Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Te mit kezdenél a MÁVval?

2006.12.20. 18:51 Napjaink

Mostanában az egyik legnagyobb felháborodást kiváltó kormányzati intézkedés a vasúti és volán jegyek árának emelése és a kedvezmények megnyirbálása.
Valóban rettentően sokba kerül a közlekedés és ez nagyon nincs így jól.
A szintén nem olcsó benzinárak és egyéb autósokat terhelő költségek mellett lassan már nem kerül többe egyedül autózni, mint vonattal, vagy busszal megtenni ugyanazt az utat. Ha legalább ketten utazunk egy autóban, akkor már komoly összegeket spórolhatunk.
Legtöbben persze azért támadják a kormányt, mert sokat kell majd fizetniük a jegypénztáraknál, de abba már megint nem gondol bele senki, hogy a MÁV még így is veszteséges lesz, méghozzá nem is kicsit. Ezt a veszteséget adó formájában már megint nekünk kell fizetni, akárcsak a gázártámogatás esetében, de itt nem ez a lényeg.
A MÁV veszteséges és ez nem jó, mert nagyon sokba kerül nekünk. Minket mégsem az zavar, hogy hogy a fenébe lehet veszteséges valami, aminek elvileg sokkal hatékonyabbnak kellene lennie, mint a többi közlekedési formának, hanem csak azért nyavalygunk, mert sokba kerül a jegy. Tényleg túl sokba kerül, de a megoldás nem az, hogy az államon követeljük, hogy fizesse ki azt helyettünk.
Azt kell követelni az államon, hogy rakja rendbe ezt a hatalmas és rosszul működő társaságot és tegye hatékonyabbá. Persze ez már megint egy kényes ügy, hiszen bármi ami a MÁV megreformálásával kapcsolatos az felháborodást vált ki.
 
Te mit kezdenél a MÁVval?
Induljunk ki abból, hogy pénzt két forrásból szerezhetsz. Adókból és jegybevételből. Emelnéd valamelyiket? Gondolom nem, tehát egyetlen út marad, az pedig nem más, mint a költségcsökkentés.
Ehhez hogyan fognál hozzá?
Tuti borítanod kellene az asztalt és hatalmas változásokat kellene kezdeményezned, az ugyanis nem visz sehova, hogy elodázzuk a probléma megoldását, mert ezzel csak tovább növelnéd a gondokat. Tovább rohadna a vasút és tovább nőne az adóssága.
 
Ha tehát felháborít, hogy sokba kerül a vonatjegy, akkor ne a jegyáremelésen mérgelődj, hanem azon, hogy valahol elfolyik a pénz a MÁV környékén. Ezen kell változtatni, mert amíg ez így marad, addig nekünk ez is sokba kerül!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika máv bosszúság gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr2130493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: high heels Pumps 2017.10.23. 22:17:09

Codeine so4 30mg - Free hipaa training online medical office

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása