Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

A boldogság nyomában

2007.03.26. 14:22 Napjaink

Nem igazán erre számítottam, mikor elhatároztam, hogy megnézem a Boldogság nyomában című filmet. Nem olvastam a filmről semmit, csak az előzetesét láttam, amiből én valamiért arra következtettem, hogy vígjáték lesz. Hát nem éppen vígjáték, de azért nekem tetszett, még annak ellenére is, hogy várakozásommal ellentétben éppen az a film egyik üzenete, hogy a pénz boldogít.
Kicsit fura volt Will Smith ebben a szerepben, de mindenképpen jól játszott. Kicsit nyomasztó is, ha a néző beleéli magát a nem túl vidám helyzetébe. Amibe viszont szerintem túl kevesen éljük bele magunkat az a saját sorsunk iránti felelősség. Ez ugyanis a film fő mondanivalója. Az, hogy a sorsunk a saját kezünkben van és ha teszünk érte, akkor előbb-utóbb kiérdemeljük a sorsunk jobbra fordulását.
Egy több, mint fél éves időszakot mutat be a film, amiben Chris a poklok poklát járja meg, de nem adja fel. Elhagyja felesége, elveszíti a lakását és mivel korábbi munkájából nem tud megélni fedél nélkül marad. Sorsa azért is nagyon nehéz, mert mindeközben még a fiáról is gondoskodnia kell. Azthiszem mindenki elgondolkozik azon a film után, hogy saját sorsa ehhez képest mennyivel szerencsésebb. Aki már megteheti, hogy egy filmre időt és feltehetőleg még pénzt is szán az mindenképpen jobb helyzetben van, mint a főhős és ennek következtében a lehetőségei is jobbak a felemelkedésre.
Chrisnek mégis sikerül az, ami legtöbbünknek nem. Sikerül felemelkednie, sőt meggazdagodnia és mindezt önerőből éri el hatalmas küzdelmek árán. Ez az, amit mi Magyarok többnyire meg se próbálunk.
Ha ez a film hazánkban játszódna, akkor politikával lenne átitatva, ahol Chris a kormányt szidja, hogy nem tud megélni munkájából. A brókertanfolyam helyett minden bizonnyal tüntetni járna és nagyobb segélyt követelne, majd a film végén ötöse lenne a lottón.
Nézzük végig ezt a filmet és utána gondolkozzunk el azon, hogy milyen helyzetben vagyunk és milyenek a lehetőségeink. A film azt nagyon jól megmutatja, hogy sorsunkon csak magunk változtathatunk és ezért bizony dolgoznunk kell.

3 komment

Címkék: mozi gondolatébresztő filmkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr4351144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóóri 2007.03.30. 10:55:36

Azt tudtátok, hogy a filmben szereplő kisfiú a való életben is Will Smith fia?

ancs 2007.03.31. 14:36:46

A nevéből le lehet venni...

Erika 2007.04.20. 13:04:21

Egy halálosan szar napon ültem ve erre a filmre a moziba, véletlenül, amikor nagyon lenn voltam, Ez a film engem olyan szinten megfogott, és annyira magamra ismertem benne, hogy rájöttem, mindaz amit egész nap tettem, kifogás, nyavalygás, mert igenis fel kell tudni állni, mert ki kell tudni tartani, mert hinnünk kell önmagunkban, látnunk kelll az utat, tudnunk kell álmodni!!! Minden, ami történik velünk, csak rajtunk múluk. A saját életében mindenkinek saját magának kell lennei a legfontosabbnak, nem a főnök, az állam, vagy a nemtom ki, akit folyton hibáztatunk.
A lehetőségeink határtalanok!
" a jövő azoké akik hisznek az álmaikban."
Próbálkozás, kudarc, próbálkozás, kudarc...az egyetlen kudarc, ha nem próbálkozunk...!!!!"
süti beállítások módosítása