb hiba. A rossz hír sokkal gyorsabban terjed, mint a jó. Bizony ez nagy baj. Meg az is gond, ha azok az emberek, akik nem értenek dolgokhoz, vagy lustaságuk, félelmük, tenni nem akarásuk kudarcokba fojtják őket, úgy mesélnek tapasztalataikról, mintha az lenne a pozitív magyarázat. Verni az asztalt, mert nekem nem megy. Mit gondolsz?
Én nap mint nap ismerkedem, ajánlásokat kérek, megpróbálok legjobb tudásom szerint megoldást kínálni az ismerőseim gondjaira. A jó hálózatépítő, a kifogások megoldásából él. Ha nem lesz kifogás, nem lesz munkám. Megkérdeztem a három legerősebb munkatársamat az alsó hálózatban, meddig óhajtják fojtatni az építkezést? Nem tudtak határidőt mondani. Úgy 10-20 évet remélnek. Ő alattuk is vannak már olyan vezetők, akik komolyan elszánták magukat és nem akarják a mai rendszernek húzni az igát. Mi itt a gond? Miért állna ez le? Meg vagyunk elégedve a termékeinkkel. Olcsóbban jutunk hozzá, mintha a közértben vásárolnánk. Milyen ok kell, hogy ne a saját cégünkben vásároljunk? Ez nem fogyasztói hálózat? Tőlem egyik munkatársam sem vásárol. Bemennek a depóba, nagykeráron a saját nevükre vásárolnak, számlát kapnak a termék mellé. Hol van az üzlet elcseszve? Mondjatok konkrét dolgokat! Ne abba kapaszkodjatok, hogy nem működik, magyarázzátok meg!
Piramis? Mit értesz te piramis alatt?
Egy hagyományos cégnek van vezérigazgatója. Alatta van egy-két igazgató, alattuk felső vezetők, alsó vezetőség, mukavezetők, végül a melósok. Ez nem piramis? Egy portás akkor kap fizetést, ha jut. Mikor kerül a piramis csúcsára? Ha MLM-be keveredsz, a saját piramisod csúcsán indulsz és építesz magad alá egyre erősebb piramist. Hívjuk piramisnak. Nem bánom. Ha úgy gondolkodom, hogy nem dolgozom, mert a felettem levő piramisnak nem akarok jót tenni, rögtön halálra ítélem magam. Ha az alattam lévő piramist nem építem, akkor meg miből lesz csapatom? Van aki úgy csatlakozik, hogy nem akar építkezni. Mi a gond? Ő nem kerül fel a létrán. Nem lesz alatta hálózat. Nem jár neki jutalék, csak árrés. Ő egy olyan emberke lesz akiért valaki más kap jutalékot. Ez az ő szabad választása. Magyarázatot kérek. Hol a baj? Mitől áll le? Úgy állítjátok be, hogy tisztességtelen, meg hülyeség. Miért? Magyarázzátok el!
Én tudom. Ne nekem. Annak aki idetéved és reálisan látni akarja, mi az MLM. Ne szerencsével, meg nem működikkel érveljetek, azon nem lehet vitázni. Konkrét tényeket mondjatok.
Figyelek!
Bocsi, ha untatok valakit!
Kezemben a jövőm!

Imre 2007.09.21. 08:56:54

Mindig, mindenki azt írja itt, hogy "sablon duma", amit az MLMesek mondanak. Igen, az!
Olvass vissza a fórumban és láthatod, hogy semmi újat nem mondtál és minden kérdésedre kaptál már választ.

Nem lehet, hogy attól áll le a hálózat bővülése, hogy az emberek nagy része jön rá, hogy:
- neki nem megy ez a fajta munka
- MLM-ből nem lehet megélni
- drága a termék
- nem bővül a hálózata...?

Teljesen természetes, hogy az emberek abbahagynak dolgokat. Ez törvényszerű, hisz akár beteg is lehet valaki, nyugdíba mehet, neadj isten meghalhat.
Ha te felépítettél egy 300 fős hálózatot, akkor lehet ezen a szinten eléred azt, hogy nem tudsz tovább bővülni. Minden hónapban 5% abbahagyja, ez kezdetben csak 1-2 fő.
Te és az alattad lévők meg havi 15 főt szerveznek be.
A gond csak az, hogy mire 300 fős lesz a hálózat az 5% eléri a 15 főt és akárhogy gürizel ez csak a szintentartásra elég.
Én azt hittem ekkora hálózatból egyébként már el lehet lenni az MLM-ben. Ezek szerint nem feltétlenül.

Kezemben a farkam! 2007.09.21. 20:26:06

Kopizok neked egy idézetet a szomszédból, bár biztos olvastad:

"Egyébként a városomban a szomszédasszonyom az Amwayből gazdagodott meg, de amint bevallotta,csak ő!A legéslegelején kezdte majd 20 éve, vett pár házat,autót stb, és a Top lista első 50 helyén van.Neki megérte,de senki másnak nem...
Ennyit erről. A Wellbizesek meg akasztják fel magukat sorba. "

Hát, ha valaki rálát a rendszerre, az ő lehet, nem egy két éves túlfűtött kezdő, 100 taggal.
Csak arra ügyelj, hogy a céged portását, raktárosát, könyvelőjét, stb. be ne szervezd, mert a nagy beszervezés közben meg is szünteted az egész piramist. Tiszta, logikus rendszer ez.
Majd irj vissza 4-5 év múlva, hol tartol.

Detvai Gyula · http://yessplus.blogspot.com 2007.09.26. 12:45:47

Üdvözlök Mindenkit, szép napot!

Rövid leszek.
Most.
Felülről nézve a dolgokat, íme:
Semmi nem működik olyan sarkosan, mint ahogy itt leírjátok.
Tények, amikkel lehet vitatkozni: (de minek?)
1.) Az, hogy egy üzlet tisztességes, vagy sem, emberfüggő.
2.) Van olyan hagyományos felépítésű cég, ahol a dolgozók nem kapják meg azt a munkabért, amiért pedig megdolgoztak. Van, ahol ennek az ellenkezője igaz.
3.) Van olyan MLM cég, ahol megfizetnek az elért eredményért. Van, ahol nem.
4.) Van olyan cég, ahol télen fűtetlen műhelyekben dolgoztatják a melósokat.
Van, ahol fűtenek.
5.) Nem folytatnám...

Aztán:
Eladhatatlan termékeket minden boltban "kaphatunk". Ez is tény, képzeld el.
Számomra például eladhatatlan a:
cigaretta
üdítők, mindegyik!
ásványvizek
kávé
ketchup
televízió (komoly!)

Ezt sem folytatnám.

Miből lesz az MLM-esek jutaléka?

Tény: a vásárlásokból.
Magam is tagja vagyok tíz hálózatnak, kilencben csak vásárolok, úgy, mint a Teszkóban, vagy akármelyik üzletben. Ez szerintem tök természetes. Vannak olyan áruk, amit csak ott tudok megvenni. És eszemben sincs a kilenc MLM cégnél hálózatot építeni.
Minden valamirevaló MLM cégnek van több ezer törzsvásárlója, akik nem építik a rendszert. Jutalékot sem kapnak, de nem is igénylik.
És nem kényszeríti őket (engem sem) senki, semmire. Tíz cég - nulla zaklatás.

A Wellbiz-t nem ismerem, de gyanús..... Ez is tény.

Béke Veletek!

döme 2007.10.22. 10:31:09

Kedves Mindenki!
Enyi szakértőt az ég nem ba.....tt mint ezen az oldalon.
Egy valamit nem szabad figyelmen kívül hagyni:nagyon nézd
meg kire halgatsz!Pl:Ha bemész egy kocsmába, anyi okos embert sehol nem találsz mint ott.Mindenkinek meggyőződése, hogy az élet esküdött össze ellene, és Ő nem hibás azért, hogy úgy él ahogy.Aki kölcsön biciklivel megy fel a falu kocsmájába inni,az kritizál olyan embert akinek 3 traktorja van meg 8 ifája stb.. és elmondja hogy ez azért, az meg azért hülye.
A kritika ingyen van.Mindenkinek lelke rajta de először nézd meg Magad és azt is akire halgatsz!Nézz utána Fordot hányan és kik kritizálták. Ha malomba mész lisztes leszel.: a környezet formálja az embert!

döme 2007.10.22. 10:31:15

Kedves Mindenki!
Enyi szakértőt az ég nem ba.....tt mint ezen az oldalon.
Egy valamit nem szabad figyelmen kívül hagyni:nagyon nézd
meg kire halgatsz!Pl:Ha bemész egy kocsmába, anyi okos embert sehol nem találsz mint ott.Mindenkinek meggyőződése, hogy az élet esküdött össze ellene, és Ő nem hibás azért, hogy úgy él ahogy.Aki kölcsön biciklivel megy fel a falu kocsmájába inni,az kritizál olyan embert akinek 3 traktorja van meg 8 ifája stb.. és elmondja hogy ez azért, az meg azért hülye.
A kritika ingyen van.Mindenkinek lelke rajta de először nézd meg Magad és azt is akire halgatsz!Nézz utána Fordot hányan és kik kritizálták. Ha malomba mész lisztes leszel.: a környezet formálja az embert!

Wellbiz és FLP 2007.11.17. 19:26:05

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!!! A hozzászólások nagyon hasznosak voltak nekem. Cserébe én is megosztom a véleményemet és információimat, hátha többen hasznát veszik.
Én végighalgattam már pár mlm-es anyagot, és valóban javult vmit az "erőszakosságuk", már nem akarnak mindenáron beszervezni. :) Voltam egy beszervezős estén az FLP-nél is. Elmondhatom, hogy akárminek is hívjuk, de valóban a beszervezés a céljuk, sajnos ráadásul gyakran infók hiányos megadásával, és a kockázatok ismertetése nélkül; ami nem csoda, hisz ők már azzal is jól járnak, ha végfogyasztóként veszünk vmit. Én aztán igazán hagytam időt az összes információ feldolgozásásra magamnak, és 2 hónapnyi infógyűjtés után a következőket tudom elmondani, melyek talán általában is érvényesek az mlm-es termékekre:
1. A Herbalife, FLP termékek jó eséllyel kiváló minőségűek (diplomás biológusként, botanikusként és agrármérnökként állítom) DE
2. a termékek viszonylag drágák, SŐT, NAGYON DRÁGÁK, ha figyelembe veszem az ajánlott fogyasztási mennyiségeket (pl. táplálékkiegészítőkként) és a hasonló, nem mlm-es termékek piaci árát. Továbbá még figyelembe kell vennünk a magyar fogyasztók ilyen célú termékekre költhető anyagi forrásait is, melyek valóban nagyon szűkösek...
3. szerintem az mlm-es termékek piacképessége ált. gyenge itthon, más országokban pedig az mlm elterjedtsége is komoly korlátokat szabhat az intenzív értékesítésnek, és a további terjeszkedésnek. Egyszerű szavakkal: szerintem megalapozottam állítom, hogy ezek a termékek már csak nehézkesen, és kis mennyiségben értékesíthetők, a hálózatokba is kifejezetten nehéz új tagokat bevonni a fejlett piacokon (nem csak itthon, hanem Ny-Európában is).
4. Mindez alátámasztja azt a becslésemet, hogy kb. 50-100 értékesítőből egy válhat igazán sikeressé;
5. a sikerességhez már meglévő fogyasztói kör ismerete, és kissé agresszív, jó kereskedelmi vénával rendelkező egyéniség szükséges, akinek ráadásul valóban hinnie kell a termékek sikerességében, tehát
6. reális igény a rendszerektől a belépési vásárlás különböző csomagok formájában. Azonban ezek és az egyéb felmerülő költségek (a befektetett idő is az!!!) nagy kockázatot rejtenek, melyekre nem hívja fel senki a figyelmet. Vigyázat: a piac meglehetősen túltelített és gyakran negatív előítélettel terhes!!!! Itt egyetlen szempontból összehasonlítanám a belépést ezekbe a rendszerekbe (WellBiz, FLP) a tőzsdére lépéssel: kb. ugyanolyan kockázatúnak értékelem mindkettőt. De én személy szerint a tőzsdébe több fantáziát látok, és maradok a tőzsdei befektetéseim mellett….
7. az mlm-rendszerek, netmarketing, személyes értékesítés, wellness, gyógykészítmények bizonyos határokig a jövő nagy lehetőségei. Azonban az újabb értékesítési robbanásig - pl. itthon – meg kell várni, míg az embereknek ilyen célra jóval több felesleges pénzük lesz, mint most.
8. a Herbalife valóban ott van két tőzsdén is, ráadásul régóta, szép árfolyam-nyereséggel. Tehát a céges háttér adott, a termékek ez alapján sem megvetendő minőségűek lehetnek….Az FLP zászlóshajója, az Aloe Vera valóban komoly gyógynövény, melynek hatóanyagát megfelelő vivőszerekkel és megfelelő egyéb gyógynövényekkel párosítva igazi csodaszerré lehet tenni. Tehát a termékek kipróbálását végülis javasolni tudom, én magam is tartok itthon Aloe Verát.
9. Közgazdasági-matematikai szempontból is eléggé alátámasztható, hogy azok a piacok, ahol jelenleg szervezetbővítés, termékeladás történik, gyorsan betelnek, ha már nem most is telítettek. De a jutalékok mértékét önmagában én sem nevezném olyan elképzeletlenül kifizethetetlennek, hisz valóban összejön a relatív drága termékekből, és számos kereskedelmi lépcső kiiktatásával. Azonban ez az egész csak megfelelő végfogyasztó/elosztó aránnyal működhet. Ha túl sok a kereskedő benne (pl. mindenki kereskedő is, aki fogyaszt is), akkor valóban összedől az egész előbb-utóbb, mint egy kártyavár, vagy inkább már hamarabb bekövetkezik, hogy az értékesítők jelentős része lemorzsolódik (ez elég köztudott, hogy így is történik már manapság).

Szumma szummárum szerintem ez kiváló lehetőség volt a cégek és termékek értékesítésének a kezdeti szakaszában, de jelenleg már túl nagy kockázat áll szemben csekély nyerési lehetőséggel. Persze 100-ból egynek "kitartással" ( :-) ) biztos sikerülhet.
Én azonban ehelyett már akkor másba raknám a pénzem, van egy-két ífgéretes tőzsdei cég, aki ugyszint ígér itthon mesés árfolyamnyereséget, és még jó üzleti terve is van rá. :-) Abban sincs nagyobb kockázat! :-)

Azonban az internetes és direkt marketinges értékesítés robbanásával az mlm-es cégek ujabb boomot élhetnek meg, de ennek pontos idejét lehetetlen megjósolni.

De a véleményem ne tartsa vissza semmiképp azokat, akik ugy érzik, kiváló kereskedői érzékük van + olyan ismerőseik vannak, akik szívesen vennének ilyen termékeket v. egyszerűen csak maguknak is szívesen elhasználják ezeket a termékeket, ha mégsem sikerülne eladni őket.

Én nem ajánlom azonban az ilyen vállalkozásokat kispénzű, hamar megkereshető és nagy összegekre vágyó embereknek.

Szép napot és jó döntéseket mindenkinek!

Specht József · http://www.spc777kave.com 2007.11.25. 14:43:00

"Az egésznek a lényege ugye a hálózatépítés, bármennyire is ellenkezőjét próbálják nekünk bebeszélni."

Hozzászólásomban folyamatosan csak saját weblapomra fogok hivatkozni.
A fenti állítással szemben éppen azt hangsúlyozzuk, hogy fontos a hálózatépítés, mert, ha valaki csak termékforgalmazó akar lenni,akkor csupán egy hagyományos vállalkozást üzemeltet és nem egy hálózatot. Nézd meg a weblapot!

"Bemutatják, hogy mekkora összegeket lehet keresni milyen kevés munkával és bebizonyítják, hogy ez működhet is."

A másik dolog, amit hangsúlyozunk már az elején, hogy sok és kemény munkával válhat valaki sikeressé a hálózatépítésben.
Szintén megtalálható a weblapomon.

Már több dolgot nem is akarok kiemelni az írásodból. Teljesen nyilvánvalóan látszik, hogy gyűlölöd az mlm - et, és ezt le is írod. Csakhogy ettől a hálózatépítők még köszönik szépen, nagyon jól vannak.

Specht József · http://www.spc777kave.com 2007.11.25. 15:05:42

Kedves Imre!

"Ami pedig azt illeti, hogy a szakértő is tévedhet nincs igaza. Ezen a területen nem, mert ez a tény olyan alapvető gazdasági törvényekre épül, melyet egyetlen szakember sem vonhat kétségbe."

Fentebb idézett mondataiddal kapcsolatban, javaslom, kérdezd meg Vértes Andrást! Gondolom ismered őt. Nem kis szaktekintély a közgazdaság terén.

Lenne egy kérdésem: melyik az a terület, ahol mindenki sikeres lesz és senki soha nem bukik. Van ilyen a gazdaságban, vagy a sportban, vagy a művészetben, vagy bárhol? Nem úgy van-e, hogy vannak tömegnyien amatőrök, és van néhány csillag. Mondja-e mégis valaki a gyerekének, hogy ne tanulj énekelni, hisz ismerek sokembert, akik ezt tették, és mégsem lettek világsztárok. Vagy javasolhatom-e a gyerekemnek, hogy ne járjon foci edzésre, mert Gera Zoli csak egy van, sóvárgó grundfocista meg számtalan.

Miért kivétel az mlm?
Nem sikerül mindenkinek. Csak a kitartó "Geráknak", "Kocsis Zoltánoknak", "Talmácsi Gáboroknak".

És egy másik kérdés? A hagyományos kereskedelem nem egy hálózat talán. Mi mindannyian, akik a pénzünket behordjuk a tecsóba, vagyunk a bukottak, és az egy multi a meggazdagodott szervezője a hálózatosdinak. Ő nem egy szemétláda, hogy kihasználva minket gazdagszik?

Lenne itt még jónéhány kérdés.
Például, hogy, ha Amerikában az mlm betiltását fontolgatnák, akkor miért tantárgy amerikai gazdasági egyetemeken?

És, hogy miért jó riogatni a népet?
Élvezed?
Nagyon silány élvezeteid lehetnek.

Kezemben a jövőm! 2007.11.27. 01:18:08

Néha még idelátogatok.
Örülök, hogy néhányan még úgy gondolják, munkával lehet pénzt keresni.
Élni.... ez már tudomány.
Ma egy nyugdíjas csak van. Az már nem élet.
MLM ellenesek, mondjatok már néhány jó ötletet, mivel lehet biztosítani öreg napjainkat. Lenne egy kérésem. Ha lehet, ne kelljen minden nap egy másik ember házát építenem, napi nyolc órában, megalázkodva, negyven évig, vigyorogva.
Ha csak annyi igaz, hogy egy a százból MLM ben sikeres lesz, már megéri gondolkodni rajta.
Passzív jövedelem, mond neketek valamit?
100 milla kamata, évi 7 esetleg nyolc millió.
Ehez remek bankot kell találnod. Ja, meg 100 millát.
Vajon van-e másik esélyed?
Ismersz olyan melóst, aki egy életen át dolgozott, majd öregkorára élvezi az életet? Utazgat, vakációzik, új kocsikat vásárol...
Ha ismerek 100 MLM-est, és abból egy meggazdagszik, az jó arány?
Lehetnél az Te, vagy én, netán a szomszédod?
Kell hozzá egyetlen adottság. Jó lenne veleszületett.
Megoldásokban gondolkodni, nem pedig megmagyarázni a kudarcokat.
Vannak akik ezt teszik. Szinte minden városban meg tudnék nevezni néhányat.
Ők észrevették, hogy valaki ért el eredményt és semmi mással nem törődnek, csak, hogy megtanulják tőle a lépéseket, a siker felé vezető úton.
Alázat van bennük.
Nekem is van két diplomám, kérkedhetnék vele.
Egy barátom, három egyetemi végzettséggel munkanélküli.
A szomszéd utcában él egy Pali, hat éve MLM-es. Idén háromszor cserélt autót. Sajnos egyikünknek sem tanították az egyetemen, a való életben miből lehet pénzt csinálni.
A Pali nyitott volt az új dolgokra. A haverom, meg én büszkék a tudásunkra. Két éve, hogy megjött az eszem.
Még egy nézőpont!
Vajon lehet-e 100 ft.-ot keresni az MLM-ben?
Ha úgy gondolod, igen... hát ismételgetni kell naponta többször. Aztán, ha belejöttél, taníts meg rá néhány ismerősödet.
Nevezheted akár szarkeverésnek is, egy idő után pénz lesz belőle.
Bármikor ujrakezdheted.
A sikeres ember egyszer többet áll talpra, mint ahányszor seggre esik. Soha ne feledd!
Innétől lehet pénzt és kifogást keresni!
Ha egynek sikerült, akkor nem lehetetlen. A kérdés az, vajon ő ügyesebb, vagy Te vagy lustább?
Szép napot!

3kocsis paraszt 2007.12.01. 16:57:24

Most irigykedsz az autócserélgetős ismerősödre? Egyébként minek emlitetted volna meg... Engem abszolút nem nem izgat fel a dolog. Biztos megvan neki a Győzike összes dvd-n is.
Majd kérd kölcsön tőle, nézegesd két balektoborzás között.
Egyébként mi a célod? Lépjünk be alád, hogy biztosítsuk a passzív jövedelmedet öregkorodra? Munka nélkül? Vagy mit akarsz?

Zsolo 2007.12.09. 14:55:15

Sziasztok és jónapot
Én most léptem be az Flp-be végig olvastam minden hozzászólást. Szerintem jó nagy hülyeséget csináltok itt. Ha elmentek egy lerobbant moziba és végig néztek egy filmet ami amugy nagyon szuper, de végig szenvedtétek az egész 1-1,5 órát, meg idegesitett a melleted üllő röhögése. Akkor rohantok a szomszédhoz meg az ismerősökhöz hogy ne menjetek MOZIBA mert ez marha szar volt, " a melleted üllő röhögöt a hátsófeledet nemérezted pedig soxor áttfordultál stb...-"! Nemkéne álltalánositani mindent mert a másik moziban kényelmes fotelek vannak. Aki meg mégis beül egy olyan moziba ami kényelmetlen koszos stb, az vagy rá van kényszerülve vagy csak ezt engedheti meg magának. Nem azt mondom hogy nem kell megosztani másokkal a tapasztalokat hanem megkell nevezni hogy abba a moziba ne menj, vagy a másikba! És miért ne!? És mindig lesznek olyan emberek akik bemennek a jobb moziba is ,meg aki a rosszabba!!! De nem úgy fognak kilépni hogy rossz volt a film "termék" hanem a körülmények voltak rosszak és kényelmesebben jobb lett volna!!
A kényelmes ember az aki az MLM rendszerben gyorsan akkar meggazdagodni mert nem elég kitartó!!! A mozi az MLM rendszer. A film meg a termék. De egy közös az emberekben a jó film az mindenkinek tetszik!!! Engem is és családomat is beakartak szervezni az Amway-be, csak a rámenőségel meg az árakal nem értettünk egyett. Pl: 97-ben volt nálunk termékbemutató már akkor 90-120.000Ft-os edénykészletet akartak ránk sózni. Csak viszonyitási alapként akkor kerestem 23.750Ft. És visszatérve az FLP-re itt nagyon kellemesen csalodtam mert nem erőltettek semmit, végigültem egy tájékoztatot, mondták hogy bármi kérdésem van nyugodtan keresem fel őket "névjegyet adtak", 1Hét múlva vissza mentem még egy tájékoztatora mert volt amit nem értettem ott választ kaptam mindenre ami érdekelt még. És újbol kihangsulyozom nem erőltették. Majd rendeltem termékeket amik érdekeltek!! És azt tapasztalom hogy jók a termékek fogok rendelni még, és ezzel együtt az üzletemet is épitem vele. Minden amit magamra fujok vagy megeszek abból 5%-ot vissza kapok, és ez csak egyre több lesz! Kérdem én a Colgate vagy Coca-Cola fizet neked amiért az ő termékét használod? NEM!!! Vagy amikor a bolt polcán láttod hogy 10-20% ajándékba, és megnézed mellete ugyan azt a terméket ugyan akkora kiszerelésben ugyan annyi pénzért akkor ez hol reállis kit szídsz??? De nem foglalkozol vele hogy az a 10-20% kinek a zsebébe vándorol, mert neked kell az a termék. Van benne sok lehetőség én azt mondom, és ha van benne pénzkereseti lehetőség is, akkor miért-ne érdekeljen!? Nem midegy hogy magamnak spórolok vagy másnak. Az Avon-t is érdemes megnézni hány Avonos ismerőstök van, az is MLM rendszer. Hányan gazdagodtak meg belöle? Azok akik komolyan vették!!És mégis a GDP 3 helyén áll. Ennyit szerettem volna mondani. Köszönöm hogy elolvastátok!!!

Texas 2007.12.09. 21:46:13

Ugrottál már kútba?

Nem?

Akkor honnan tudhatod, hogy nem jó ötlet? Próbáld végig az összeset, hátha az egyik bejön!

??? 2007.12.15. 22:52:11

Ennyi csalódott, begyöpösödött, unalmas, gyáva embert! Röhej:)

Yess+ · http://www.uzletkozpont.mlap.hu 2007.12.17. 12:05:08

Ha szidod az mlm-et, ha nem, nézd meg a weblapom! Egy próbát megér, nem? Én is rengeteg mlm rendszerben csalódtam, és igazából még ebben sem értem el igazán nagy eredményeket, de ebben a rendszerben nem megyek tönkre, ha nem jön be, mivel magyar árakkal dolgozik, és nincs kötelező vásárlás! Ja, és ha elértél egy szintet, onnan akkor sem pottyansz vissza, ha évekig hanyagolod a dolgot! És, nem utolsó sorban: nem kell olyasmit venned, amit eddig nem vettél, hisz a mosóporod, a mosogatószered, a légfrissítőt, az öblítőd...stb. megvásárlásával is tag lehetsz! És mégegyszer: nincsenek csillagászati árak! Mindenki számára elérhető a dolog...

Mné Kis Krisztina · http://www.tavmunka-tippek.extra.hu 2008.01.01. 14:37:19

Kedves Mindenki, akit az MLM bármilyen formában érdekel!

Az MLM tevékenységet lehet tisztességes munkával végezni! Bár, nem gazdagszunk meg belőle pár hónap alatt, több évi kemény munka, és kitartás kell hozzá. A másik pedig, hogy a termékek a legtöbb közvetlen értékesítéssel foglalkozó cégnél jó minőségűek, mivel ha nem az lenne, akkor lejáratná magát a cég, és le is húzhatná a rolót hamarosan. Ha esetleg vannak emberek, akik nem elégedettek a termékekkel, azok esetleg nem az "előírt utasítás" szerint használták. Még egy megjegyzés, hogy az MLM-et nagyon sokan nem veszik komolyan, nem is értik meg a lényegét, és nem munkának fogják fel. Én egy nagyon jó csapathoz kerültem, tisztességesen, becsületesen végezzük a munkánkat, ami egy kissé hátráltat minket abban, hogy "gyorsan meggazdagodjunk!"
Ajánlok mindenki számára egy vitára okot adó új e-book újdonságot, amely feltárja azt, hogy a jelöltkutatás és a munkatárstoborzás miért rombolja az MLM vállalkozásodat… az üzleti lehetőséged miért az utolsó dolog, amit értékesítened érdemes… és… hogyan keress pénzt FÜGGETLENÜL attól, hogy beléptetsz-e a hálózatodba valakit, vagy sem!
Kattints ide, ha többet akarsz erről megtudni!
www.tavmunka-tippek.extra.hu/kab/mlmtevhitek.htm

Nem vagyok híve a reklámozás ilyen módjához, ezért bocsánatot kérek, de ami ebben az e-bookban le van írva, az ehhez a támához nagyon passzol.

Üdvözlettel: Mné. Kis Krisztina
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK, és Sikereket az élet minden területén!

Kezemben a jövőm! 2008.01.02. 00:26:02

Kedves Krisztina!
Az MLM és a közvetlen értékesítés két külömböző fogalom.
Hálózatot építeni, de nem léptetni be embereket, az marhaság, és úgy hívják -KERESKEDELEM.
Egyébként tök jó amit leírtál, köszi!
BUÉK!

Kállai Éva · http://www.wellness-eva.hu/tavmunka 2008.01.26. 00:43:09

Aki az ismerősei vásárlására alapozza az MLM vállalkozását az jobban teszi, ha el sem kezdi.
Kedves Kezemben a jövő mielőtt válaszolsz, valamire olvasd el előtte, és ha nem érted inkább maradj csöndben.
A Kriszta által javasolt könyv neked is segítene tisztábban látni.
Üdv
Kállai Éva

Nerrex 2008.02.08. 20:41:34

Üdvözlök mindenkit!

Nem értek egyet a cikkel teljes mértékben. Nem egy ismerősöm nézett hülyének amikor először becsatlakoztam az egyik hálózatba, történetesen az egyik kozmetikumokat forgalmazó MLM-be.
Köbö 2000 Forintom "bánta". A szponzorom korrektül megmondta, hogy ha azt várom, hogy láblógatással fogok milliókat keresni, akkor el se kezdjem az egészet. Céljaim persze sokkal szerényebbek voltak: egyetemistaként kis zsebpénzt akartam keresni és tökéletesen elégedett lettem volna havi 5-8 ezer forinttal is. Ehhez képest, rögtön az első hónapban az árrésből ~11.000 Ft-t hoztam össze azzal, hogy a csoporttársnőim tőlem rendeltek.

A "dolgom" mindössze annyi volt, hogy leadjam a rendelésem (többnyire ezt is a szponzorom oldotta meg) és elmenjek átvenni a termékeket. Kaptam ajándékot is: valami bőrregeneráló kenceficét, amit FIÚKÉNT valahogy nem tudtam mire használni. :)
A bevételem ezután folyamatosan nőtt, átlagosan 25.000/hó. Aztán ráuntam, hogy folyton én rohangáljak, így kb 4 hónap után pár rendszeres vásárlómat beléptettem magam alá, mondván így ők 30%-al olcsóbban vásárolnak majd. Örültek, mint majom a farkának.

Egy nap átutalás jött a számlámra: 7.877 Ft. Tudom hülye voltam, de egészen addig csak "forgalmazó" voltam és nem "hálózatépítő". Akkor kezdtem maga az üzlet iránt érdeklődni míg végül egy 57 tagú csoportot építettem fel, ami havonta 2-3 új taggal bűvül azóta is (a lányok nagyon szorgalmasak). A csoportom kb felét nem is ismerem... és pénzt kapok a FORGALMUK után.

