Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Wellbiz - Balekok jelentkezzetek

2006.04.20. 15:25 Napjaink

Internetes munkát kínálnak hirdetésekben a WellBiz által bepalizott balekok, akik ebből várják meggazdagodásukat.
Érdekességképp sokan rákattintanak a hirdetéseikre, hiszen semmibe sem kerül. Egy semmitmondó honlapon aztán már adataikat kérik. Aki ezen sem akad fenn, azt hamar hívják is telefonon és megkapja a 78 perces online oktatási anyaghoz a hozzáférést.
Erre mit lehet mondani? Persze nem kezd el tiltakozni az ember, ha már idáig eljutott.
WellbizNagyon modern benyomást kívánnak kelteni a WellBiz-esek, mivel az anyagot hallgatni kell és közben némi animációt is nézhetünk, sőt néha mozgókép is győzköd minket.
Ugrani a prezentációban csak visszafele lehet, így aki kíváncsi a végére, az kénytelen végignézni az egészet. Az egészet, vagyis a nagy semmit.
Az amway, network21, vebso modellt alkalmazva ugyanis az égegyadta világon semmit nem tudunk meg arról, hogy mivel is fogunk könnyedén sokat keresni. Ezzel szemben elmondják, hogy mennyire is egyszerű dolog leegyszerűsíteni a kereskedelmet a network marketinggel, továbbá, hogy otthonról dolgozhatunk és saját magunk főnöke lehetünk. Ezt persze pár tucat sikertörténet követ, melyből kiderül, hogy még a síkhülyének is sikerült. Mindenki meggazdagodik, aki hisz benne.
Persze az egész nekünk nem kerül semmibe, minden ingyenes. Azért egy dolog már előre gyanús lehet:
"Csak a valóban komoly érdeklődők számára fogunk időt szakítani és az ezt követő bázisképzés, Online-szeminárium költségeit átvállalni übernehmen."
Igen, így ezzel a szóval a végén. Ez se nekünk magyaroknak jutott eszünkbe először. A talpraesettebb áldozat már itt elkezd gondolkodni azon mikor jön az első befizetendő összeg, amit csak akkor adnak vissza ha mindent úgy csinálunk ahogy várják. Feltehetően emberek tucatjait kell majd nekünk is behálóznunk.

Eljutottunk tehát oda, hogy másfél óra eltelt az életünkből és még nem történt semmi (némi agymosást leszámítva). Várhatjuk viszont tanácsadónk jelentkezését, hiszen már előre kihúzott belőlünk egy időpontot, mikoris mi várjuk az ő jelentkezését.

A hívás aztán elmarad, ám kapunk egy újabb "szeminárium" elérést e-mailben. Ennek tartalma egy több, mint 6 órás népbutítás.
Kiderül, hogy a termék a Herbalife. Meggyógyulunk bármely bajunkból, lefogyunk, fiatalosabbak leszünk...
Mikrotáplálékokról és egyéb baromságokról hallhatunk. Ha megfelelően balekok vagyunk, akkor a Multi Level Marketing (MLM) rendszer következtében ugyan ezeket a hülyeségeket fogjuk terjeszteni.
No nekem itt lett elegem a tesztelésből. 6 órát nem tudtam "hallgatni" a hülyeségeiket, még úgy se, hogy otthagytam a számítógépet.

Ajánlom mindenkinek, hogy fórumokon nézzen utána minden hasonló meggazdagodási lehetőségnek. Minden esetben ki fog derülni, hogy miről van szó. Többnyire átverésről.

357 komment · 2 trackback

Címkék: bosszúság wellbiz mlm átverés

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr9630417

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: c training london 2019.04.20. 03:30:59

Adderall wears off - feuwodl

Trackback: c training london 2019.01.23. 08:20:29

John deere h cksler f r ls 09 - Oxycontin 30 mil

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila 2007.12.21. 12:19:46

Olvasgattam még egy picit, nem akartam máride írni, de Pocahontas szövegére azért még írnék egyet. A kapcsoilatokról... meg átverésről... az már egyértelmű, hogy az nem a te üzleted. Te fontosabbnak fogod tartani az életedben a sorozatokat, mint a saját magad helyzetét. Neked mindig lesz időd és energiád Mónika show-t nézni, de változtatni nem. Az átverésről csak annyit, hogy nagyon sokan csinálják rosszul, ezért tűnik átverésnek. Egyébként nagyon jó rendszerek. Csak kívánni tudom neked azt az érzést, h számítasz egy bizonyos összegre a bankszámládon, és mindig egy mindig a számítottnál pár százezerrel több van. Kamunak hangzik, igaz? Toronyóra láncostól. Azt hiszel amit akarsz, nem az én életemen kell most már változtatni. A kapcsolatokról meg annyit, h nekem is átrendeződött a kapcsolatrendszerem, és megtudtam, ki a hazug, kiben bízhatok, és kik az igazi barátaim. Ha másra nem , erre nagyon jók ezek az üzletek

Vaktyúk 2008.01.01. 22:52:06

Wellness-work 2007 szeptemberi hozzászólásához reagálnák, mert iszonyúan csúsztat, amikor azt írja nem kell vállalkozói igazolvány. Nem, addig, amig csak megeszi, amit megvesz. de ha egyetlen darab cuccost el akar adni, akkor számlaképesnek kell lennie, azaz vagy nyugtát, vagy számlát kell tudni adnia. Erre a Herbalife cég is felhívja a figyelmet! Kérdésem, hogy vállalkozói (egyéni, Bt, vagy Kft) státusz és adószám nélkül milyen számlát tud kibocsátani? Ráadásul 2008. január 1.-től csak APEH által kiadott sorszámú számlák használhatóak, amit adószám regisztrácóval lehet csak megvásárolni a nyomtatványboltokban.Ne hülyítsék már még jobban a szerencsétleneket, akik szeretnének valós információkhoz jutni.

Kállai Éva · http://www.wellness-eva.hu/kab/mlmiq.htm 2008.01.02. 01:48:33

Régen jártam már ilyen jellegű fórumon most is csak véletlenül találtam ide.
Nagyon meglepett az Attila látásmódja, 26-évesen ez szerintem sajnos nagyon ritka.
Teljes mértékben egyetértek veled én is ezt a fajta szemlélet módot vallom.
A siránkozó „átvert” emberekről nekem is ugyan az a véleményem tehát nem írom le én is ugyan azt.
Bárki bármit elérhet az életben, ha tesz is érte.
Javaslom, a Titok című filmet megnézni minden embernek itt letöltheted www.wellness-eva.hu/ugyfelinformacio.php

Attila írta, hogy kíváncsi lenne hány vállalkozó van itt ezen a fórumon.
Én 15-évig az voltam illetve 2007 Decemberébe döntöttem el, hogy csak az MLM vállalkozásommal fogok foglalkozni, amit 2-évvel ezelőtt melléktevékenységként kezdtem el.
Amikor alkalmazott ként dolgoztam valami mindig hajtott előre varrónőként kezdtem az adott cégnél, két év alatt vezető beosztásba kerültem egy 50/fős varrodát vezettem, a tulajdonos jobb keze lettem, az anyagiakkal meg voltam elégedve, de mivel ennél a cégnél nagyobb karriert már nem érhettem el úgy döntöttem vállalkozó leszek.
Szinte a semmiből sikerült pár év kemény munkával felépíteni a saját cégemet, no nem kell nagy cégre gondolni 12 alkalmazott akik a saját varrodámba dolgoztak .
Ez volt az álmom a célom dolgoztam érte és sikerült akár boldog is lehetnék.
Ha valaki kíváncsi rá www.bliss-co.hu oldalon megnézheti a fehérneműeket, a honlapot már csak nosztalgiából hagyom fent még egy ideig.
Időközbe rájöttem, hogy ez mind szép és jó, de sajnos vállalkozóként sokkal többet dolgozom, mint alkalmazott ként és azzal hogy vállalkozó lettem nem tettem semmi különöset csak vásároltam magamnak egy újabb állást .
Ezzel tudom, hogy sokan így vannak, de nem merik bevallani maguknak és tapossák tovább azt a bizonyos mókuskereket.
Passzív jövedelem? Igen ez nagyon tetszik és mivel ezt a fehérnemű üzletben képtelenség megvalósítani ezért döntöttem az MLM mellet.
Korábban én is találkoztam több MLM rendszerrel, de nem érdekelt igazán mivel nem láttam benne komoly vállalkozási lehetőséget mivel egy adott emberke ismeretségi körére épült a vállalkozás.
Bemutatók tartása saját lakásban stb hisz ezeket mindenki ismeri.
Az internet az már érdekes volt számomra is, először én is a wellbizz rendszerrel találkoztam, nem fogott meg illetve nekem nem volt szimpatikus mivel az akkori bemutató többnyire külföldi emberek siker sztorijával indult.
Az interneten ma már bárki bármilyen információt megtalálhat, utána nézhet, és nem mondhatja senki, hogy átverték.
Én is ezt tettem nem volt szimpi a wellbizz ami nem azt jelenti hogy nem működik, csak számomra nem volt szimpatikus, de végül is nekik köszönhetem hogy megtaláltam a jelenlegi sponzoromat Kajárik Bélát.

joa 2007.12.08. 17:42:43
Mondjuk Kajárik Béla féle internetes MLM is hagy maga után kívánnivalót. Csak nézzétek meg a www.karriertipp.hu oldalt - véleményt nem mondanék.

Igen végre valaki ki merte mondani az igazságot, az MLM-ről .
Nem tudom milyen kívánnivalóra gondol a JOA aki még a nevét sem meri vállalni de javaslom JOA nézd meg a Béla blogját talán jobban megismered . mlmkisokos.blogspot.com/
Mindenesetre én a Bélának és a feleségének köszönhetem, hogy ki tudtam lépni abból a bizonyos mókuskerékből, amibe sokan még sokáig taposni fognak.

Tomi 911
Kár hogy az egyetemen nem volt lehetőséged személyiség fejlesztés témában is fejlődni egy kicsit, akkor talán tudnál uralkodni magadon.
Amit leírtál szerintem csak magadról állítottál ki egy elég gyenge bizonyítványt, bizonyítványt.
Mindenesetre én egy újságírótól elvárnám, hogy komolyabban nézzen utána egy témának, amiről ír, vagy véleményt mond.
Egyébként, ha nem írod, hogy újságíró vagy akkor egyértelmű, hogy egy kis dühöngő kamasz, aki anyuka sikertelensége miatt szidja az MLM-et mert ez kényelmesebb, mint beismerni azt, hogy anyuka nem volt alkalmas erre a munkára.
Ha komolyan szeretnél az MLM-ről információt vagy cikket írni keresd meg a Kajárik Bélát.


"A leghatékonyabb jólétcsináló eszköz a bölcsesség."

Randy GAGE

Üdv mindenkinek
Kállai Éva
info@wellness-eva.hu
skype:wellness-eva

anna 2008.01.08. 19:17:33

nem értem hogy az ilyen cégek mint az flp.. neways sunrider herbalife.. csak kint élnek meg jól.ki a f....ad ki termékekért 10-20 ezer forintokat?? mitöl annyi?? a századik embert is ebbö fizetik. itt van pl.. flavin azoknak korrekt áraik vannak. hiába dumál nekem a sok mlm-es árakról mennyi ember dolgozik igazán?? kevésnek megy

Kállai Éva · http://www.wellness-eva.hu/mlmtevhitek.htm 2008.01.10. 16:45:23

Gondolom te nem azon kevesek közzé tartozol akinek megy .

maje 2008.01.11. 15:35:23

En kulfoldon elek, es nemegyszer talalkoztam mar HERBALIFE-os szeminariumokkal, draga hotelekben, emberek minden orszagbol, szoval nagyon jo show. Nemregen en is feliratkoztam, felhivtak, megbeszeltunk egy idopontot egy bovebb informacio-kerdesmegvalaszolo beszelgetesre. Ez holnap este lesz, kivancsi vagyok. Szerintem nem lehet olyan rossz ez az egesz. Elhiszem, hogy otthon az embereknek nincs meg a megfelelo anyagi keretuk, de azert miert menne ez olyan rosszul itt kulfoldon is? Remelem, hogy valaha arrol fogunk csevegni, hogy otthon a lehetseges vasarlok talaltak egy jobb termeket, igaz dragabban, de mindenki megengedheti maganak. Egyebkent en eddig jo velemenyeket hallottam a HERBALIFE termekeirol, vannak ismeroseim akik mar kiprobaltak.
Maje

preform@gmail.com 2008.01.11. 15:57:38

Nos, én tudok ellenpéldákat. Közeli ismerősöm is igen kellemesen (finoman szólva) él MLM-ből. Mellesleg VAN olyan lehetőség ma Magyarországon, amivel igen gyorsan nagy pénzekhez lehet jutni. Legálisan. Nem piramisjátékkal. Klaszikus MLM-ben. Csak jó témát kell meglovagolni. Ha valakit érdekel, keressen meg. Nem fogom győzködni, csak a tényeket mondom el. Ja, és MLM vezetőket keresek :)

preform@gmail.com

Attila 2008.01.15. 15:41:52

Én egészen más termékekkel kereskedem, mint azt gondoljátok. A vállalkozásra visszatérve saját édesanyámon láttam, hogy egyéni vállalkozóként (mint kényszervállalkozó) küszködik a megélhetésért. Ezt is ugyebár vállalkozásban csináljuk (mert ő hozott be) és az az igazság, még most is furcsa, hogy az a kép, amit tizenévesen elképzeltem (hogy 2-3 állásom lesz, úgy fogok jól keresni) lerombolódott. És ha most úgy gondolnám, hogy pár napig/hétig nem dolgozom, úgy is keresek. Nem hittem el, de a sikert talán még nehezebb feldolgozni, mint a kudarcot. Erre nagyon kevesen képesek. Nekem is nehezen ment. A sikert nemcsak a pénz jelenti. Nekem jelentős személyiségváltozáson kellett keresztülmennem, míg idáig jutottam. Még egy valami: Én nem azértjöttem ide, mert reklámozni akarok, ez annál sokkal nagyobb súllyal bír, hogy azt én ideböfögjem. Kedves preform@gmail.com! Én nem könnyen, és nem is hirtelen jutottam sok pénzhez. Legálisan, persze...
Szerintem ezzel azt sugallod, hogy nem megy túl jól az üzlet, ha itt keresel embereket, és egyből vezetőket. Én is az aljáról kezdtem. Nekem is mondták egyszer, hogy vezetőket keresnek, kicsit rosszul vagyok ettől a szövegtől. Ezt hangsúlyoztam: nagyon sokan rosszul csinálják. De én nem adok tanácsot. Csináljátok úgy,ahogy akarjátok.

Kállai Éva · http://www.wellness-eva.hu 2008.01.16. 01:40:42

Ahhoz hogy valaki vezetőket keressen, először saját magának kellene vezetővé válnia.
Mindenki lentről kezdi és van, aki lent is marad, de van, aki tesz azért, hogy feljusson a csúcsra.
A Herbalife drága?? Ha ezt így gondolod ne is kezd el az üzletet, mert ha te ezt így gondolod az úgy is lesz.
Amíg Magyarországon eladható a cigi, kávé, és a gyógyszerek addig a Herbalife is.
Egyébként egy adag Herbalife turmix annyiba kerül, mint egy vizit díj .
A Herbalife képzéseket nem csak drága szállodákban tartják manapság, ma már elég, ha van egy számítógéped és interneted.

Mr. X · http://www.pina.hu 2008.01.17. 23:19:39

Nem tudom mi értelme van állandóan a pénzt hajkurászni, állandóan azt keresve, hogyan tehetünk szert egyre több vagyonra. Alkalmazottként vagy vállalkozóként? Nem tökmindegy? Úgyis a végén mindanyian ugyanabba a sárga földbe fogunk beledögleni.

Gahan 2008.01.18. 01:05:03

MLM mentes szép napot mindenkinek!

Nem kevés időbe telt mire az összes hozzászólást végigolvastam, érdekes tanulmány az biztos. Sajnos én is a pénzt "hajkurászók" közé tartozom, de ezt próbálom úgy csinálni, hogy másokat ne csapjak be vele.
A családunkban is van egy fanatikus FLP-s. Kb egy éve vettük rajta észre az agymosás jeleit, amikor ÉLETMÓD TANÁCSADÓNAK kezdte hívni magát!!! Az érdekes a dologban az, hogy elvileg (sőt gyakorlatilag is) bárki csatlakozhat a rendszerhez és terjesztheti ezt a nem mindennapi "csodaszert".
PÉLDA: a kukás autóra szemetet pakoló Józsi a szemétpakolás közben talál egy kidobott prospektust és rajta egy telefonszámot az alábbi felirattal: "Életed nagy lehetőségét ne szalaszd el! Tel.:...". Vesztenivalója nincs ezért gyorsan fel is hívja a telefonszámot. Részt vesz az agymosáson és felnyitják eddíg csukott szemevilágát, megvilágosodik előtte minden és egyszerre csak ÉLETMÓD TANÁCSADÓ lesz belőle. Megmondja a frankót, hogy hogyan éljünk, mit szedjünk, mit igyunk és hogy használjuk a herpesz elleni krémet az aranyérre is bátran mert arra is nagyon jó hatással van! Ez aztán az evolúció! Kb egy hónap alatt tanácsadó lett a szemetesünkből.
Remélem értitek, hogy nekem nem azzal van a bajom, hogy a pénzt hajtják és, hogy ezt a maguk módján hogyan teszik. Az zavar, hogy ezek a tudatlan emberek akik semmire nem alkalamasak az életben akarják megmondani nekem, hogy mitől leszek egészséges? Ha csak ennyin múlik a gyógyulás és az egészség akkor az orvosok mit tanulnak évekig az egyetemeken, a rengeteg vegyész és gyógyszerészt miért fizetjük? Rúgjunk ki mindenkit és cseréljük le mindet az újdonsült tanácsadóinkra. A tanácsadásért még vizitdíjat sem kellene fizetnünk.A gyógyszerek jó részét is kidobhatjuk, hiszen ez szinte mindent meggyógyít!
A csodaszerről pedig csak annyit, hogy kipróbáltuk mi is. A kedves rokon életmód tanácsadónk (mint utólag egy már "megtért" FLP-s től megtudtam) +30%-al megnövelt családtagoknak járó "kedvezménnyel" adott a gyerekeknek való gélből. Hát elárulhatom, hogy azon kívül, hogy az Ő pénztárcája vastagabb lett más pozitív hatást nem tapasztaltam. A betegségek csak jöttek, a gyógyszereket csak szedni kellett. Később azután az Ő gyerekei is sorra megbetegdtek, a férje is ágynak dőlt (érdekes nem. pedig állította, hogy Ők azért nem betegek, mert mindenkivel szigorúan eteti az FLP-s cuccokat!). Miután az orvosok kikezeltek mindenkit újra megjelent a csodaszerrel, hogy most már azért is szedjük, hogy az antibiotikumok rossz hatásait ellensúlyozzuk, helyreálljon a normális bélflóránk, ne legyen gyomorfekélyünk, helyreálljon az immunrendszerünk és élhessük a boldog egészséges emberek életét. Na ez volt az a pont amikor elküldtem a pi..ába.

