Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

A mi emberünk mindig ártatlan

2007.11.10. 20:45 Napjaink

Szeretjük a hazánkat, szeretjük sikeres sportolóinkat, ami nagyon jó dolog. Az azonban már nem feltétlenül, ha túlértékeljük őket, vagy úgy gondoljuk nem vonatkoznak rájuk a szabályok.
Kovács Ági esete a túl kevés szolgáltatott vizeletmintával és az aláírt papírokkal sajnos elég egyértelmű. Senki nem állítja, hogy doppingolt, de az gyakorlatilag tény, hogy doppingvétséget követett el. Aláírt egy papírt, amit nem lett volna szabad. 
Ebből már semmiképp sem fog jól kijönni és ez mindenképpen az ő hibája. Tanult, tapasztalt versenyző. Tudnia kellett volna, hogy a szó elszáll, az írás megmarad. Ez még így is a jóindulatú verzió, hisz ehhez feltételeznünk kell, hogy minden amit Ági mond az igaz.
 
A doppingellenőrök megítélése már egy másik kérdés. Most gyakorlatilag össztűz alatt állnak, a fél ország mocskolja őket és a másik felének 49%-a is csak azért nem, mert nem érdekli az egész.
Nincs ez így jól. A dopping ellen küzdeni kell. Nem csak a 2 méteres kínaiaknál, az izompacsirta amerikai sprintereknél, vagy a szőrös arcú hölgyeknél, hanem idehaza is. Még a kedves, aranyos, mindig mosolygós, dobogón sírós Ágink esetében is, akit annyira szeretünk!
A mostani helyzetben természetesen vizsgálni kell a doppingellenőrök szerepét, de nem szabad nekünk ítéletet mondani felettük. Adott 2-3 érintett doppingellenőr, akiket most egyetlen ember szavai alapján támad a fél ország. Lehet félrevezették Ágit, lehet nem. Nem tudhatjuk, de a jelenlegi helyzet szerint erre nincs semmi bizonyíték.
Nyilván ki fogják vizsgálni az ügyet és ha beigazolódik, hogy félrevezették Ágit, akkor az egész Kovács Ági felmentésével fog zárulni, netán egy olimpiai éremmel. Erre azonban kevés az esély, mert az egy szem bizonyíték Ági aláírásával a doppingellenőröket igazolja.
 
Mit lehet ilyenkor tenni? Nekünk leginkább semmit, maximum drukkolni Áginak. Majdcsak lezajlanak a vizsgálatok, melyeknek aztán az eredményét el kell majd fogadnunk. Nem hiszem, hogy az olvasottak, TV-ben látottak alapján jobban tudnánk a dolgokat megítélni, mint azok akik a vizsgálatokat lefolytatják.
A többség azonban nem így tesz és feltételek nélkül Ági igazát szajkózza, mint tették azt Fazekas Róbert és Annus Adrián esetében is. Pedig náluk aztán teljesen tiszta volt a helyzet. Nem teljesítették a rájuk vonatkozó szabályokat, ezért kizárták és eltiltották őket. Minden más csak mese és összeesküvés elmélet! Hinni akarunk valakinek, akit szeretünk és ezért csak egy szempontból látjuk az egészet.
Persze! Drukkoljunk annak, akinek és amiben hiszünk, de azért legyünk realisták.
 
Jelen helyzetben például melyek az alternatívák?
 
1. Ágit megvezették, ő elkövetett egy nagy hülyeséget a papír aláírásával. Ezek után vagy bebizonyítják a félrevezetés tényét, vagy nem. Utóbbi esetben azonban még így is 1-2 év eltiltás vár Ágira.
 
2. Ági kapkodott, nem tudott eleget pisilni és anélkül, hogy belegondolt volna a következményekbe aláírta a papírt. Miután szembesült azzal, hogy ez mivel járhat kitalálta ezt a történetet, hogy mentse ami menthető.
 
3. Ági doppingolt és mikor megjelentek az ellenőrök tudta, hogy bukta lesz. Ami ezek után történt az mind azért volt csupán, hogy a becsületét a drukkerek nagy részének szemében megőrizhesse. Sajnos ez az elmélet is elképzelhető, hisz a kevés minta, de akár a napokkal korábban, illetve később adott minta is hozhat más eredményt.
 
Bármely verzió is az igaz, Ági sajnos semmiképp sem fog jól kijönni a botrányból. Annusékkal ellentétben hiszek abban, hogy ő nem élt tiltott szerekkel, ám az tény, hogy hibát követett el.
Ezért a hibáért minden bizonnyal meg fogják büntetni. Ha így lesz el kell fogadnunk, hisz a szabály a mi emberünkre is érvényes!
Ettől még szeretjük őt és sajnáljuk, de a szabályok alól őt se mentsük fel!



Miért van az, hogy a mi emberünk mindig ártatlan?
Minket mindig összeesküvések, mocskos doppingellenőrök sújtanak?

Melyik sportoló nem védekezett valami eszement magyarázattal? Mindegyik megpróbálja. Ehhez képest azokat még tisztelni is lehet akik beismerték!