Azóta nem mondom, hogy profi hálózatépítő lettem, de megtanultam egysmást az MLM-ről. Legalábbis a sajátomról. Két éve léptem be. Továbbra is egyetemista vagyok. De már nem a szüleimtől függök. És mennyit keresek az én "randa", "átverős", "lehúzós" MLM-mel?
A január rossz volt: árrés + jutalék: 109601 Ft.

Az unokabátyám tavaly február óta az egyik pénzügyi MLM tanácsadója. Ő már hétjegyű számot keres meg egy hónapban. Nettó. Terveim szerint nyáron én is becsatlakozom, amint vége a vizsgáknak.

Az, hogy valaki, aki felettem van az én munkám miatt gazdagszik meg?
KI A FRANCOT ÉRDEKEL????


Üdv: Rajmond

Kezemben a jövőm! 2008.02.08. 23:51:54

Nerrex, gratulállok!
Ez az MLM.
Hajrá!
így tovább!

Gikan 2008.02.20. 15:06:02

Én is egy MLM rendszer tagja vagyok. A következő úgy hangozhat, mintha a rendszer ellen beszélnél. 2 éve eljárok minden rendezvényre (nem olcsó mulatság), innen veszek mindent amit csak lehet a háztartásból. Végül is megelégedett vásárló vagyok. Ha összeszámolnám, akkor hogy mennyi pénzt költöttem rá, akkor sokat megdöbbennétek. Nem tudom létezik-e még olyan ember, aki ilyen hosszú ideje aktív lenne az üzletben sikertelenül mint én. Pedig úgy ézrem beleadok apait-anyait. Sokat már rég feladták volna, és negatív hozzászólásokat irogatnának egy blog-ba.

Azonban én még soha életembe nem láttam olyan csapatot, együvétartozást, segítsége, pozitív beállítódás, mint itt. Soha senki (beleértve a szüleimet is, pedig fáj ezt mondani) nem kaptam annyi bíztatást, mint itt. Ha munkaadóim lennének, már rég kirúgtak volna. Van egy jó szakmám, amiből jól keresek, számítógépekkel beszélgetek napi 8 órát. Olyan ember voltam, aki senkihez sem szólt volna akkoriban. "Hagyjanak engem békén" hozzáállással. Nem tudom kifejezni mennyire segített a hozzá tartozó oktatási rendszer abban, hogy hogyan bánjak az emberekkel (köztük feleségemmel, és a nehéz édesanyámmal), hogyan gondolkodjak hosszú távon, hogy elhiggyem én is érek valamit, és hogy a viselkedésem nem fúrcsa, csak a személyiségtípusomból adódik. Feleségem szintén többdiplomás, és sokáig skeptikus volt az üzlettel kapcsolatban, mert adott a véleményekre. Most úgy mellém állt, hogy össze kell kapnom magam, hogy ne körözzön le a hálózatépítésben. Libabőrös leszek tőle, ha rá gondolok.

Az nem baj, ha valaki skeptikus. Kérjen infót! Ahol ez nem ingyen van (pl garanciális rendezvényjegyek), onnan meneküljön! Kérjen kölcsön könyvet, és olvassa el. Ha skeptikus kérdezze meg olyan embert, aki sikeres ebben. Nem a tévé előtt ülő üvöltöző ("Mit csinálsz!") szurkolót kell a fociról kérdezni, ha nem egy sikeres focistát. Itt rengeteg sikeres focista van, akinek érdekében áll segíteni. Abban érdekeltek, hogy annyit keress ezzel, hogy ne hagyd abba. Ha ez több, mint amit az az illető keres, akkor keress többet, mint Ő. Mert lehetséges.

Informálódjatok!!!!!

konrado 2008.04.25. 23:06:52

Üdvözletem!Én nem az MLM üzleti részével szeretnék foglalkozni bár tanultam reklámmarketinget,hanem egy másik személyes aspektusból amely sajnos személyesen is érint engem és környezetemet.A feleségem aki 17 év házasság után beadta a válópert FLP-ik.Mint később kiderült amikor nagyjából elhatározta ezt a lépést akkor kezdte az FLP-T csinálni.Természetesen nem azt mondom hogy az FLP.a hibás hiszen egy válás mindig két ember hibája de a barátainknak mindig mi voltunk az úgynevezett tökéletes pár nagy szerelem stb és én most is szeretem a feleségem.Most már tudom hogy nem kellett volna véleményt adnom annak hogy nem örülök annyira hogy belépett ebbe az egészbe.Voltak problémáink nyilván minden házasságban vannak de nem megoldhatatlanok de ahogy egy közös barátunk találóan megfogalmazta aki egyébként már nem túl lelkesen egy másik MLM.rendszerbe dolgozik belőle azt hozta ki hogy bátrabban felvállalja a döntéseit és hogy ő most megmutatja hogy milliomos lesz stb...Hozzátenném hogy jól menő vállalkozásunk volt most már csak neki van gyönyörű házunk autóink mindaddig míg be nem lépett az életünkbe egy ˇ"barátnő" aki beszervezte persze ő már magasan van.Sajnos a feleségem mindig hajlamos volt arra hogy másoknak higgyen ne azoknak akik igazán szeretik.Igazából ahogy a felnőtt fiunk mondta Anya mi szükség van erre hiszen jól élünk az eddigi vállalkozásból.És amikor azt vágta a fejemhez 17 év után hogy én sosem szerettem de az aloe veránál szeretik nem tudtam hogy sírjak vagy kinevessem.A lényeg szerintem igazából kívánom Neki hogy sikerüljön amit csinál de ha tényleg segitett Neki abban hogy eltaszitsa a férjét 3 gyerekkel akik természetesen nála maradnak hiszen amúgy is szinte minden az övé maradt mert én a gyerekek miatt nem akartam pereskedni akkor érthető hogy nem vagyok éppen boldog ha valaki MLM-ről beszél nekem.Tudom hogy ez amit elmondtam talán nem tartozik szorosan ide de sajnos ilyen eredményei is vannak vagy lehetnek a MLM. rendszernek barátok családok is mehetnek rá .

Bionka · http://gportal.hu/bionom 2008.05.10. 10:16:57

Konrado,
nagyon sajnálom, ami veled történt, egyáltalán nem biztos, hogy ez az állás a végleges. Nehéz elhinnem azt, hogy ha tényleg boldogok voltatok, szerettétek egymást, akkor egy MLM rendszer el tudna szakítani benneteket egymástól.

Másrészt nekem is volt egy munkatársam, akiről mindenki azt hitte, hogy tökéletes, boldog házasságban él. Elmondom, mi volt a valóság: 24 évesen férjhez ment, azóta gyakorlatilag csak az volt a dolga, hogy az ő férje-urát szolgálja. Szült neki zsinórban 3 gyereket, felnevelte azokat. Háztartásbeliként minden nap főzött és sikamikálta a 100 nm-es lakást, hetente lemoshatta a kocsit, nyírhatta a füvet, főzött-mosott-vasalt-takarított... a barátaik előtt pedig ő volt az irigylésre méltó szerencse leánya, mert a férje nagyon gazdag volt, mindenük megvolt, "nem kellett dolgoznia" (mondta a munkahelyén körmét reszelgető, magát halálba internetezgető, keresztrejtvényt fejtő titkárnő irigykedve), a legdrágább cuccokban járkálhatott, szép barna volt a bőre (azt hitték szoli, pedig valójában a 300-as telek heti fűnyírásai alatt barnult le). Gyerekek haza, ebéd, tanulás, leszakadt gomb, jövő órára X dolog gyűjtése-prezentálása, számlák kezelése, minden az ő dolga volt. Alig várta, hogy a legkisebb is középiskolába menjen, akkor aztán közölte, hogy el akar menni dolgozni. Apa betette egy olyan helyre, ahol semmit nem kell csinálni. Az élete könnyű volt, már bejárónőt tarthatott. Soha senki meg nem kérdezte tőle, hogy boldog-e, mit szeretne csinálni, hasznosnak érzi-e magát, tartalmasnak az életét. Hisz hasznos volt: ugrált a családja körül. Ez volt a dolga.
Senki nem tudta, hogy ő orvos vagy legalábbis ápolónő akart lenni, szeretett volna beteg, elesett, rászoruló embereken segíteni. Aztán utolérte őt is a táplálékkiegészítős hullám, s fogyasztóból csakhamar munkatárssá változott.
S kinyílt a világ. Mert a vitathatatlan agymosás mellett egyfajta személyiségfejlődésen is keresztül ment. Persze, ez a mindenáron "Te is meg tudod csinálni!" lemez nálam is recseg, mert nem igaz! Egyáltalán nem igaz! De megtanulta azt, hogy az énképünket elsősorban mi magunk alakítjuk. Megtanulta a sok MLM-es demagógia és közhely között megbúvó igazságokból, hogy "Akár elhiszed, hogy meg tudod csinálni, akár nem, igazad van!" (by Ford) vagy hogy "Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad!" (Hippokratész)

Tudjátok... ők (mármint Henry Ford és Hippokratész) mind világhírű MLM-es elvetemült, velejükig romlott, agymosott ügynökök.

Szóval ez a hölgy közel 45 éves korában megtanult ÉLNI. Le merte vágatni a haját, mert gyűlölte azt a hosszú loboncot, amihez a férje ragaszkodott, aki egyébként 20 év alatt kizárólag "lovagló pózban" volt hajlandó szerelmeskedni, és a neje hosszú haja az előjátéknak éppen nem nevezhető izgatási rituálé része volt.
A nő fel mert venni fekete és színes bugyit (bár ilyet csak a kurvák hordanak... mármint a férje szerint). Rövid haj, kiszínesedett világ, mosoly, segítő szándék (az eddigi irigység helyett, ami körülvette a barátaik részéről), elismerés az eddigi elvárás és "becsüld meg a jódolgodat" típusú házastársi megaláztatások helyett. Kértek tőle és nem dirigáltak neki. Minden új volt. Az, hogy emberszámba vették.
Hab a tortán, hogy a termékekkel először nagyon félszegen bánt ugyan, de egy idő után sikerélményei voltak. És 10 fölényes vagy gúnyos bunkóra jutott 2-3 nagyon hálás, kedves reagáló is. És emberek életminőségét segített a méregtelenítő-immunerősítő italával, és bármilyen sete-suta volt kezdetben, két évvel később pontosan annyit keresett ezzel a "balek-átverősdivel", mint a nagyarcú férje, neki is megvolt a havi 6-700 nettó. És ekkor borult a bili, mert a Teremtés Koronájának hímegója ezt már végképp nem bírta elviselni. Noha mindig vasalt hófehér ingek és meleg vacsora várták otthon, belekötött minden fecni papírba, esti telefonhívásba, hétvégi rendezvénybe, és közölte az asszonykájával, hogy vagy ő, vagy az MLM, s kegyelemdöfésként jól beoltogatta a gyerekeit is, hogy anyátoknak a rohadt MLM már fontosabb, mint ti, a gyerekei (ami persze közel sem volt igaz).
És egy nagy cirkusz után persze a családja mellett döntött a nő, és boldogtalanul élt tovább. 3 hónapig. Addig bírta a munkatársai könyörgését hallgatni, akkor visszament, és inkább elköltözött otthonról.
Persze a teljes ismeretsége köre előtt ő egy utolsó, szívtelen, önző szajha, aki biztos bepasizott a szektában, ahová jár... és senki nem tudta eme "barátok" közül, hogy a pokolból szabadult, ahol elnyomták, eltaposták, ahol a tulajdon 21 éves fia közölte vele, hogy a nő csak 3 dologra jó: szex, főzés, házimunka! Ő fel merte vállalni az önmegvalósítást középkorúként, s láss csodát, azóta a 2 lánya már vele lakik.

Valaki itt az egyik hozzászólásban azt írta, hogy nem minden fekete vagy fehér. Nem bizony! És minden mérlegnek 2 serpenyője van. Könnyű ítéletet mondani valami felett, amire SEMENNYI rálátásunk sincs, csak a közismert előítéletek. Én azt szoktam tanácsolni a munkatársaimnak kifogáskezelésként, hogy mondjátok meg: létezik pancser vízvezetékszerelő, órát manipuláló, csaló taxis, penészes, rohadt gyümölcsöt eladó zöldséges, karóráját a hasadba varró sebész! De nem mondom soha, hogy MINDEN mesterember részeges és pancser, minden taxis csaló stb. Nem kéne általánosítani, és nem kéne határozott véleményt (pláne tényként) kimondani valamiről, amiről a leghalványabb fogalmunk sincs. Mert egy pancser ügynök vagy egy lelketlen, kapzsi MLM-es olyan, mint az egy fecske... még nem csinál nyarat!
Bocs, amiért hosszú lett, de az is hosszú volt, amit végigolvastam, s úgy gondolom, jogom volt ezeket leírni! :-)

Szép napot és még szebb, építőbb érzéseket, több toleranciát egymás iránt! :-)

Bionka
(aki nagyon boldog feleség és családanya és mindössze napi 2-3 órai munkával európai szinten elismert hálózatépítő az egyik legjobb, legígéretesebb amerikai MLM-cégnél, megjárta Amerikát, a Maldív-szigeteket és a fél világot!)

Terence 2008.05.24. 23:20:18

Épp keresés közben találtam meg ezt az oldalt. Érdekes dolgokat írnak egyesek... Most írok ide csak, mert nem itt akarom levezetni a feszültségem, hanem inkább mozgok. :)
Az egyik dolog, ami nem tetszik az, hogy nem itt kellene cégeket reklámozni, mert nem korrekt. A másik, hogy miért nem bírjátok megérteni, hogy nem mindenkit érdekel az MLM.
A harmadik, hogy vannak olyan MLM cégek, amely undorító és szemét módon próbálnak meg becsalogatni magukhoz embereket. Fizess be és kapsz ezt meg azt. Undorító. De vannak más cégek is.
Szereted a munkahelyedet? Mi lenne, ha nyílna egy ugyanolyan cég, ahol most dolgozol, és azt mondaná, hogy menj át hozzá és kapsz 50ezerrel többet? Átmennél? Hát persze, hogy át. Te sem vagy a pénz ellensége.

Kinek való az MLM és a termékei? Annak, akinek nem tetszenek a bolti gagyi termékek, mert lehet dobálózni a szavakkal, de senki nem tudja mit eszik, és mit ken magára. Sajnos mindenki félre van vezetve eme csodás világunkban. Nézd meg az oldalam. Írtam benne az ételekről, betegségekről, stb., amit nap, mint nap eszünk és iszunk. Az MLM cégek azért jöttek létre, hogy ezeket a káros dolgokat, és a félrevezetéseket kompenzálják valamilyen szinten. Ne haragudjatok, de mit hallotok a tv-ben nap, mint nap? Mert jó dolgokat nem, az biztos. Arra van nevelve mindenki gyerekkorunk óta, hogy tanuljatok, és utána menjetek el dolgozni. Mert a hazának ez kell. Ki termelje a pénzt az államnak, ha nem Mi kisemberek. Így van?
És ha valaki nem rendelkezik olyan külsővel, vagy egészségügyileg munkaképtelen. Vagy próbált kezdeni magával valamit az életben, belebukott a vállalkozásába és rámaradt a nagy adósság. Ők haljanak meg szerintetek? Ők már haszontalanok? Örüljetek annak, hogy tudtok menni dolgozni, mert megtudnátok, hogy milyen az, ha valaki feladja az életét, mert kilátástalan. Azt hiszitek, hogy mindenki olyan, mint Ti? Mindenki tud pénzt keresni? Mindenkinek van állása? Hát nem így van sajnos. De erről Mi nem tehetünk.
Szerintem egy ország nagyságát az határozza meg, hogy mennyi elégedett ember van... És ahogy körülnézek csak a környezetemben sok elkeseredett, és kilátástalan ember van.