Róka 2008.01.19. 17:01:31

Srácok itt nem arról van szó hogy a hálózatéspítés rossz.. Csak arról, hogy miért akarna bárki olyan bizniszt, amiről hemzseg a negatív reklám és a sztereotípia. Még ha a sok rossz nem is igaz amit emerek százezrei gondolnak a telemarketingről, akkor is ez egy olyan felfoghatatlan mértékű negatív reklám, hogy az lehetetlenségig megnehezíti az ember munkáját. Lehet eladni terméket, de a nagypénzű emberek általában nyitottak a világra és tudják, hogy ilyen üzeltbe nem érdemes belépni. Elég inteligensek ahhoz hogy nincs kedvűk a minusz 10. ről eljutni a +10.re, ha ők a nulladikon vannak. Mért kezdjek egy olyan üzlettel aminek a negatív reklámját a google másodikként dobja ki, ha beírom az üzlet nevét. (wellbiz).
Szomorú, hogy sok embert felizgatnak evvel és utánna a rendszer a mélybe dobja őket. És habár evvel a mondással egyáltalán nem értek egyet, de ebben az esetben sajnos "A kivételek erősítik a szabályt".

vikó 2008.01.26. 15:47:31

Azt üzenem Kállai Éva független tanácsadónak, hogy ez egy fórum és nem a reklám helye. Ne a honlapját reklámozza mindenhol. Ugy látszik mégsem megy neki az üzlet, hogy minden fórumon ott van. Inkább a bepalizott tanácsadóit kellene szponzorálnia, hogy 1-2 hónap mulva ne hagyják abban az üzletet. Talán Ő is jobban haladna azon a markating lépcsőn felfelé? Vagy mégsem olyan egyszerü?????????

smaki 2008.01.26. 23:53:53

Üdv.Urak és Úr Hölgyek!Mindkét tábor felvetéseit és ellenvetéseit olvasgattam,SŐT még anyagoztam is, "FLP"-t.Nekem működött,pedig előtte gyomortükrözésen voltam mert féltem elaludni,nehogy a saját hányásomba fulladjak(33 évesen)reflux a neve,ennek a betegségnek .Szedtem gyógyszereket,de nem igazán volt hatása,és amúgy sem vagyok pirula párti.A nagyobbik fiamnak állandó középfül gyulladása volt+mandula is 2-3évesen,több orvost is megkerestünk,mivel egy gondos szülő nemszabad,hogy az első professzor-professzorovics kezelési módszerét elfogadja,ezt sajnos az életben sok példa igazolja.Azt javasolták,vetessük ki a manduláját,orr manduláját,és még egy tubust is tennének a fülébe,a genny elvezetése céljából, mert másképpen a gyermek soha nem lesz jobban.Hála az égieknek,és kedves "Gahan",az aloe-nak,nem került erre sor.És nem tukmálta senki ránk,csupán alternatívát próbáltunk arra találni,hogy ne tegyük tönkre egy kis emberke életét.A recept(first,activator,aloe gel,kid's vitamin)orrba,szájba,stb.,1-2 hónapon keresztül aktívan,naponta többször.Most nyolc éves lesz,és lekopogom nem igazán beteges,persze néha igen,de nem riogatnak műtéttel.Ezzel nem az MLM rendszereket pártolom,mert nincs rá szükségük,hanem arra próbálok rávilágítani,hogy bizony vannak igenis professzionális,és specifikus termékeik melyek tényleg szuper jól működnek,tehát érdemes kipróbálni.Azonkívül mindíg nyitott szemmel kell járni,és pozitívan gondolkodni agymosás nélkül is,mivel ezek az emberek tolják jó irányba a világ kerekét,és nem az örök pesszimisták.Mindenkinek jó évet,és sok sikert.
Smaki

Kállai Éva 2008.01.28. 20:25:26

Kedves Vikó
Aki név nélkül vádaskodik számomra hiteltelen.
Köztudott, ha valaki elkezd egy vállalkozást, nyilván reklámozza is azt. Én is ezt teszem, mint kiderült nem is olyan rosszul a te elmondásod alapján, sok helyen megtaláltál.
Köszönöm a tanácsaidat, de én meg vagyok elégedve a marketing lépcsőn való előrehaladásommal.
Az MLM valóban nem egyszerű, de ez a szép benne, aki viszont 2-3 hónap után abbahagyja az szerintem el sem kezdte ezt az üzletet.
Aki komolyan elkötelezi magát ebben az üzletben, tudja nagyon jól, hogy nem egyik hónapról a másikra fog sikereket elérni ,ezt az üzlettársaim is akik velem dolgoznak nagyon jól tudják.
Üdv mindenkinek
Kállai Éva
www.wellness-eva.hu/tavmunka

Vaktyúk 2008.01.28. 21:15:43

Vikó, itt MLM-ről társalognak pro és kontra. Ha nem érdekel, minek olvasgatsz itt. Sőt, ha utálod az MLM-et mit kutatsz utána más fórumokon. Vagy bele vagy esve a Kállai Évába, hogy őt nyomozod mindenhol? Röhejes vagy a felháborodásoddal. Vagy te vagy egy sikertelen Herbalife tanácsadó, aki irigykedik?

kill mlm 2008.02.05. 08:26:57

Én is ellenzem ezeket a népbutíató baromságokat. Ezer ismerősöm is megpróbálta, de egyet sem láttam még, aki ebből is élne. Én csak kudarcokat látok ezekben a rendszerekben. Nyomják a nagy sikerdumákat nevenincs nem jegyzett senkik, de mondom: számtalan emberről tudom hogy belevágott, de egyik sem ebből él meg. Szerintem ez a rendszer már meghalt...Legtöbb esetben a kilátástalan helyzetben lévő emberek vágnak bele, mivel számukra "nincs más". Aki belevágott, az saját költségére, pofátlan jutalékkal kellet hogy csinálja évekig. (Avon, Amway, Webso...stb) ez mind erre épül...balekokra. Biztos van aki meggazdagodott belőle, vagy ebből él, de valószínű az akkor kezdte el mikor az egész Magyarországra érkezett. Nekem sok ismerősömnek átmosták az agyát és már nem veszem fel a telefont ha hívnak...minden barátodat, rokonodat elveszted vele. Én nem javaslom senkinek.

