Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Gázáremelés - Miért ne?

2006.12.13. 18:49 Napjaink

Nagy a felháborodás a gáz árának emelése miatt, ám azzal a legtöbben nem foglalkoznak, hogy tulajdonképpen csak egyik zsebünkből a másikba pakolgatjuk a pénzt.
Miért is jó, ha az állam kifizeti helyettünk a gázszámlánk egy részét?
A különbözetet ugyanis a mi adónkból fizeti ki helyettünk. Ott vagyunk ahonnét indultunk, azaz a teljes gázszámlát nekünk kell kifizetni. Te fizeted az enyémet, én fizetem a tiedet, mindenki fizeti mindenkiét.
Nincs menekvés! A gázszámlát ki kell fizetni és ezt mindenképpen a mi pénztárcánk bánja.
 
Ha nagy házunk van, vagy rossz a szigetelés, akkor sokat bukunk, ha kicsi a lakásunk és jól szigetelt akkor keveset. Látszólag mindenképp bukunk a dologgal, de csak akkor ha nem vesszük figyelembe, hogy a különbözetet egyébként is meg kellene fizetnünk adó formájában.
Persze erre mondhatjuk, hogy ezt a különbözetet a kormány hibái miatt kell most megfizetnünk, de mi lenne ha tökéletes kormányunk lenne és nem lenne államháztartási hiány? A gázszámlát akkor is a mi adónkból egészítenék ki és a gázártámogatás megszűnése ekkor se lenne hülyeség. Nekünk ugyan többet kellene fizetnünk, de mondjuk ugyanennyivel lehetne csökkenteni az adónkat és akkor pont annyival több pénzünk lenne havonta, mint amennyit a gázáremeléssel elvesznek.
 
Összességével még nyernénk is a gázáremeléssel, mert néhányan elgondolkoznának azon, hogy lejjebb tekerjék a garázs, vagy a 3. emelet fűtését és kevesebben tekintenének az ablakra elsődleges hőszabájzóként. Aki jobban odafigyelne a gázfogyasztására az nyerne a dologgal, aki nem törődne a gázáremeléssel, az épp ugyanúgy járna, mint korábban.
 
Persze nem lehetünk szociálisan teljesen érzéketlenek, mert mi van azokkal, akik már nem tudnak egy fillérrel se többet elkölteni a fűtésre és még az se kompenzálná a havi költségnövekedésüket, ha 10%-al kevesebb adót vonnának tőlük, mert annyira kevés a fizetésük?
Itt jön a feladat bonyolultsága, mert meg kell oldani, hogy aki valóban rászorul, az kapja meg nyugdíjemelés, segély formájában a különbözetet. Ezen kellene elmélkedni és nem azon, hogy milyen módon próbáljuk megakadályozni a gázáremelést.
 
Most csak pakolgatjuk a pénzt az egyik zsebünkből a másikba és közben nem vesszük észre, hogy szórjuk az aprót.

Szólj hozzá!

Címkék: politika természetvédelem elmélkedés gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr6230491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása