Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Budapest - Életre alakalmatlan hely

2006.05.18. 15:29 Napjaink

Érdemes elgondolkozni azon, hogy Budapest milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat, mint lakóhely. Aki a fővárosban él, mint én az elég jól tisztában van az előnyökkel és a hátrányokkal egyaránt.

Mi az amiben többet tud nyújtani a főváros, mint egy vidéki megyeszékhely, vagy akár kisebb városok?

Először is Budapestre koncentrálódik a jól fizető munkahelyek nagy része, de a kevésbé kvalifikált munkaerő is jobb fizetést kap, mint vidéken.
Ezzel csupán egy gond van, mégpedig az, hogy az emberek ezt a plusz pénzt gyakorlatilag fel is élik (már ha nem vezető beosztású dolgozók). A lakásárak, albérleti díjak a legnagyobb tétel, de gyakorlatilag minden drágább, mint vidéken. Egy sima étkezés a munkahelyen, a munkába járás elviszi a többletet.

Ezen felül gyakorlatilag csak negatívumok vannak.
Leginkább a szabadidőnk tűnik el.
Sokan mondják, hogy Budapest azért jó, mert ott mindent megtalálható a közelben. No ez nem egészen pontos, ugyanis semmi sem található meg a közelben. Minden nagyon messze van. Gyalog sehova se lehet eljutni, kivéve persze, ha a legundorítóbb részen lakunk, vagyis a belvárosban. Bicikli szintén nem jöhet szóba, mert a fővárosban ez öngyilkossággal ér fel. Marad az autó, vagy a tömegközlekedés. Ez utóbbi rettenetesen zsúfolt és nem is olcsó. A metrót leszámítva nem tudja betölteni a szerepét.
Aki járt már Kőbánya-Kispesten az tudja, hogy mivel szembesül az ember nap, mint nap.
A város egyik feléből a másikba tehát eljuthatunk hozzávetőleg 1 - 1,5 óra alatt BKV-val.
Nem marad más, mint az autó. Ezzel együtt pedig a dugók. Nem is akármilyenek. Ha nincs szerencsék, akkor a BKV-s időnket lazán megduplázhatjuk. Személyes rekordom Budapesten belül 3 óra egy úton, csak oda.
Persze ezek után az ember, ha csak tudja próbál minden kitalálni, de nem lehet elég korán, vagy későn menni, hogy megússza a tömeget. Aki kicsit is belátóbb az leteszi a kocsiját és tömegközlekedik. Mikor abból lesz elege újra autóba ül...

Ha mégis marad időnk, akkor annak eltöltésére kikapcsolódási lehetőségek is csak a rosszabb fajtából találhatóak. Csak és kizárólag a tömeg mindenhol, persze magas árakkal. Mindenhol idegen emberek, mást se kell lesni, hogy hol vernek át, vagy lopnak meg. Természetbe szinte lehetetlen kimozdulni, ha mégis sikerül, akkor a város széli szemetes területekben gyönyörködhetünk.

Mindez persze az ember egészségét teszi tönkre: szmog, szemét, stressz (dugó) és semmi normális kikapcsolódás.

Az utca tele van kutyapiszokkal, olyan aluljárók vannak, ahova az ember nem mer lemenni, főleg nem sötétben.

Miért nem menekülnek el innen az emberek?
Én már próbálkozom és jó úton is haladok. Talán egyszer tömegesen ráébrednek erre az emberek és a vállalatok is jobban preferálják majd a vidéki városokat.

Persze ha a városból való kiköltözés a felkapott környékbeli településekre irányul, akkor ez semmit sem javít a helyzeten, sőt...

Budapest csak tovább nő és egyre inkább életre alkalmatlan hely lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest bosszúság

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr7830418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása