Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Mit művelnek az erdőkkel?

2006.04.08. 14:48 Napjaink

Megdöbbenve tapasztalom, hogy egy pest széli parkerdőben hatalmas területen kiirtották a fákat. Már megint. Sokadszor.
Hihetetlen, de lassan már nem marad ép része ennek az erdőnek és ez nagyon sok helyen így van. Gazdasági érdekek érvényesülnek, az emberem magasról le vannak tojva.
Az országot járva egyre több helyen találkozni hatalmas irtásokkal, ahol aztán évekig, évtizedekig nem lehet semmit sem csinálni.
A legrosszabb az egészben, hogy a legtöbb helyen nem pótolják a fákat. Az nő fel ami tud és ez többnyire a nem őshonos, szúrós  ronda akác.

Környezetvédelmi szempontok miatt növelni kell a megújuló energiákat. Nálunk ezt, hogy oldják meg? Hát átállítják a széntüzelésű erőműveket fatüzelésűre. Ehhez csak gratulálni tudok. Égessük el erdeinket a környezetvédelem érdekében!
A dolgok biztos összefüggenek. Nem lehet véletlen az egybeesés.

Azt mondják, hogy országunkban egyre nő az erdővel borított területek nagysága. Ez lehet, hogy így van, de mire megyünk vele, ha ezeknek az erdőknek a nagy része épp irtás utáni bozótos. Amint felnőnek a fák már irtják is ki őket újból.

ErdőírtásHiába. Ez is csak egy üzlet. Biztos jó üzlet, hiszen egyébként hagynák a fenébe az erdőt és a közelébe se mennének.
A helyzet nem csak a magánerdőkben ilyen szörnyű. A Pilis Parkerdő Rt. területéhez tartozó főváros széli erdőkben is ilyen elszomorító a helyzet.

Valamit tenni kellene. Az önkormányzatok és az erdőgazdaság jól megindokolja ugyanis ezeket a tarvágásokat. Hol azt mondják, hogy az erdő el volt öregedve és itt volt az ideje a megújításának, hol azt, hogy csak ritkították a fákat.
Így is fel lehet fogni a dolgot, de erősen kétlem, hogy a 10 éves erdő túl öreg lenne, vagy, hogy a ritkítás azt jelentené, hogy kilométerenként marad egyetlen fa.
Van valami jogszabály, ami feltehetően korlátozni próbálja az egyben kiirtható területek nagyságát, mert néhol évről évre haladnak a favágók, néhol pedig az a kép fogad minket, hogy 1km irtás után van egy 20 méter széles erdősáv, majd megint az 1km irtás.
Valamit tenni kellene!

Szólj hozzá!

Címkék: természetvédelem rombolás

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr1230406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása