Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Ennyit ér egy emberélet?

2007.02.25. 14:12 Napjaink

Ami felháborító, az felháborító.
Csupán 2 év börtönbüntetést kapott az a vadász, aki 2 éve megölt egy erdőben sétáló lányt. A vadász minden lehető szabályt megszegett amit csak lehetett nem csak a "baleset" bekövetkezte előtt, hanem utána is. 2005. június 14-én Ispánkon tilosban vadászott, nem azonosította a célpontot és alkoholt is fogyasztott, majd a lövés után se értesítette a mentőket, rendőröket egy órán át.
Miként menjen így az ember a természetbe kikapcsolódni? Hogyan merészkedjünk be az erdőbe, ha még a törvény se próbál megvédeni minket? Ez bárkivel megtörténhet és ez így nagyon nem jó.
A lövést leadó vadász korábban egyébként már okozott balesetet. Egy embernek lőtte el a kezét, ám akkor csak egy évre bevonták a fegyvertartási engedélyét. Megúszta ennyivel. Újra fegyvert fogott és most megölt egy ártatlan embert.
Megvannak a kapcsolatai, pénze is van bőven, hiszen a közelben éttermet vezet és a vadászok amúgy is összetartanak. Egy, (vagy akár több) emberélet ehhez képest semmi, legalábbis a mostani bírósági döntés szerint.

2 komment · 1 trackback

Címkék: bosszúság gondolatébresztő vadászat

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr8940166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: stilettos 2018.01.14. 21:14:56

Pouring a concrete garage slab - When can i take my klonopin after drinking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.26. 08:12:36

Mindenki egyenlő. De a disznók kitúrják egymást a sz@rból(lásd: Vörös Segély)!
No meg a bírók is vadásznak. Vagy ha ők nem, a férjük. De legalább a vadhúst szeretik... Vagy járnak erdőben...
Avagy: mi a különbség a jó ügyvéd és a sztárügyvéd között?
- ??
- A jó ügyvéd alaposan ismeri a jogszabályokat. A sztárügyvéd meg a bírót...

Egy természetjáró 2007.06.12. 01:12:03

Engem is mélyen elszomorít ez az egész társadalmi igazságtalanság. Csak a szavaidat tudnám megismételni.
Szegény Hajnalkának - mint nem élő személynek - már nincsenek jogai, szemben azzal a dúsgazdag panziótulajdonossal, aki szörnyű tettével, fegyverrel megfosztotta őt az élettől.
A vadászok egyébként tényleg összefognak: a tragédia után egyre-másra azt sulykolták a médiában, ez csak egyedi eset, a vadászokra kéretik ezek után is fölnézni... Maga az elítélt, Sütő Ferenc is úgy nyilatkozott a bíróságon: nem tartja magát bűnösnek, ez egy véletlen dolog, ilyenek vannak...
Egyébként ősszel volt alkalmam a Mindentudás Egyetemén meghallgatni a NyME rektorának előadását: ez megerősített abban a tudatomban, hogy a vadászat nem holmi mezőgazdasági ágazat, hanem lőfegyver- és halálmániás, fanatikus iszákosak vérengzése.
süti beállítások módosítása