Tudjátok kik kezdenek el MLM-mel foglalkozni?
A nő, aki azért hagyta ott az állását, hogy a haldokló nagyapját tudja ápolni. Vagy az, aki több milliós adósságban van. Vagy az, aki 40 éven keresztül dolgozik egy munkahelyen, és nem érzi, hogy meg lenne becsülve. Vagy az a pár, akinek gyereke született, és a férj naponta 14 órát dolgozik, hogy legyen miből fizetni a kamatokat.
És mihez kezdenének ezek az emberek? Őszintén! Ki fog nekik segíteni? Az állam? A rokonok? Esetleg Ti? Segítenétek ezeknek az embereknek? Tudjátok Ti mekkora felelősség az, ha valakinek próbálsz segíteni? Mekkora teher néha az, hogy benned bíznak az emberek (másban már nem tudnak) és a maximumot kell kihoznod magadból, hogy megfelelj nekik?

Van egy 80 körüli bácsi, akit már 4 kórházból küldtek haza, hogy fél év és meghal. El sem tudjátok képzelni mekkora felelősség az, hogy azt mond neki és a családjának, hogy lehet van más segítség. Bíznak benned és a becsületedben. És veszíthetsz el pénzt vagy akármit, de ha a becsületedet egyszer elveszíted egy embernél, azt többé nem kapod vissza. SOHA.
Néha emberek életéről van szó, és Ti csak szidjátok a másikat, mert próbál segíteni.
Azt hiszitek, hogy olyan könnyű? Mi felvállaljuk, hogy más helyett próbálunk segíteni.
És csodálkoztok, hogy van olyan ember, aki nem bírta ezt a terhet. Utána meg azt mondja, hogy ez átverés, meg behúztak a csőbe! A munkahelyeden nem behúztak?

Őszinte leszek. Itt már most tudnék mondani pár embert, aki alkalmatlan lenne ezekre a feladatokra. Mert ugye az MLM cégeknél nincs felvételi (sajnos). Mikor mentél dolgozni volt felvételi? Volt hát.
Itt is fel lehetne tenni a kérdést az embereknek egy hazugságvizsgálóval együtt:
Miért akarsz ennél a cégnél dolgozni?
Milyen tapasztalataid vannak?
Szereted az embereket?
Tudnál nekik segíteni?
Akarsz segíteni, vagy csak a saját hasznodat nézed?
Át akarod verni az embereket?
Ki akarod használni az embereket?

Na ezekkel a kérdésekkel ki lehetne szűrni a nem oda illőt.
Bizonyítékot kértetek? Akkor nézzétek meg ezeket az anyagokat:

karpatiferenc.uw.hu/1.avi
karpatiferenc.uw.hu/2.avi
valtozz.blogspot.com/

3kocsis paraszt 2008.05.26. 20:52:01

Bionka!

Aki ilyen gyenge akaratú, mint az ismerősöd, azt nem csoda, hogy egy szekta is pillanatok alatt beszippantja. Példád is bizonyítja az mlm családromboló hatását.

üdv, Paraszt.

Terence 2008.05.28. 14:31:45

Nézzétek. Elég már ebből a viaskodásból. Van olyan ember, aki más életet szeretne élni, nem dolgozni hosszú éveken át. Van olyan, aki jól érzi magát a gyárakban, meg a többi munkahelyen. Hagyjátok egymást dolgozni.
Van olyan ember, aki meggazdagodik, és
van olyan, akin meggazdagodnak mások.
És ebbe ne menjünk bele, mert mindenki azt csinál, amit akar. Véleménye, munkája, családja, élete lesz mindenkinek így is, úgy is. Van aki lop, csal, hazudik és az állam vezetői közé tartozik, meg szaladgálnak az utcán BMW-vel és sötétítve van az ablakuk. Etalon az Ő életük. Követendő példák. Lopjunk, csaljunk, hazudjunk mindenkinek, tapossunk el mindenkit, csak nekem legyen jó senki másnak, én legyek a főnök. Sok embernél ez számít. Ők minek nevezik magukat? Róluk bezzeg senki nem beszél, igaz? Ők semmi rosszat nem csinálnak!

tök 8 2008.05.29. 09:36:12

Terence!

Kihagytad a harmadik verziót...
"Van olyan ember aki másokból gazdagodik meg..." = MLM-es
(magyarán 1 ember több emberből)

Írtam amúgy elég érdekes dolgokat a másik Anti-MLM-es rovatba a wellbizesbe...Akit érdekel olvassa el...

Terence 2008.05.29. 14:02:02

Kihagytál Te is pár verziót. A cégtulajdonosok, a gyárak igazgatói, a sötétített üveges bmw-sek, az élelmiszer gyárak vezetői, a gyógyszeripar (a 30 milliárdos többlet bevétellel), mind mind másokon gazdagodik meg. a politikusok rajtunk gazdagodnak meg. A zöldséges, aki direkt marketinget folytat az összes többi bolttal együtt, rajtunk gazdaqgodik meg. a gyógynövényboltok, ahol szintén direkt marketing folyik, ők is rajtunk gazdagodnak meg. a piaci árus is rajtunk keresi a kenyerét. ne haragudj meg rám de pl. rajtad ki gazdagodik meg? a főnököd? vagy a cégvezetőd?
mindenki keres pénzt valakin, nem így van? ha elküldöm a profiba a haveromat, mert ott olcsóbb a tej, azon is csak a profi vezetői fognak pénzt keresni és nem Én sajnos. az mlm-ben nincsenek alkalmazottak, ahol nem hogy főnök, de még direkt marketing sem folyik (folyhat), mert TILOS. már nem a csöngetünk házról házra elvek működnek, mint régen. ezek már tiltott dolgok, meg járkálna a franc házról házra. hülye lennék még meló után koslatni jobbra balra. egy hülye kitalálta régen, hogy ez így milyen jó, meg frankó és megutáltatta az ilyen dolgokat mindenkivel. Velem is. úgy elhajtottam ilyen embereket, hogy csak na. főleg a csöngető...-kat takarókkal meg késekkel. De azóta jöttek okosabb emberek és megváltoztatták ezeket a rendszereket. Szokások és berögződések alakultak ki az emberekben. Ha minden mlm cég nyitna egy boltot a városokban, akkor az megszokott lenne és senki nem panaszkodna. a hátránya az lenne, hogy sok pénzbe kerülne ezeket a boltokat megnyitni, csak a tulaj keresne rajta, mint ahogy a gyógynövényboltokban is pl. és csillagos ára lenne a termékeknek.
ezzel az erővel az élelmiszerboltokat is megcsinálhatnák multi céggé (végül is az) és akkor a tejet sem vennénk dupla áron, hanem csak féláron. de rossz lenne nem?
léteznek olyan emberek akiknek az a foglalkozásuk, hogy területi képviselő. ők szerintetek milyen rendszerben dolgoznak?
az a baj h sokan azt hiszik h a régi módszerek szerint működnek ezek a cégek. (lehet amúgy h van ilyen. fene tudja)
ha pl. egy kicsi ABC-t nézünk ott úgy működnek a dolgok, hogy ugye
1. gyártják a termékeket
2. utána terítik az országos elosztók között
3. a területi elosztókhoz kerül
4. nagykereskedőkhöz kerül
5. kiskereskedőkhöz kerül
6. reklámozzák
7. fogyasztóhoz kerül
az összes lépcsőfokon mindenki ráteszi a saját hasznát, mert különben mi a fenének csinálná, ha nem érné meg neki. emiatt van az hogy pl. a tejet magas összegért lehet megvenni.
az mlm cégeknek nincsenek elosztók, sőt reklámra sem költenek. ezért nem látod a tvben és nem hallod a rádióban. így nem kiveszik, hanem bennehagyják a pénzt a zsebedben. sőt, pl. amiket én használok termékeket évente több, mint 50 ezer ft-ot spórolok meg magamnak, amiből inkább veszek mást, vagy elmegyek éttermekbe. jól át lettem verve mi? köszönöm szépen, hogy így lettem átverve.

Fogjunk össze és mondjuk meg az összes boltnak, hogy mostantól kezdve nem veszünk kisker árért semmit. adjanak oda mindent közvetlenül a gyártótól. csődbe menne minden az egész országban. válság alakulna ki.
tudjátok elég sok ember van, akinek jól esik ez a megmaradt plusz 50ezer Ft a zsebében. sok helyen egy fél havi fizetés.
de egyébként örülök a hozzászólásoknak. vannak benne érdekes és hasznos dolgok, de sok légbőlkapott dolog is van, aminek utána kellene nézni...

tök 8 2008.05.29. 17:11:10

Szia Terence!


Te logikusan gondolkozol. Nem vagdalkozol, mint odaát...Rendkívül sok ostoba és nevetséges, lekezelő válasz üzeneteket lehet olvasni a gondolatmenetemre. Mindegy. Lelkük rajta....Végülis a lényeg, hogy engem sose fognak tudni félreinformálni...Tudok gondolkodni és átlátni olyan dolgokat amiket nem mindenki tudna...Ez persze nem jelenti azt, hogy zseni, vagy Einstein, géniusz lennék... Jó matematikai tudás! Elég az!

A Pentamaxnak a gráfrajza is kezd számomra elég világos lenni...ott nem piramisról beszélünk...az emberek például szintén hatványozottan épülnek be...de minden esetben a szabályt úgy alkották meg, hogy MINDENKINEK be kelljen valakit építenie...a képlet amúgy a : (a+b) négyzeten, köbön....x-dik hatványra épül....és minden egyes újabb szinten újabb oldallal bővül a sokszög...mindig lesz egy ember felül és egy alul is...de a rendszer logikája miatt van így semmi egyébért.... 1-1=2, 1-2-1=4, 1-3-3-1=8, 1-4-6-4-1=16, 1-5-10-10-5-1=32, 1-6-15-20-15-6-1=62....stb. ember csoportok alakulnak ki(128, 256, 512)..szintről szintre HÓNAPRÓL-HÓNAPRA!...a számok között kitünhet, hogy 1-es az eleje, 1-es a vége...az újabb hónapokban az előző hónap két egymás alatti szintjén levők összege....A matematikában ez pontosan (a+b) hatványai, amit ha összegszerűen leírunk a megfelelő EGYÜTTHATÓKat kapjuk. Hónapról hónapra, ha minden rendben megy...2 év múlva tele a rendszer Magyarországon mivel 2-nek 24-dik hatványa 16 millió 777216 fő...és ez egyébként még elvetemültebb rendszer...gondoljunk bele...1 embert szervez valaki be minden hónapban...max 24 embert kéne behoznia a 10 milliós magyar piacra a legelsőnek...ahol 16 millió fővel kell számolni eleve...ebben a rendszerben az utolsó 6-8 hónapban belépők 100% vesztesek. Nagyban függnek a rendszer együttes szaporodásától, attól, hogy a felettük levők behoznak-e valakit, attól, hogy az alattuk levők is behoznak-e valakit, egyáltalán, lesz-e mindenkinek 1 behozott embere ha már "több ezren" lesznek ha lesznek egyáltalán...lehet, hogy majd szépen levezetem a kifizetéseket is...Optimális esetben is a csúcson az legalább olyan irreálisan magas összeget kap, mint a legalsók nevetségesen bagatell párszáz forintos kifizetései...2-nek 23-dik hatványa 8388608 ember...GONDOLKODJUNK!!! ennyi ember alatt lehetne a magyar piacon mindössze 1 újabb ember...és ők kapnak havi 350 forintot...!!! és aztán hova bővülne tovább...fogyó népesség, 10 millió alatt vagyunk...TÉNY!

Ezt a kis apróságot azért írtam le mert az MLM kitalálói, az MLM cég létrehozói nagyon jól tudják, hogy a kritizálóknak igazuk van...és a rendszer is olyan, hogy az alsó sorok buknak...itt egy új...és nem tudjuk, hogy hányan vannak alul, mert mindenkinek be kell léptetnie embert...és nem az alsó hangyák feladata mindez...SZÜKSÉGES egy új rendszer...új gráfséma, hiszen ezen múlik a jutalékkiosztás...El kezdtem lerajzolni az egészet...nagyon ötletes komolyan...Cseles. Öszinte elismerésem a kitalálójának...Várom a nehezebb feladványt...

Egyébként megnézheted a rendszer leírását a www.pentamax.hu-n...a jutalék része nem izgat...a termék se...a gráf rajz és a beléptetési rendszer viszont igen....

De nem pepecselnék többet...

Írtad, hogy mindenki kizsákmányol valahol valakit és ez igaz is...Sajnos így áll a dolog...Azonban ne felejtsd el, hogy az emberek jórésze pozíciótól függetlenül multiknak dolgozik melyeknek évtizedes, évszázados történetük van...Szinte lehetetlen megmászni a csúcsaikat, a tulajdonosaik már nem élnek, nem mindegyiknek vannak leszármazottaik, a menedzsment az aki irányítja a szervezetet, havi fix, jó pénzekért...

Abban lehet igazság amit írsz....pár tízezer forint...hiszen 7-8%-os jutlék után kapsz mondjuk 3-4 száz forintot....mondjuk 40 ezer forint a jutalékod akkoris 100 ember van alattad aki vásárol az adott hónapban és akkor az már egy nagyon jó arány...de az adók? járulékok stb...azt még nem vonták le...

Azt a nevetséges ostoba karikatúrát meg felejtsék el az emberek, hogy egy mókuskerékben rohangáló öltönyös, aktatáskás figurát gúnyol ki a Wellbiz reklámja. Ez az egyén valszeg többszáz rongyért gürizik 10-12 órákat, de rendesen kifizetik, elismerik a munkáját...nemrég kritikát kaptam a wellbizestől, hogy az MLM a vidéki, egyszerű szegény embernek kiváló kereseti lehetőség, meg a kismamáknak...akkor miért nem őket mozgósítják, és teszik bele a mókuskerékbe???
"Az egyszerű kiskeresetű embereknek szól, akik kevés megtakarítással rendelkeznek". - ugye?

Miért kell egy menedzsert hülyére venni? Mert az az igazság, hogy nekem ebből a reklámból az jön le, hogy bizony Ti kedves bankosok, céges vezetők ostobák vagytok, hogy annyiért dolgoztok amennyiért...

Sajnos kevesen vállalják be azt, hogy aki TÉNYLEG gazadag szeretne lenni, ahhoz POKOLI keményen, NAGY pénzt kockáztatva, egy teljesen független vállalkozásba kell belevágni.

És még valami Terrence! Képzeld csak el, ha mondjuk pont ezzel az 50 ezer forinttal kapnának a magyar emberek több reálbért a munkahelyükön akkor mi lenne az MLM-mel??? Az emberek valszeg nem vágnának bele...

tök 8 2008.05.29. 17:24:33

egy apró bakit írtam : 1-6-15-20-15-6-1=64....és nem 62..:(((

logikus, hogy a következő hónapban megint a 2 középső soron azonos a szám...ez lenne:

1-7-21-35-35-21-7-1= 128 ...ha nem világos a fenti hosszabb levelem akkor a 128 fős szint össz létszámát az alábbiakból kaphatjuk meg a 64 főt tartalmazó hónapból...Tovább bővül a rendszer...lesz valaki felül hiszen aki belép mindig be kell valakit léptessen az adott hónapban. Így fenn mindig 1 fő van...aztán 1+6=7, majd 6+15=21, 15+20=35, 20+15=35, 15+6=21, 6+1=7, majd az előző hónapban a legalsó személy (1 fő) is behoz egy új embert...ezért van alul mindig 1 fő...
Folytathatnám a rendszert....de az utolsó pár hónapban a 2 évből...max 1-2-3-4-5 emberke hozható be...és ezután a pár ember után minimális a jutalék, elenyésző, finoman fogalmazva...nem fedezi a 9000 forintos termék árát amit persze minden hónapban meg kellene venni...

Szeretnék már egyszer választ kapni arra a kérdésemre az MLM-esktől, hogy tulajdonképpen miért kell nekem vásárolni minden hónapban??? Munkának, értékesítői álláshírdetésnek, otthoni TÁVMUNKÁNAK van ugyebár hirdetve a dolog...El lehet egy terméket anélkül is adni, hogy én azt személy szerint megvenni magánfogyasztára....

Kezemben a jövőm! 2008.06.01. 01:09:37

Tök 8 !
Te tényleg egy tök vagy!
Egy csomó ember elkezd számolni, veled az élen, egy másik csomó pedig többszintes értékesítéssel foglalkozik. Ők az MLM-esek.
Kapaszkodj, mesélek egy viccet!
Van egy néhány cég, aki úgy döntött, nem költ reklámozásra.Inkább az elégedett fogyasztónak fizet, ha továbbajálnja a termékét.
Most figyelj!
Egy csomó ember úgy gondolja... Miért ne?
Használom, ajánlom, felveszem a pénzt.
Egy másik csomó, kiszámolja, hogy az előző csomó, milyen kötözni való marha, hogy pénzt kap a fogyasztásáért.
Ők az MLM ellenesek.
Tehát:Kínálják a pénzt, és egy részünk elfogadja, te meg megmagyarázod, hogy ez miért borzasztó.
Kérdés:
Te melyik csapatban érzed jól magad?
Nem kötelező egyetérteni! Senkinek sem kötelező MLM-ben dolgozni! Én megtisztelve érzem magam.
Beismerem, van aki visszaél a barátai jóhiszeműségével, de ettől még lehet becsületes is a dolog.
Egy nagyon igaz mondásod azért akad.
Idézlek:
Ez persze nem jelenti azt, hogy zseni, vagy Einstein, géniusz lennék...
Ahogyan magadat jellemezted, az megható és igaznag vélhető!
Gratula!
Szép napot!

tök 8 2008.06.01. 07:59:35

Szia!


Kiábrándító vagy, de ebből a példából majd csak világosan fogsz látni. A Pentamaxnál egy év alatt a 4096 emberből ki is kap valójában jutalékokat. Ledöbbennél...4096= 2-nek 12-dik hatványa...Szerintem jobban teszed, ha nem akadékoskodsz.
www.pentamax.eu , vagy www.pentamax.hu -n szépen fehéren-feketén leírják, hogy hogyan lépnek be az emberek, a jutalékokat hogyan kapják, hogyan néz ki egy, kettő, három......sokadik hónap után a csapat létszáma és a jutalék kifizetés....
Én megtettem azt amire nem hívják fel a figyelmet...GONDOLKODTAM!!! és sajnos az a legnagyobb gáz...hogy az adott hónapban az egész csapat fele kaphat jutalékot ott (aki éppen belép az nem kap jutalékot)...ez természetes is hiszen mindig a duplájára nő a létszám hónapról hónapra...1 év után a 4096 emberből 2048 új belépő megveszi a terméket és ugyebár nincs jutaléka...2048 beléptető kap jutalékot...mivel duplázódik a létszám hónapról-hónapra, ebből adódik, hogy a 2048 egyén fele 1024 kap 350 forintot..., annak fele kap 512 kap 1050 forintot....és így tovább....csakhogy érthető legyen:

1 fő kap 1433250 ft-ot = a teljes létszám 0,24414062%-a
1 fő kap 716450 ft-ot = a teljes létszám 0,24414062%-a
2 fő kap 358050 ft-ot = a teljes létszám 0,048828125%-a
4 fő kap 178850 ft-ot = a teljes létszám 0,09765625%-a
8 fő kap 89250 ft-ot = a teljes létszám 0,1953125%-a
16 fő kap 44450 ft-ot = a teljes létszám 0,390625%-a
32 fő kap 22050 ft-ot = a teljes létszám 0,78125%-a
64 fő kap 10850 ft-ot = a teljes létszám 1,5625%-a
128 fő kap 5250 ft-ot = a teljes létszám 3,125%-a
256 fő kap 2450 ft-ot = a teljes létszám 6,25%-a
512 fő kap 1050 ft-ot = a teljes létszám 12,5%-a
1024 fő kap 350 Ft-ot = a teljes létszám 25%-a
2048 fő nem kap jutalékot...őket szervezték be a 12. hónapban a fenti 2048 ember . (2-nek 11-dik hatványa)

Ne felejtsük el...Mindenki behoz egy embert minden hónapban!

És a példám jó...Így kell lennie...attól a szintől ahol 64-en vannak és kapnak 10850 ft. jutalékot nekik már pozitív az adott hónap 9000 ft-os termék vásárlása. 1850 forint nyereségük van. De az az ötödik szint alulról...5 hónap az 45000 forint termékvásárlást jelent addig is...ezekután van 1850 forint plusz az 5. hónapban, ami után fizetni kell járulékokat, adót...

Nyílvánvalóan magyarázatra szorul, hogy fent miért van egy-egy ember...Nos a 3. hónaptól áll be az a rendszer, hogy legalább 2 egyén is ugyanazt a jutalékot kapja (a beléptetésnél a hatványoknak innentől van fontos szerepe)...Hogy érthető legyen: A jutalékkifizetés szintenként olyan az mint egy Grand Slam tenisztorna esetén a játékosok által elért eredmények...első körig eljutó 64 ugyanazt az összeget kapja, majd a következő körben 32, aztán 16, 8, majd 4 és 2...a döntőben a vesztes kap egyedül olyan díjat amit senki más, és a győztes is olyat kap amit senki más...

Még nem is kritizálhatsz, hogy rossz jutalék számokat írtam le, meg a létszám is adott...Ez a rendszer így néz ki 1 év után...Ha igaza lenne a Pentamaxnak akkor jövőre ugyanekkor 4096*4096=16777216 fő lenne a rendszerben....Több mint a magyar lakosság...
A rendszerben mindig a teljes hatványösszeg negyede lesz aki 350 forint jutalékkal indul majd mindig a fele kap jobbat, majd így tovább...fent mindig lesz egy aki 2. helyezett és lesz a nyertes legfelül...

A legelején, az első hónapban 1 ember kapott jutalékot a beszervezett emberke után, majd a második hónapban amikor már 4-en vannak a legfelső ember és az első hónapban általa beszervezett ember kap még jutalékot...Ez a 4 főből 2 egyén....A 3. hónaptól van az, hogy 4-en kapnak jutalékot...a legfelső, az első hónapban beszervezett, majd ezen két fő által beszervezett 1-1 tag, akik a második hónapban váltak a rendszer részeivé...Az Ő jutalékuk már azonos...a rendszer innentől csak a hatványozáson múlik.

Érthető voltam?

tök 8 2008.06.01. 08:15:13

Látható tehát a nyerési esélyek...ki mire számíthat...
Sajnos számolni kell...Az MLM kitalálója is számolgat...számok nélkül nem létezhetnénk...

Véletlenül kihagytam egy-egy nullát a tizedesvesszőknél a százalékoknál a két legfelső szinten: 0,024414062%-ról van természetesen szó, de aki végigköveti alulról a százalékos arányok csökkenését nyílván észreveszi...

Persze az egész rendszerben előírás, hogy BIZTOS-an behozunk egy embert...hónapról hónapra.....

karrierének igaza van: ez a rendszer egy fogyasztói hálózat, nem értékesítői...

tök 8 2008.06.01. 09:31:58

Pénzt kap a fogyasztásért??? Aki MLM-ben vesz nyílván nem jár be egy áruházba vagy bevásárlóközpontba és nem tűnik fel neki a 10,20,30%-os leértékelések....

Elég gyenge egy érv amit itt írsz kedves "kezemben a jövőm"!
Ha még nem lett volna egyébként világos amit írok akkor nézzük meg egy másik oldalról: belépünk a Pentamaxba.

1. hónap : veszek egy 9000 forintos terméket. Jutalék 0. Nincs alattam senki.
2. hónap : veszek egy 9000 forintos terméket. Beléptetek egy embert, kapok 350 forint jutalékot a beléptetésért. Van azonban 8650 forint minuszom az üzletből. 350-9000= - 8650
3. hónap : veszek egy 9000 forintos terméket. A szervezetemben 3 ember van, kapok 3*350=1050 forint jutalékot, így is 7950 Ft a minusz....
4. hónap : veszek egy 9000 forintos terméket. A hálózatom 7 főre bővül 7*350 forint=2450 forint jutalékot kapok, de 6550 minuszom van...itt még mindig veszteséges vagyok...
5. hónap : veszek egy 9000 forintos terméket. A hálózatom 15 főre nőtt, így a 15 ember vásárlása után 15*350=5250 forintot kapok, így márcsak 3750 forint a minuszom.
6. hónap : veszek egy 9000 forintos terméket. A hálózatom 31 főből áll. A jutalék 31*350=10850 Ft...és végre valahára 1850 forintom van az üzletből...és eltelt fél év...

Ezek után higgyem el, hogy milliókat kereshetek 1-2 év alatt??? Hülyének nézel? Ez a rendszer 2 év alatt biztosan betelik "szerintük". Egyéb kiadásokat mégcsak nem is számoltam....

A jó szinteket az alapítók osztják le egymás között, rögtön az elején...Az első hónapokban biztosra mennek, mivel ők a legprofibbak bővítik a hálózatot, és így tovább....

Kezemben a jövőm! 2008.06.02. 02:51:18

Helló!
Rém rendesen megmagyarázod, hogy neked miért nem működik az MLM.
Gratulállok!
Egy szóval nem említettem, hogy lépj be a Pentamaxba.
Nem ismerem a marketing tervüket, lehet, hogy úgy van összerakva, hogy ott csak 120 év után lehet profitálni.
Sajna ilyen is van.
Ez a sok matematika, amit itt összehordasz, semmire sem jó.
Gondolkodj egy szerűen.Megismersz egy MLM céget. Van terméke, pénzleosztási szisztémája, hozzáteszed magadat.
Eddig OK ?
Tetszik a termék, ajánlod másoknak. Ha ez macerás, hagyd a francba az egészet.
Ha mégis csatlakozik hozzád néhány ismerősöd, akkor az ő fogyasztásuk után, sőt az ismerőseik fogyasztása után is jutalékot fogsz kapni.
Érted?
Kialakul körülötted egy vásárlói kör. Ők a Te boltodban vásárolnak. -Elvileg- Persze nekik is lehet boltocskájuk, ami természetesen része a tiédnek. Nekik is épül fogyasztói hállózatuk és szép lassan, neked lesz egy hatalmas piacod, melyben rengeteg elégedett vásárló fog fogyasztani.
A kérdés, mikor teszed félre a hülye magyarázatokat és kezded el építeni a saját üzleted?
Légy hálás annak, aki neked ezt megmutatta és fogadd el a segítségét, hiszen ő anyagilag érdekelt abban, hogy a Te zsebed minél gyorsabban dagadjon. Ha ő eladás helyett hállózatban gondolkodik, akkor megfogtad az Isten lábát. Meg fog tanítani mindenre, amit tud, sőt segítséget kér a vezetőitől, hogy belőled mielőbb sikeres embert faragjon.
Ha lesz a csapatában három-négy sikeres üzletember, akkor ő egy dúsgazdag Palivá fog változni. A célja, hogy ilyeneket vonzzon be a hállózatába. Ha meglátja a Te matek feledataidat, rögtön világos lesz előtte, hogy Te csak egy minden kákán csomót kereső balek vagy, és irtózni fog a gondolattól is, hogy veled dolgozzon.
Ha véletlenül mégis eladásban gondolkodik, rögtön fordíts nek i hátat és menekülj, mert ez az ember egy félreinformált ügynök, aki házaló piócát akar belőled faragni.
Remélem világosan beszéltem!
Az MLM egy szakma. Több mint 100 milliárd dolláros üzlet a világon. Még akkor is, ha szerinted egy marhaság. Ez nem vélemény, hanem tény. Ha neked kell ebből a pénzből, keress egy jó MLM-es céget és keményen dolgozz.
Van egy másik megoldás is. A 40 éves marketing terv.
Tanulj, szerezz egy diplomát, lesz jó munkahelyed, 40 évet dolgozz, aztán jön Haway, azaz a nyugdíj. Én nyögdíjnek hívom.
Lehet választani.
Melyik ember szeretnél lenni?
-Aki mindent megpróbált, de sajnos nem biztos, hogy sikerül neki, vagy
-Aki semmit nem tesz a céljai érdekében, de jól meg tudja magyarázni a sikertelenséget?
Nekem nyolc, hogyan döntesz! Az én életem már működik. Nem reklámozom a cégemet, soha nem lehetsz a munkatársam, mégis tiszta szívből kívánom neked, hogy értsd meg egyszer, hogy a mai társadalom célja, hogy beteg, hülye és szegény embereket gyártson, mert velük bármit meg lehet tenni. Irányíthatóvá vállnak, akik meg sem mukkannak, nehogy a kis munkahelyük veszélybe kerüljön.
Hosszú idő telik még el, hogy ezt minden ember belássa. Majd akkor kell félni a piacok telítődésétől.
A Te barátaid hallani fognak MLM cégekről. A kérdés ki mondja el nekik? -Az kapja majd a jutalékot a fogyasztásuk után.
Megfogadhatod a szomszédod tanácsát is, aki még soha nem volt kapcsolatban MLM-el. Csak abból soha nem lesz pénzed.
Sok szerencsét a döntéshez!
Még egy jó tanács, ha megengeded:
Kérdezz, ne magyarázkodj!
Szép napot mindenkinek!

tök 8 2008.06.02. 08:26:10

Kezemben a jövőm!

Te egy elmebeteg ember vagy! Nem ezt írtam le??? Az utolsó hozzászólásomban arról írtam, hogy belépnek emberek, akik fogyasztanak, és éppen milyen jutalékot kapsz...A TÉNY az, hogy 6 hónap után vagy pozitív helyzetben. Mindenkinek kell vásárolnia...A Pentamax még elég olcsó termékvásárláésra kötelez havi szinten...máshol drágább mindez.

Egyébként nem állítottam azt se, hogy nem működik az MLM...A fenti 8 embernek kifizetödő a rendszer...akik legalább 178 ezer bruttó jutalék felett vannak...4096 emberből mindez nem sok....de majd felteszem azt a sémát is ami mondjuk másfél év utáni helyzetet fogja mutatni...oké???

Megint csak le kell írnom: elmebeteg vagy! Amikor beléptettek, akkor matematikai elvek alapján számították ki, hogy ki milyen jutalékot kapjon, ki mikor, milyen minősülést érhet el...

tetszik a termék, ajánlom másoknak???? Pénzt kapok érte?? Kapok érte? Bakker! ......Majd ha megveszik tőlem.

Lesz üzletük, vevő körük...2008,. június 1-én 9 óra 31 perces hozzászólásom erről szólt....Olvasd már el. Ütődött...

DE! Javaslok egy harmadik utat! NYISS TE MAGAD EGY MLM céget, ahol Te vagy az ELSŐ, LEGFELÜL....vili??? És szervezd szépen be az embereket oda.
Magyarán ne egy kiterjedt több ezres látszámú szervezetbe lépjél be...Tudod, egy háromszög van....Te sose fogod a sajátodat építeni, hanem a meglevő EGYTLEN háromszöget fogod bővíteni lefelé...

És tényleg korrekt magyarázatokat próbálj adni...odaát a másik fórumon a Yess+ megcáfolhatatlan hazugságairól is írtam...

MLM az MLM marad....egy hazugsággyár...egy kutya mind...
és még valami.....Ne engem kritzáljáljál...Az itt kielemezett cég pl. más MLM sécek negatívumait is kritizálja, hátrányait részletezi.....mi ez ha nem önbevallás atekintetben, hogy galád módon csaljuk ki a pénzt???

A számok önmagukért beszélnek...a Pentamaxnál is lehet jól keresni...a rendszer 1 éves gráfrendszerének kifizetéseit írtam le...Esetleg meg tudlak majd győzni arról, hogy lépj be a Pentamaxhoz....

Tudod senkinek se kell bemutatni ezt az egészet...www.google.com-on beírom, hogy MLM...és a cégek egymást taposva fognak majd értem mint vevőért jobbnál-jobbnak tűnő reklámokkal beszervezni...Magam is meg tudnám találni az MLM céget bármeliyket...ez nem titok...

A jövőben legyél hiteles, és ne hazudj mint a vízfolyás, ha megkérhetnélek.

tök 8 2008.06.02. 09:47:06

Egyébként.....Egy értékesítési programmal áll elő minden MLM cég...Ha igazuk lenne, már Magyarországon is telített lenne a piac. Ezzel szemben nincs. Két oka lehet: vagy nem lép be valaki, mert nem érdekli, vagy kilép...

Aki kilép és később mégis visszamegy...gondolom nincs az az ostoba aki ezt megtegye...megérdemli a helyzetét...
A buta ember önmaga kárán tanul. Az okos meg másokén...

Már az a tény, hogy egy másik MLM cégről állítod, hogy 120 év múlva lehet benne meggazgadagodni, egy kritika a rendszerre vonatkozóan...A fenti játék kimenetele világosan megmutatja ki mire számíthat. Olvasd szépen el a szabályt : www.pentamax.hu hangoskönyv feketén-fehéren leírja a dolgokat.

Vehetnek a tagok persze drágább terméket, a jutalék arányos lesz...de így is többet fizetnek a termékért...nagyobb lesz a megvett termék ára és a kapott jutalék közötti különbözet...

Jutalék meg beléptetés után van. Beléptetés=termékvásárlás...Ez minden MLM-nél így van. Minden hónapban kell fogyasztani, és venni terméket, egy előírt pénzösszegben...Ez MINDENKIRE aki benn van érvényes...RÁD is, akinek hálózatod van, mert Neked is van egy szponzorod, akinek Te vagy személy szerint egy tag a hálózatában...

A beteg, hülye, szegény emberekből, ahogyan Te fogalmazol, az MLM is profitál és hasznot húzz...

Érthető voltam?

Kezemben a jövőm! 2008.06.02. 13:16:01

Töki!
Figyelj.
Dolgoztál MLM-ben?
Mit akarsz elérni!
Te vagy az okoska aki mindent tud a világról?
Én már lassan 5. éve ezt csinálom főfoglalkozásban.
Te hol tartasz?
Mit fogsz mondani a gyerekednek?
Én megtanítom pénzt keresni az enyémet.
Pentamax?
Ki nem szarja le? Miért reklámozod?
Mondtam én neked cégnevet?
Eszem ágában nincs még csak gondolni sem arra, hogy munkatársak legyünk.
Nehogy már Te taníts engem az MLM-re!
Lila fingod nincs hozzá.
A szponzorom keres az én erőmből?
Hol múködik ez másként?
Egy példát mondj az életben.
Enfem nem zavar, hogy felettem pénzt adnak a munkámért, nekem a saját bevételem a fontos.
Telítettség?
Te nem vagy komplett.
Hol hallottál ilyet?
Te benne vagy?
Az anyád, a testvéred, a szomszédod?
Akkor hogy telítődne?
Sablonszámítás?
Ez nem lutri.
Másolhatóságon, emberi értékeken alapszik ez az üzlet.
Mellettem Lehetsz Munkatárs.
Te nem, csak aki másolható.
A te érveid másolhatatlanok.
Azaz, másolhatók, csak nem hoznak pénzt a konyhára.
Nekem csörögsz kiszacskó?
Nekem már van hállózatom, évek óta ebből élek. Igen jól.
Nem működik?
Akkor szólok majd a cégben, hogy nekem ne utalják át ezt a csomó pénzt, mrt irtó pipa leszek!
Ugyanmár ember!
Nézzél körül!
Mit változik a világ!
Nekem lesz rosszabb, vagy neked jobb?
Semmi sem történik.
Nekem jó, Neked?
Magyarázd csak meg, hogy más hol követi el a hibákat.
Azért néha nem ártana egy jótanács a barátoknak, ha olyan kurva okos vagy, hogy ők mi módon javítjanak az életükön.
Na pá!

Kezemben a jövőm! 2008.06.02. 13:23:07

Még egy gondolat!
Fiúk, lányok, akik még olvastok bennünket.
Megoldásokat keresek, hogy az életemen változtatni tudjak.
Úgy gondolom, találtam egy jó ezközt hozzá.
Megcsináltam, úgy, hogy bárki megtanulhatja és megteheti.
BÁRKI, AKÁRKI.
Ellenben van olyan, aki változtatni nem akar és magyarázatot is fűz hozzá.
Lehet, hogy neki van igaza, lehet, hogy nekem.
Akinek jól működik az élete, mosolyogjon egyet ezen a vitán.
Akinek változtatnia kell, goldolja meg, kinek fog hinni.
Ha véletlenül nekem van igazam, az ostor nem rajtam fog csattanni!
Köszönöm a figyelmet, Szép napot!

tök 8 2008.06.02. 13:37:55

Kezemben a jövőm!


Nem érdekelnek a sirámaid. Nem reklámoztam az ég világon semmilyen céget. Leírtam azt ami következik a rendszerből...Te kezdesz itt pattogni és felhúzod magad. Nem kéne...5 éve benne vagy?...Ugyanabban a cégben vagy azóta végigmentél az összesen...Ez utóbbi a valószínű.

Ha nem telített akkor nem mindenki veszi...nem mindenki vevő rá. Ahelyett, hogy kritizálsz, be kéne látnod, hogy a fájdalmas igazság a kifizetésekkel kapcsolatosan egytől-egyig igazak...Ez csak egy példa volt, egy MLM cég...és talán még ma látni fogod a verzió 18 hónapos állapotát, rájössz, hogy Te jó ég mit hagytam ki...ott már viszonylag sok milliomos lesz (kb 15-20), igaz pár százezerből...

Elég kemény hangú volt a leveled, de értettem a célzást. Az élet kemény...de negatív reklám ide vagy oda, attól még a tény tény marad.....Nagy Imrének elég optimista volt a becslése amikor 500-ból 1 emberről írta, hogy sikeres benne...

Én még azt se tagadom, hogy Te nem vagy sikeres...legyél az. Sok szerencsét...

És még valami!!! Te egy MLM-es vagy...egyetlen akinek eladhatsz az aki NEM MLM-es, azaz nem a rendszer tagja. Ennél fogva jogomban áll megvédeni magam.

Neked nem kellett volna kezdetektől fogva reagálnod arra amit írtam. Ha nem Pentamaxos vagy akkor ne foglalkoztasson, hogy éppen arról támad kedvem írni...Nemdebár?

Kezemben a jövőm! 2008.06.02. 15:49:23

Igazad van.
Nem vagyok Pentamaxos, ígyhát védd meg magad nyugodtan.
Az MLM nem eladásról szól, ezt jól vésd az eszedbe.
Az eszement számításaidtól, meg szerintem kíméld az embereket. Ez egy sablon, ami nem működhet a valóságban, csak ideális esetben.
És amire büszke vagyok:
Csak egy MLM cégben dolgoztam az 5 év alatt.
Majd, ha néhány év mulva megváltozik az életstílusod, akkor csatlakoznak hozzád emberek, hogy közös üzletet építsetek. Akkor majd a legfontosabb feladatod az lesz, hogy belőlük sikeres embereket fabrikálj. Az ő sikerük fog téged egyre sikeresebbé tenni.
Addig viszont még rengeteget kell változnod, tanulnod és egyszer még lehet, hogy szégyellni fogod a fent leírt sorokat.
Én sok szerencsét kívánok hozzá!
Pá!

tök 8 2008.06.02. 17:06:45

"Ideális esetben működhet"...??? Komolyan meglepsz, hogy eljutottál idáig. Szerintem nem akarod, hogy az idetévedőket elrémísszem a másféléves eredményekkel. Sajnálatos, de ezt a "sablont" azokból az adatokból vettem ami a beléptetés, a jutalékok kiosztását illetően a Pentamax hirdet magáról. Aki odatévedne és megnézné el kellene ezt fogadnia...Szerintem kiváncsiságból megnézted, hogy mi is az ábra és magadban szitkozódva el kellett ezt fogadnod...Nem működhetne??? Ideális esetet úgy kell értelmeznünk, hogy ha minden 100%-osan működik...Magyarán lesznek akik buknak...Egy ember mondhatja el azt, hogy 1 év leforgása alatt a 12. hónapban közel bruttó másfél millió Ft-tal lett gazdagabb, feltéve, hogy mindenki vásárolt, mindenki beléptetett egy embert minden hónapban...1 ember a 4096-ból...

"A mit szólna, ha havi 716000 ft-ot ajánlanék azért, hogy minden hónapban hozzon be egy tagot, aki Önhöz hasonlóan minden hónapban biztosan be fog hozni egy tagot."

Jól hangzó mondat, jól hangzik.....csak értelmezni is tudni kellene...ennyi.

Számításaim alapján nincs esélyed arra, hogy megcáfold az igazságtartalmát...
Aláírom, hogy egyesek többet kaphatnak, akkor, ha az alatta levők netán 9000 forintos terméknél többet vásároltak az adott hónapban, picivel nagyobb a jutalék ilyen esetekben, de 9000 Ft-os termék után 350 Ft=3,89% a jutalék. Ez Pentamax adat. Nagyon kicsi.....ez minden...A lényegen nem fog változtatni.....A kifizetési arányok, és akik szintenként ezt összlétszámilag megkaphatják, az helyes.
Egyébként ezekről a dolgokról nem lehetett olvasni. Ez egy pozitív reklám volt a részemről...:))) Mondjuk így fair...ha már valaki drágább dologra tudja rábeszélni az alatta levőt, hogy megvegye. Nem írtam egy szóval se, hogy ne lenne-e valaki elégedett a termékkel, vagy ne vásárolna-e többet. Ez benne van a pakliban.

hmmm.....az újabb táblázaton gondolkodok még...ha feldűhítesz felteszem...

Kezemben a jövőm! 2008.06.02. 22:08:42

Tedd fel!
Az ideális eset akkor jön létre, ha egy csomó csavart véletlenszerűen bombázunk villámokkal, aztán hopp, lesz belőle egy F-16-os. Olyan nincs.
Mi van akkor, ha egy valaki hat, vagy tíz embert hoz a csapatba?
Ki tudja koordinálni az ismeretleneket tizenakárhány mélségig?
Ez nonszensz. Ilyen nincs.
Még kénytelen leszek megnézni a Pentamax marketing kínálatát.
Nem teszem meg, nyugodt lehetsz.
Mindenesetre, ha van még telítettség marhaság a tarsolyodba, tedd fel.
Jó munkát.

3kocsis paraszt 2008.06.02. 22:45:13

Elbeszéltek egymás mellett... egyértelmű, hogy az mlm-ben is csak a "felső" 0,x % jár jól, a többi eltartja őket. A "felső" szint persze szét van szórva a piramisban. Ez adja azt az illúziót, hogy bárki meggazdagodhat belőle, aki belevág, akár "alsóbb" szinteken is.
Ugyanez van a cégeknél is, van egy "cégvezető réteg", akik irányitanak, és vannak akik alattuk dolgoznak és működtetik a "kis piramist".
Egy mlm piramis is csak addig marad fent, amig az alul levő tömeg megelégszik az "olcsó" termékvásárlással, illetve, hogy nem sokat keresnek a bolton.
Egy mlm piramis nem látható át úgy, mint egy munkahelyi piramis. Ez az mlm fennmaradásának egyik titka. Tömegeket lehet az orruknál fogva vezetni igen sokáig. Ezért van, hogy egy idő után csak cserélődnek a tagok a piramisban, beáll a telitődés, de ezt csak pár vezető észlelheti (ugyanez van a cégeknél is, ha már nem tud újitani: jönnek-mennek az emberek, de nem növekszik a cég)
Itt jön a fordulópont, hogy a tömeg meddig hajlandó elviselni a termékvásárlást, illetve a hálózatépités stagnálását. Ha túl sokan lépnek ki, mint ahányan a helyükre jönnek, bekövetkezik az összeomlás. Lehet hazajönni hawairól és venni egy Expresst.
"Kezemben" példája is jól mutatja, hogy nem lát rá a teljes piramisra, vagy okosan letagadja még maga előtt is.
Ezek az mlm gazdagságok sem többek, mint egy hagyományos vállalkozás sikere. Nem mindenkinek jön be. Nem is jöhet. Mindenkinek nem lesz 2-300 fős csoportja ez fix.. Ezért kell az agymosás. Legalább a hagyományos munkahelyen nem mossák az agyad ilyenekkel.

tök 8 2008.06.03. 09:03:14

3kocsis paraszt!


Tényleg bölcsen írtál...A Yess+ esetében a regisztrációs számok segítenek megállapítani, ki , mikor lépett be a rendszerbe. A gráfstruktúra alapján behelyezhető az MLM-es. A regisztrációs szám belépési sorrendet jelöl. találtam olyan Yess+ hálózati tagot, aki ezt még szóvá is teszi.

Gyanítom azt amire gondolsz: hogy a vezetők egy része, néha magasabb számmal kerül be, és megpróbálja magát az egyszerű hétköznapi kismeber szemléletmódjával, a siker kovácsának eladni magát, mint aki hajléktalanból lett milliomos, és megvalósította az amerikai álmot...Teheti mindezt, mert a társadalomban is a legszegényebbekből van a legtöbb, ezáltal sok embert szólíthat meg...

A Te hozzászólásod egyébként csak megerősíti azt amit a táblázatom tükröz...Remélem láttad. Mi a véleményed róla?

"Kezemben a Jövőm": most Neked egy-két gondolat...Persze, hogy beléphetnek többen egy hónapban, de az egy másik MLM-nél van így...A Pentamax az havi 1-1 ember beépítését írja elő, és marketing kínálatának oroszlánrészében más MLM cégeket kritizál...ennyi...de a kolloid oldatok, és varázsszerek, meg mágikus karpereceken kívül más termék is megtalálható.

tök 8 2008.06.03. 12:01:44

Kezemben a jövőm!


Szerintem, ha egy év után egy MLM rendszerben 4096 fő szerepel az teljesen normális lehet...Tudjuk, hogy Magyarországon vannak több ezer fős MLM rendszerek. A kiábrándító az egészben a kifizetési arányok, szintenként. A június elsején általam kiszámított adatok megfelelnek a valóságnak. A Pentamax kifizetési és beléptetési szabályok szerint. Ha minden jól megy egy 1 évig a 12. hónapban a rendszer tagjait ez alapján fizetik ki.

A "ki tudja koordinálni" kérdésed roppantul egyszerű: a számítógépes program, amit létrehoztak a szervezet kitalálói... Pentamax-nál : "személyi titkár" a neve, Yess+-nál "Downliner"...Örülök, hogy belátod a rendszer lehetetlenségét...Hidd el nem én találtam ki. Én csak lelepleztem.:))) ...Véletlenszerű volt a cég kiválasztása. Új cégként reklámozta magát, a másik Anti-MLM-es oldalon, aztán az egyik nap szántam rá időt és megvizsgáltam hogyan is néz ki.

Mégvalami: 4096 fő nem jelent TELÍTETTSÉGET egy piacon, hiszen 10 millió magyar van...a baj a növekedési ütemmel van...mivel a 13. hónapban újabb 4096 embert kell beléptetni...majd a 14. hónapban újabb 8192-őt....
A benn levő tagok meg egymást akadályozzák már...abban, hogy ezt sikeresen véghez vigyék.

A táblázathoz két hozzáfűznivalóm lenne:
1. Kaphatnak a tagok az egyes szinteken többet, ha az alattuk levők többet vásárolnak.
2. A fenti táblázat a legjobb eset. Ha kevesebben lépnek be, vagy nincs belépés egyeseknél, előfordulhat jóval alacsonyabb jutalékkiosztás is, és ez természetesen a felsőbb szinten levők jutalékának arányosan kisebb kifizett összegét is jelentheti az adott hónapban...


Annyit hozzátennék még, hogy a cég a 12. hónapban mintegy 36864000 forint értékesítési bevételt érhetne el: (4096*9000)
A jutalék tömeg amit a 2048 embernek ki kell fizetni, az meg mintegy 8,6 millió forint. azaz, mintegy 27,5 millió ft. havi bevétele van a cégnek.....
....Ezért lehet, ma egy nagy amerikai 40-50 éves multú MLM cég milliárdos...Tényleg üzlet...de nem egy-egy MLM-esnek...azok közül is csak azoknak, akiket én, Nagy Imre, 3kocsis paraszt és mások leírtak ide...

Eszter Erdélyből · http://romania.szuzpiac.hu 2008.06.05. 16:12:52

Képes voltam én is végigolvasni ezt az oldalt és ezeket a vitákat. Érdekes, építő jellegű kritikák vannak itt. Érdekes, hogy emberek nem akarnak tanulni és fejlődni és azzal magyarázzák sikertelenségüket, hogy ők aztán utánajártak. Üzenem mindenkinek, hogy ha ugyanennyi energiát fektetne a dolgok megvalósításába mint a pocskondiázásba és a "miért nem működik" megmagyarázásába már rég elért volna valamilyen eredményt.... egy MLM cégnél... vagy máshol.
Sok sikert kívánok mindenkinek!

Bodó Dávid · http://www.sciennet.com/H005699 2008.06.23. 13:35:09

Sziasztok!

Látom sokaknak elege van a termék eladásos MLM rendszerből. Én tudok egy ujjat ami azért fizet amiért ajánlod a rendszert.
Törszvásárlói program melybe ingyenesen lehet regisztrálni és ha komolyan gondolja valaki jelentős jövedelemre tehet szert.

Ajánlom figyelmetekbe. Kérdésetek van küldj e-mail. boddav@gmail.com

A honlap pedig ahol meg tudjátok nézni a prezentációt.

www.sciennet.com/H005699
Üdv BD

Szabó Zoltán · http://www.future-club.biz 2008.07.14. 12:37:07

Az Online mlm üzletépítés a jövő pénzkereseti lehetősége!

A mai globális világban bárki egy internetkapcsolat és számítógép segítségével több pénzt tud keresni, mintha elmenne valahová, valakinek dolgozni!

A mai változó világban a legkifizetődőbb ezt a "szakmát" elsajátítani.

hjozsef1 · http://www.vitaminbank.hu 2008.08.28. 20:15:11

Szeretne saját üzletet, de nincsen rá pénze? Jó lenne, ha saját maga főnöke lenne? Kötetlen időbeosztásban akar dolgozni, vagyis ez nem azt jelenti, hogy reggeltől estig, hanem akkor dolgozik, amikor kedve van? Anyagi kockázat nélkül is üzletelhet, hiszen itt Önnek nem kell a terméket megvenni, tárolni, szállítani, mi ezt a problémát levesszük a válláról, csak a személyes kapcsolatokat kell építenie, mint egy baráti kört.
A részleteket megtalálja itt: www.vitaminbank.hu/webaruhaz/index.php?show_aux_page=3

Orsi · http://www.tomosz.hu 2008.10.01. 23:07:00

Kedves MLM-ben dolgozók!
Foglalkozzatok az üzletetekkel és ne ilyen fórumokat olvasgassatok. Olvassatok Tonk Emilt, ha épp ráértek. :)

Kedves MLM-ben nem dolgozók!
Ha ennyire ráértek, főleg Kedves Napjaink, csináljatok vmi hasznosat az időtökkel!!!
Parttalan, értelmetlen vita, ami itt folyik. Kb. azzal egyenlő (talán ez fel is merült valamelyik hozzászólásban): van aki szereti a spenótot és van, aki nem. :)

Mindenkinek sok sikert bármelyik területen!

Carlos · http://www.www.org 2008.11.12. 18:25:41

Az MLM agymosás része az ijesztő: legjobb barátaimmal történt meg, hogy valahogy elkapta őket egy ilyen szervezet, és teljesen megváltoztak.

Képtelen vagyok felfogni, hogy egy intelligens ember hogyan fejlődhet vissza szellemileg és morálisan olyan szintre, hogy egy baráti látogatást arra használjon fel, hogy feltérképezze a fürdőszobánkban a tisztálkodási szereket, majd megpróbáljon eladni valamilyen minősíthetetlen noname sz@rt tízezrekért.

Ez az egész MLM nem más, mint lobotomizálás és parasztvakítás egyben. Piramisjáték, amiben a hierarchiában feljebb levők kihasználják az alul levő kisembereket.
Szerintem nagyjából azt a társadalmi réteget célozzák meg ezzel a szeméttel, akik annak idején gyűjtöttek Isaura szemműtétjére. :-D

Személy szerint soha nem adnám fel vásárláskor a választás szabadságát. Miért jó az nekem, hogy egy, nyilvánvalóan megélhetéséért küzdő ember rámtukmálja a harmadosztályú cuccait a lakásomban?

Tiltani kellene, de legalábbis jól leszabályozni.
Bocs, de ez a véleményem.

subject 2009.04.03. 10:44:20

Egy másik fórumon találtam

Piramidális Matematika

Sajnos semilyen igéretük nem teljesül be. Az egész üzlet láncszerkezete az elsöprő többségnek -olyan tetemes többségnek mint 99%- a pénzügyi veszteséget okoz. Mindez azért van mert a 9O% mindig az alsó sorokban lesz ahol nincs elég toborzott személy ahoz,hogy jövedelmet biztosítsanak.

Szemléltetés egy egyszerű 6 színtű lánccal ahol minden személy 5 személyt toboroz.

Legalább 3 toborzott szintnyi személy (5 + 25 +125 = 155) szükséges ahhoz,hogy egy résztvevő elkezdjen nyereséget elérni.

Top - 1

#1 színt. - 5

#2 színt. - 25

#3 színt. - 125

#4 színt. - 625

#5 színt. - 3,125

3,906 az összes résztvevő

Mivel csak mindazok profitábilisak akik alatt három színt van, csak a top személy, az első és a második színt nyereséges. A következő három színt veszteséges mert nincs elég "alsó vonala" ahhoz,hogy profitot termeljen.

31 személy a 3906-ból,ez kevesebb mint 1%.

Ez a megállapítás tartja magát mélyebb szintek esetén is.

Például ha a hatodik szintre megyünk #6, vagyis 15,625 személy íratkozna be akkor a top és az #1,#2,#3 szint lesz nyereséges,ez összesen 156 személy kevesebb mint egy 1%.

A nagy számok amivel az MLM-esek dobálóznak, "nyereségi forrás"-ként említve őket valójában a legalsó szintekben találhatók. Valójában csak nagyon kevesen tudnak ilyen mélyre toborozni. Ez matematikailag megvan határozva eleve az MLM fizetési terve szerint.

Az MLM taktikája az hogy a valóságot meghamisítja és azt hiteti el a beíratkozottal,hogy képes egy ilyen mély és óriási alsó vonalat felépíteni.
Az mondják mindenkinek,hogy a képlet mindenkinek sikert hoz.

Elméleti síkon az alsó szintek, mindazok akik veszteségesek és az elsöprő többségben vannak visszaszerezhetik a pénzüket ha sikerül másokat beíratni.

De ez csak akkor működne ha a képlet végtelenig működne és tudjuk végtelen számú ember nem létezik.

Természetesen nem működik végtelenig,addig sem ameddig minden lehetséges jelöltet behálóznak. Mivel a lánc egy véges lánc olyan ígéreteket tesznek a jelölteknek mintha végtelen volna és minden siker álmot be tud váltani.

A valóságban a lánc az alsó szinten törik meg és ezt a törést próbálják kezelni.
A matematikai határhoz még hozzájátszik az is,hogy sokan lemorzsolódnak,felmondanak. Ez évente 50-90% jelent.

A távozók akadályozzák az alsó vonalak építését.

Természetesen az MLM szervezetek az állandó tevékenységükkel és toborzásukkal, gazdagságot fitogtatva sikeres, stabil, életképes dolognak tűnnek a gyanútlan közönségnek.

A valóságos terméke ezen hálózatoknak egy hamis ígéret!!!

subject 2009.04.03. 12:05:40

És a saját tapasztalataim.
Vettem részt pár előadáson szívességből olyanok felé akik benne vannak és érezték a nyomást, hogy "vigyenek végre valakit".
Volt, hogy több év elteltével keveredtem el egy MLM cég újabb előadására. Arcok ugyanazok, akik már évekkel azelőtt is úgy ültek ott, hogy "minden szuper, küszöbön a gazdagság", de amikor évek múltán ugyanott viszont láttam őket, hát... szóval nem Armani öltöny feszült rajtuk.
Legutoljára az éppen frissen belépett és még lelkes meghívóim egy sör mellett győzködtek, hogy ez milyen szuper. Mert hogy a pontok. Meg a termékek minősége. Hogy a mosóporral a ruhám egy fokkal fehérebb lesz... A fehérnek nincs fokozása vazze!
Meg hogy ide öltönyös (sic!) emberek is járnak. Láttam azokat az "öltönyöket". Fémgombos 8-10 éves ruhadarabok, amiket minőségibb külvárosi turkálók már visszautasítanának, kombinálva műbőr-műanyag kínai cipőkkel.
Mindez olyan embereken, akik már négy-öt vagy több éve mondogatják akár, hogy két éven belül milliomosok lesznek. Szegények...
Az előadó meg akart győzni róla, hogy szegény vagyok és boldogtalan, ám ő mindenre tud megoldást. Tetszett a "mit rontod a bizniszemet!?" pillantása, amikor feszegetni kezdtem, hogy biztosan működhet-e egy olyan üzlet, aminek a hetedik lépcsőjében már az anyjából éppen kifelé bújó csecsemő és a világban utolsót sóhajtó haldokló is belépett Magyarországon alám.
Azt "válaszolta", hogy rosszul látom, mert ez az emvéjszentraljuropien amit ő képvisel és akár Törökországban is lehetnek nekem partnereim. Rájöttem, hogy igaza van. Ali babát és a 40 rablót tényleg ismerem...

Illetve arra sem tudott válaszolni, hogy én igenis boldog vagyok, elégedett az életemmel és igen , vannak barátaim is, akiket szeretnék, ha azok is maradnának, ezért nem rajtuk akarok meggazdagodni - már ha elhinném, hogy ez is megtörténhet- és békén hagyom őket; és igen, van egy munkám, amit SZERETEK, pedig a főnökeim tényleg a saját hasznukat néző kapitalisták, de éppen ezért NEM aláznak-gyaláznak nap mint nap. Hiszen hasznot hajtok nekik és van annyi eszük, hogy ne tegyék.
Igen, engem is tettek már ki melóhelyről, de nem azért, mert pótolható vagyok, vagy mert a tulajdonos egy racionális okok nélkül cselekedő disznó, hanem mert éppen életem egy magánéleti mélypontján a munkahelyemre vittem a problémáimat és nem hoztam az elvárható teljesítményt.
Korrekten elmagyarázta ezt, nekem volt annyi eszem, hogy nyüszizés és átkozódás nélkül elfogadjam és sok sikert kívánva egymásnak elbúcsúztunk.

A gazdasági résszel nem is foglalkoznék tovább, de a lélektanival igen.
Mire is épít az MLM?
1. A behálózandó delikvens - továbbiakban BD - frusztrációjára amiatt, hogy nem él olyan jól, mint ahogyan azt a reklámok és filmek sugallják.
2. A BD magányosságára, az elidegenedett társadalomban. "Eddig csak kerested a helyed a világban. Itt egy jó és kedves közösség vár, itt köztünk boldog, csapattag, sikeres, elfogadott lehetsz." Ez akár metaforája is lehet egy sosem volt aranykornak, a dumájuk szinte szóbeli megfogalmazása az édenkertnek! Egyáltalán nem véletlen velük kapcsolatban a szekta utánérzés...
3. A BD kapzsiságára és lustaságára. Igaz, hogy elmondják hogy ez is meló, de mindig ott vannak a "csak"-ok; csak beszélni kell, csak az ismerőseid kellenek, csak egy KIS utánajárás kell és az ember úgy van megszerkesztve, hogy könnyebben hallja meg, vagy hallja ki egy mondatból azt, amit szeretne. Egy példával:
Lány: - Szeretsz?
Fiú: - Nagyon szeretnék lefeküdni veled!
Ha a lány szerelmes, annyi jön át, hogy "nagyon".
4. Arra a feltételezésre, hogy a BD mostani munkája szar és nem szereti, ami inkább az alsóbb osztályok körében gyakori, akik kevésbé műveltek és nem önmegvalósítanak, csak güriznek a pénzért. Őket persze el is lehet ilyen dumákkal csábítani, de a társadalmi, műveltségi helyzetükből adódóan a kvalitásaik nem predesztinálják őket arra, hogy profi eladók legyenek. Mint fentebb írtam, ahol én viseltes rongyokat láttam, ott a meghívóm öltönyösökről beszélt. BIZTOS akad egy-két kivétel de ÁLTALÁBAN így van.
5. A "mostazonnalderögtön" lerohanós technikájára. Mielőtt BD feleszmél, már megvette a számára alsó hangon 90%-ban haszontalan termékekből álló kezdőcsomagot és benne van a rendszerben, fut a pénze után. Tudok olyan párról, akik beléptek egy alo veras MLM marhaságba 90 ezer ft-os kezdőcsomaggal és végül az egyetlen általuk rádumált ember alattuk a 19 éves unokahuguk lett, akinek mivel nem volt pénze, ők vették meg - a csóróságuk okán banki kölcsönből! - a kezdőcsomagot!
Családi összeveszés lett a vége, mert a lány végül nem szerzett senkit - csakúgy mint ők! - és nem fizette a kölcsön részleteket sem. Szerintem jogosan, hiszen ők dumálták rá.
Most hirtelen ennyi...

Tök 8 2009.04.04. 20:34:16

subject,


Te vagy talán a második aki merészel ide matematikai következtetéseket írni, utánam. 2008 június 1-én volt egy Pentamaxos kis oknyomozó írásom. hidd el még rosszabb a kép: 2 és megfelelő hatványaival bővülő rendszer galád pénz kicsalási sémája mindenen túl tesz. Részvétem annak aki belép.