- Belecsempészték a fogkrémembe az ellenfelek
- Fogdosták a fütyim ezért nem tudtam pisilni
- Szolidarítok a haverommal ezért inkább vegyék el az olimpia aranyamat
- Azt hittem nem azt írom alá, ami a papírra van írva
- Pont a vizsgálatra siettünk, mikor motorbaleset ért minket
- Mexikoban voltam egy eldugott faluban, ezért nem találtak az ellenőrök
- Nem tudtam mit szedek, az edzőm azt mondta vitamin

Alapvetően mindegyik hihető azzal a többszáz egyéb mesével, amit most nem írok ide.
Összességében viszont nektek nem gyanús, hogy az eltiltott sportolók mindegyike egy fatális véletlen, vagy összeesküvés áldozata?

Mindegyik sztár szimpatikus, mindenkiért százezrek, milliók lelkesednek, de pont a mieinknek kell hinni?

Nem mondom, hogy Ági doppingolt, nincs és nem is lesz bizonyítva. Remélem nincs is mit, de az tény, hogy hibát követett el és ezért viselnie kell a következményeket.
Ha nem akkor mentsünk fel minden doppingost is, mert nekik is volt egy hihetőnek tűnő történetük!

9 komment · 1 trackback

Címkék: sport elmélkedés dopping

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr24224726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: HungaReCycling 2007.11.14. 02:37:59

Roger visszaigazoltKedves Ági, Roger Moore visszaigazolta, hogy ismer. De mi van, ha nem? - Avagy hogyan ússzunk meg egy világcsúcsot drogtesztet? Még nem vehetjük meg a benzinkúton, sőt sima gyógyszertárban sem, jutányos áron találunk úgynevezett same…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddff 2007.11.10. 22:37:09

Jó lenne ha nemcsak a sportolók, de a kedves revizorok is tisztában lennének a szabályokkal... Nagyon rossz irányba ment el a doppingolás elleni harc.

szabópali 2007.11.12. 14:09:39

Abban 1et értek veled mint alapigazság, h aki vétkezik az büntetés érdemel és ez alól, Ági sem kivétel. Amiért én felvok háborodva és ha rágondolok most is kinyilik a zsebembe a bicska, az elintézés mikéntje... Ha akartak volna mentek volna vele és akkor most ez nem is lenne téma. Néha felkéne nézni a papirokból.

greggrant 2007.11.12. 14:43:21

Gratulálok az íráshoz, tárgyilagos, korrekt! Nem könnyű ebben a hangulatban objektívnek maradni.

1337 2007.11.12. 17:36:31

emberünk retardált, olvassátok el mondjuk az előző, vadászos bejegyzését...
nem mintha vadász lennék, de szintje megüti egy 14 életévvel rendelkező ember írását...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2007.11.13. 11:03:12

Az a baj ezzel az egész történettel, hogy olyan tipikusan kreténmagyar. A tényeknek másodlagos a szerepe, helyüket átveszik a szottyos nagy indulatok. Sikerült de facto doppingoláson kapni Kovács Ágit? NEM. És ahogy telnek a napok, valljuk be, ennek szig. mon. csökken az esélye. Nem kaptuk el a mocskos csaló doppingmaffia újabb tagját. Sikerült viszont tönkretenni egy világklasszis úszónkat, annulálni mindent, amit eddig elért? IGEN. Vagyis csak vesztettünk az egészen. Hátb+, ezért nagyon megérte.

Napjaink · http://napjaink.blog.hu/ 2007.11.13. 12:22:33

Sikerült doppingoláson kapni

-Fazekas Róbertet?
-Annus Adriánt?
-Rasmussen-t?
-Ekaterini Tanu-t?
-Kosztasz Kenterisz-t?

Nem, mert elmenekültek előle!
Most tulajdonképpen a - papírok szerint legalábbis - Kovács Ági is ezt tette.

Kérdem én: mentsünk fel mindenkit aki elmenekül a doppingellenőrzés elől?
Nyilván nem, mert akkor mindenki ezt tenné.

Ebben az esetben viszont valami bizonyíték kellene az aláírt papír ellenében. Ági szava kevés!

veta 2007.11.13. 17:08:59

Tiszta sor. A WADA a nagyobb. Mindjárt "több" valakinek a zsava, hogya masszívan összevissza beszél ugyan, de egy íróasztal mögött ül (WADÁs néni).

Waz 2007.11.13. 17:39:12

Az eset előnye, hogy időközben a lakosság egy számottevő része is tisztában van a doppingellenőrzés folyamatának részleteivel, így tehát a sportolóktól is elvárható lesz, hogy tisztában legyenek a folyamattal. Kovács Áginak pedig megmarad a vigasz, hogy ő lehetett a katalizátor ehhez az átváltozáshoz. Feltéve, hogy a jelenlegi eset megteszi a hatását - azt a hatást, amit már a 2004-es doppingzűrzavar is megtehetett volna.

kozalkalmazott 2007.11.22. 19:35:04

Alaposabban megnézve a blogíró munkásságát, már látszik, hogy célja csak a mindenkibe való belekötés. Nem csoda, hogy az index néven futó szennylap címoldalra emelte blogját ...
süti beállítások módosítása