Az MLM reklámja az egyén kapzsiságára van kitalálva, ha valaki átlátja a matematikai rendszerét, akkor óriási átverésről van szó.

egy nem tápos székely 2009.08.29. 13:15:32

Engem is próbáltak már Magyarországon is meggyőzni különféle MLM-es csodákkal táplálék-kiegészítőkkel,kozmetikumokkal antioxidáns mérő szerkentyűvel is.
Mindig ez a duma te vagy az első Erdélybe stb. stb. (mindig mikor utánaérdeklődtem már egy tucaton űzték itt is ezeket a "legelső, legjobb, leghamarabb" bizniszeket...
A sok meggyőző duma után amit értelmesen meghallgattam (még kérdéseket is tettem fel) a végkonklúzió az hogy vásárolj folyamatosan vagy befizetsz 300-400 ft. majd kapsz valamiket amiről csak feltételezed, hogy micsoda ...
Az mese , hogy te minden hónapba 1-2 embert aktív embert beszervezel....
Itt sajna a pénz diktál a naivsággal, a mohósággal szemben a ezzel keveredik a tudatosan elhallgatott információ a barátsággal szemben nem egyszer...

Szerintem MLM-nél min. 4 kategória van:
1.Van akinek bejött s röhög a piramis alsó szintjén levő balekokon...(az már nem az ilyen fórumokon fecsérli idejét)
2.Aki már benne van kirándult nyert valamennyit(de rájött, hogy nem is Ő a nagymenő)és létszükségletű neki behülyíteni még embereket mert lassan veszteségbe kerül...
3 Aki most lépett be és csattant a valóságon, kilépne (de reménykedik, hogy olyan balekokat talál mint Ő)de végül kilép...
4.számolgat kicsit és nem lép be nem is nyer de nem is veszít..

Érdekesek a mai értékrendek: kocsi pénz luxus a hazugság ámítás ellenében ...
ez régebben székelyföldön nem így volt
a becsület mindennél többet ért...

s meddig fog ez menni ?
szerintem amíg naiv és mohó ember létezik a földön :-)

A másik érdekes dolog ezek az emberek fizetnek adót (pl.Áfát stb.)az országnak (hogy gazdálkodjon belőle - no nem ettől szegény az ország)...
jövedelemadó csalás ????... mit fed ez?
miért nem foglalnak állást a hatóságok hatékonyabban ?...

mennyire megbízhatók ezek a termékek bemásolok egy linket:


www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&m5_doc=3743

Üdv mindenkinek s kitartást a MLM-seknek

u.i
Mári néni Erdélybe olyan egészséges 80 éves korában mint 80 tápos pedig soha nem látott táplálék-kiegészítőt...

A fenébe! 2009.08.29. 23:25:57

Na végre most már értem, a Székely viccekben miért ábrázolják az embert idiótának.
Ja, és Mári nénit kérdezd meg, mit evett, ivott gyerekkorában? Talán olyan szarokat, amiket te adsz a gyereked szájába mostanában?
Üdvözöllek!

Terence 2009.09.09. 15:43:34

Wentarex - Áttörés a fogyókúrában

Fogyjon le úgy, hogy nem változtat étkezési szokásain. Több mint 3000 embernél ugyanaz az eredmény. Kérjen ingyenes információt.

wentarex.blogspot.com/

egy nem tápos székely 2009.09.10. 17:23:13

@A fenébe!:
Halihó
megkérdeztem Mári nénit, mit evett-ivott gyerekkorában... :-)
génkezelt búzakenyeret, zsírszegény szalonnát, török vagy holland paradicsomot(ami földet nem látott, de tápszerezik keményen, csak jól nézzen ki ...), coca-colát, nonit, aloe verát blblbl.. és mellé sok-sok tápot(táplálék-kiegészítőket) vitamint, nyomelemet,
amikor jó duci lett, akkor lefogyott csakis 1oo%-ban garantált fogyókúrás tablettákkal...
gondolom, ez a te és a gyermeked érték-étrendje

Errefele van egy olyan mondás: Székely szarta a magyart. :-)
biztos, azért, mert Mári néni sok @... evett,
ez válaszként az idiótázós, szarozós megjegyzéseidre.

Látom MLM-es vagy, bemásolok neked egy linket, amit találtam rólatok, csámcsogj rajta

fontolvahalado.igen.hu/654-a-porszivougynokok-megkesett-utodai.html

Üdv

feketeimi 2009.12.03. 19:18:11

Sziasztok!
Képes voltam én is végigolvasni ezt az oldalt és ezeket a vitákat. Érdekes, építő jellegű kritikák vannak itt. Érdekes, hogy emberek nem akarnak tanulni és fejlődni és azzal magyarázzák sikertelenségüket, hogy ők aztán utánajártak. Üzenem mindenkinek, hogy ha ugyanennyi energiát fektetne a dolgok megvalósításába mint a pocskondiázásba és a "miért nem működik" megmagyarázásába már rég elért volna valamilyen eredményt.... egy MLM cégnél... vagy máshol.
Sok sikert kívánok mindenkinek!

Ha ezeket a sorokat olvasod, az azt jelenti, hogy keresel valamit, ami eddig hiányzott az életedből. Szeretnék bemutatni egy egyedülálló újdonságot ami átformálja az internet világát.

sitetalkmagyarorszagon.blogspot.com/

Mindenkinek sok sikert bármelyik területen!

agomama · http://agomama.blogspot.com 2009.12.28. 00:00:13

Szia,

Nemigen láttam eddig olyan lehetőséget, hogy 2-3 napnyi
időráfordítással vidéken az emberek meg tudjanak keresni félmillió
forintot. Persze nem arra gondolok, hogy ha drága cuccokat, vagy
biztosításokat akarnak eladni másoknak. Hanem arra, hogy ha NEM KELL
ELADNI SEMMIT, SENKINEK NEM KELL FIZETNIE SEMMIT, és NEM KELL
VÁSÁROLNIA SEM SEMMIT. Vannak esetleg olyan ismerőseid vidéken, akik
örülnének egy ilyen lehetőségnek?

Szerintem ez az üzlet gyorsan ki fog törni az internet világából,
és megtalálja azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van egy kis
mellékkeresetre. Vannak olyan ismerőseid, rokonaid vidéken, akiken
segíthetne egy néhány százezer forintos plusz jövedelem? Mert ha
időben szólsz nekik, akkor Te akár néhány milliót is kereshetsz,
úgy, hogy tőlük közben nem veszel el semmit:

nyugdijnet.hu/?p=N615

Ha megtetszik, regisztrálj be minél hamarabb, mert az időtényezőn
múlhat az elérhető jövedelmeitek nagysága – a tiéd is és a vidéki
ismerőseidé is. A regisztrációhoz használd az N615
ajánlási kódot!

nyugdijnet.hu/?p=N615

Üdvözlettel,

Ambeus ágnes

nagy87kinga@yahoo.com 2010.02.17. 13:38:15

Nem minden MLM uzlet alapszik az atveresen! Ezelott 5 honappal kezdtem el dolgozni egy Magyarorszagi cegnel, mely sajat termekeket ertekesit ezzel a modszerrel. Mielott megismerkedtem volna a Flavon max-al en sem hittem az MLM-ben, de amikor elmentem a ceg Debreceni irodajaba es reszt vettem egy gyarlatogatason, mar vilagossa valt szamomra, hogy ez a ceg nem atveresre alapoz, hanem a hosszutavu sikeres egyuttmukodesre, ahol a terjesztok is jol jarnak. Irodank azota is sikeresen mukodik es egyre tobben probaljak ki termekeinket, majd csatlakoznak a Flavon Max Fogyasztoi klubbhoz. Ha nem is szeretne halozatepitesbe kezdeni, a termekeket erdemes kiprobalni, mivel szamos esetben bizonyitottak mar! www.flavongroup.com

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.12. 21:26:03

Sziasztok! Klassz gyűjtemény, korrekt hozzászólások pró és kontra.

Sajnálom, hogy ez a klassz blog nem frissül már második éve.

Hadd ajánljak két új blog bejegyzést, melyek frissek, és a második erősen MLM-ről szól. Egy MLM-ben jutalékozó ügynökséghez pályázó fiatalember keresett meg, hogy szakmailag értékeljem bátorságát. A számára írt szakmai levelemből született a friss bejegyzés.

koklerbroker.blog.hu/2010/08/12/mlm_broker_munka_elvallaljam_e

Kaaarl 2010.09.25. 11:30:10

Szia!
Keress $1839 egy hónapban anélkül hogy egy személyt sem csatlakoztatsz személyesen, csak a havi díjat kell fizetned, aminek a költsége 29.95$ ( ekkora összeget másra is elköltesz egy hónapban és nem lesz belőle 1839$!)

A 6. szintig ha nem szponzorálsz senkit előbb utobb alattad is lesznek, mert a rendszer 3x9 Forced Martix-ként működik, tehát a regisztrálókat automatikusan tölti fel az üres helyekre a felső vonaladról.
Ez persze nem jelenti azt, hogy személyesen nem hozhatsz senkit a rendszerbe...sőt, azt még külön bónusszal jutalmazza: 15$ / fő un. Fast Bonus jár!

A regisztráció ingyenes 21 napig, ez idő alatt megfigyelheted, milyen gyorsan növekszik a csoportod.

Viszont ahhoz hogy jövedelmed legyen aktívnak kell lenned és tovább ajánlani minél több ismerösödnek hogy mindenki kereshessen!!!

( az Örök szabály: "Pénzből lehet pénzt csinálni" )

A cég neve:Aaachoo

Itt tudsz regisztrálni:www.aaachoo.com/index2.php?siteId=25672

Szép napot mindenkinek!

Ludmilla22 2011.03.12. 09:51:20

Kedves Mindenki! MLM ellenzői és támogatói!
Én sem olvastam teljesen végig minden hozzászólást, de arról, amit írtatok, az első ami eszembe jutott: Az MLM ugyanolyan vállalkozás, munka, mint bármelyik másik. Dolgoznod kell benne, anélkül nem működik. Az elvégzett munkád mennyisége és minősége az, amellyel egyenes arányban tud nőni vagy csökkenni a jövedelmed. Véleményem szerint a világ legigazságosabb és legdemokratikusabb üzletrendszere. Bárki, aki elkezd egy vállalkozást, főként MLM-ben dolgozni, jó ha itt körülnéz: www.nogradibence.hu, www.milliomos.hu
Írásait kötelező olvasmánnyá tenném mindenki számára, akkor is, ha nem MLM-ben dolgozik! :)

Amelia38 2011.04.05. 18:24:08

üdítő olvasni, hogy valaki a matematikára is szán időt. az pedig külön érdekes, hogy MLM-es kommentelők ezekre sosem adnak direkt választ, csak mégtöbb kérdést írnak, mégtöbbet beszélnek az áhított jövőről, még lenézőbben beszélnek. mit ne mondjak, jellemző. aztán persze eltűnnek, mert nem tudnak már érvet felhozni. aztán az szintén érdekes, hogy mindenki, aki mellette érvel odabiggyeszti a saját kis címét, elérhetőségét, nyilvánvalóvá téve, hogy ő is eladó, akinek célja a beszervezés, érdeke az eladás. az pedig hab a tortán, hogy ők mind jól élnek belőle, de soha egyszer olyat nem írt senki, hogy Laci és Zsuzsi a szomszédból belekezdtek az üzletbe 5 éve, mára milliomosok és a facebookon nézegetem a bahamai képeiket. vagy csak annyit, hogy mára nagyon jól élnek a passzív jövedelmükből.
nemrégiben az egyetemi szakok között céltalanul lődörgő, otthontalan lakótársamat is beszervezték. azóta milliomos terveit szövögeti, ahol csak tudja. sosem pakolt ki a fürdőbe, most hirtelen megjelent minden termék a polcokon, csakhogy lebegjenek szemeink előtt. mert ezek jók. kímélnek mindent, bio is, tartósított hegyi levegő van benne meg patakvíz. azt mondja a multi az hazudik, de ez príma cucc. ha megkérdezem mitől olyan biztos csak terel. mert neki mondták. hát, mifelénk is sok mindent mondanak, de ki tudja azt. ez az agymosás. ne higy a multinak, de nekem igen, mert csak. mert én jót akarok neked. elolvastam egy könyvet, amit adott. egy férfi oldalakon át írt a kitartásról, munkáról, célokról és 50 oldalnál még nem tudtam, hogy mi a munka. merthogy nem lényeg az üzlet, a termék. nem marketingtervet árulnak, hanem álmokat azoknak, akiknek nincs. lakótársam koliba megy(amit gyűlöl tiszta szívéből), de kell, hogy potenciálisan befűzhető emberek sokaságával éljen együtt. azt mondja aki kilép is csak 2000et bukik, mert belésulykolják, holott csak egy hétvégi előadásért 40ezret fizetett. közben ő is veszi a méregdrága termékeket, hiszen csak akkor lehet hiteles eladó. pénze nem marad semmi, de legalább vannak álmai.
és ezt valaki üzletnek nevezi? az MLM rendszer nem legalizált, csak nem betiltott, mivel többnyire nem vesztenek sokat az emberek. míg milliókért perelsz fél misiért nemigen. a felsőknek sok kis veszteségből persze szép jövedelme van, az üzlet meg virágzik és a kis ember veszít. szépen meglapulnak, így hát nem is foglalkoznak velük.
mondhatják, hogy az MLM a jövő, de nyilván ez marhaság. a vezetőket is megkérdezném, hogy a terméket előállító gyárban dolgozónak vajon mennyit fizet? vajon rájuk is MLM-et húz? talán termékben fizet(az MLM-ben a jutalékok egy részét termékben fizetik ki, persze ezt elhallgatják), amit a munkás eladhat, építve a saját rendszerét, hiszen ezzel a miliomossá válást adja neki, nemcsak szaros minimálbért a 12 órás munkáért. a forgalmuk 1% az összhöz képest. 1 milliárd USD soknak hangzik, de ha hozzávesszük,hogy az USA-ban csak az élelmiszerfogalom 1000milliárd USD, akkor végülis nem csak légypiszok?
ha működne, elterjedt lenne és mindenki ismerne olyat, aki ebből nagyon jól él. de nem így van. ez tény. és az is marad.

2012.03.23. 10:57:08

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

kereskedo 2012.05.05. 19:59:58

Méghogy a Tesco, Auchan és egyéb multik a "jótékony cégek"? Ne röhögtessél már.
40-50%-os vagy akár 100%-os kisker árrést alkalmaznak.
Te tényleg ennyire nem vagy tisztában a hagyományos kereskedelemmel? Nem tudom mire alapozod amit itt leírtál, de az tisztán látszik, hogy a hagyományos kereskedelemben nem vagy jártas.

A többihez meg annyit, hogy konkrétum az nincs csak csupa feltételezés.
És nem vagyok hálózatépítő csak rossz látni, hogy az emberek mennyire naívak. Igen te is kedves cikkíró.

Szerinted a kiskerek miből adnak neked akciósan 50-70%-os árengedményt? A 10-20%-os árrésből? Ne röhögtess már!!

Reactor 2013.09.26. 21:23:11

Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az új tagokat...
Vagy hogy mindenféle végzettség, papír stb. nélkül mennyire valószínű egy olyan munkahely, ami szó szerint bárkinek nyitva áll, és a pénz kötegekben nő a fán...
Vagy...
süti beállítások módosítása