lanctalpas 2008.02.23. 10:21:14

Halika
Nos sokan azt írják, bár nem olvastam minden kommentet, hogy ez bizony piramis építés/játék! Hát sajna nem az azért sajna, mert a törvény szerint, ha kapsz valamit cserébe a befizetett pénzedért, akkor már nem esik a piramis játék kategória alá:)így azt már a törvény nem szankcionálja, itt is ez a helyzet, valamt kapsz a pénzedért cserébe, igaz, hogy szart se érsz vele, de azért kaptál! Én már évek óta melózok otthonról online, de nem ilyesmivel foglalkozom hál istennek, én már voltam sok minden, házaló ügynök, cégtulajdonos (több cégem is volt)így azért van némi rálátásom a dolgokra, és azt is biztossan kijelnthetem, hogy mindig arra törekedtem, hogy minimáál erő és őke befektetésel maximalizáljam a priofitot, de boritékolni tudom, egy a wellbiz dolog erre nem jó, mert is csak egy alul fizetett rabszolgája lesz az ember egy multi cégnek, aki ráadásúl nagyon okoasna knowhownak nevezett cuccait sozza rá mindenkire, és a wellnes termékeit, a wellnes baromi jó és gyorsan növedekő üzletág, ki ne akaran szép és kívánost, fiatal és trendi lenni :) ? mindenki az akar lenni, így pénzéhez mérten költ is erre, de ettől a hangyák/rabszolgák hada nem lesz gazdag, mert a piac azért szépen fel van osztva, és ki van találva, ebből a legyél saját magad főnöke dumától, mindig hanyat vágom magam, mert a versenyzők észre sem veszik, de egy olyan mókus kerékbe ugranak be, amitől előbb utóbb megdöglenek, mert vagy a24 órát dolgoznak, vagy szart semkeresnek, aki ezen keresek az a legfelsőbb szint, ráadúl, ha kötelező x mennyiségű terméket vásárolni havonta, hogy a bonuszt megkapja, a marhája, előbb utóbb legetyásodik, főleg a kispénzűek, mert azoknak a kispénzűek a haverjai és azok nem vesznek 10-20-on ezres wellnes terméket, mert a fűtésre kajára sem tellik, az USÁ-ban ez jól működik mert ott ezen termékek ára még elfogadható és a sok IQ lightos fastfoodon felnőt fogyasztóidióta, azt hiszi ha eszik egy alga és egy kis moszat kapszulát, attól máris egészségessen él, pedig csak egy trendnek tesz eleget !
Broaaaffffffffff, mert közben még mindig fastfoodon él és a tívit vatcsolja a szabad idejébe :) és növeszti aseggét chipsel colával, és dunkindónatcal :)))))))))
Emberek ez nem más mint a házaló ügynök online formája és 10 mgekeresett emberből max 1 a pontenciális vevő és ez még elég jó arány lenne ebben az országban, mert ne feledje senki, hogy a magyar társadalom 70% -a megélhetési gondokkal küzd, így kibakker nem bír ilyen trendi wellnes szarokra költeni, a maradék 30 % az aki eltartja ezt a piacot, de annk már megvan a forrása, na jó valemnnyit költ a 70% is erre, de abból ti nem lesztek gazdagok azt is boritékolni tudom! kivéve egy két embert, aki mondjuk az elején szált be, vagy akinek van elég indulő tőkéje, hogy kitartson addig, míg elég balekot nem szervez maga alá :)))
Hajrá hajrá!!!!
Ez igazán annak jövedelmez nagyon, aki az egész rendazert kitalálta, a herbalife nem rossz termék, de ha nem bírod fizetni a fűtés számlát, vagy az alapvető, mindennapi szükségleteidet kielégíteni, akkor leszarod, nem lesz primer szükségleted! Ma a lakosság 60% el van adósódva és az idei évben a karácsonyi ajándék akcióknak köszönhetően, hitelre vett cuccosokra fel vett hitelek törlesztését, már most februárban bebukta a hitelfelvevők kb 60%-a, míg tavaj ez csak márciusban következett be!
Szerintetek ? mennyire jó piac ez ma erre a műfajra ?
Na csek ennyit akartam elmondani, lehet rajta gondolkozni!

Dozer 2008.02.23. 14:22:54

LANCTALPAS! TE EGY NAGYON - NAGYON csalódott, sikertelen, és "buta" ember vagy. ENNYI MARHASÁGOT MÁR RÉG HORDOTT ÖSSZE BÁRKI IS EZEN A FÓRUMON....... Vagy egyáltalán nem tudssz arról semmit amiről vélemémyt nyilvánitottál, csak a csorda ösztön hajtott, hogy te is hozzászólj ehhez az egészhez. Próbálj meg a XXI_dik század embere ként gondolkodni., de lehet, hogy ez neked nem megy? SAJNÁLLAK.......

mecsboksz 2008.02.23. 16:18:11

Hát, ez elég gyenge kifogáskezelés volt a részedről, Dózerkám. Menj vissza az agymosóba picit.

Gano Excel · http://georgiocafe.com 2008.02.23. 22:40:15

Valaki jól bedobta ide a csontot, a sok magyar meg rágódik rajta. Ez a magyar mentalitás, együk meg egymást reggelire, de előbb kiszedem a szádból a csontot! :-)

whisperer 2008.02.24. 00:09:39

Sziasztok.
Kedves Attila. Kerlek jelentkezz a lepke@hispeed.ch
Uzleti ugy.
Koszonom

hajntzee 2008.02.27. 21:34:48

Jóóó ég, ennyi elkeseredett és küszködő ember és fogalmatok sincs miről vitatkoztok itt...

aranyhaj.blogspot.com 2008.02.27. 21:43:42

Egyik ismerősöm megpróbálkozott a Wellbizzel. Mivel hajlandó volt végighallgatni a több órás tananyagot (amit egyébként ellenőriztek, hogy megtette-e!), kiderült, hogy nem kevés befektetésre volna ám szüksége! Ekkor - szerencséjére - felhagyott a próbálkozással.

aranyhaj.blogspot.com

Geronimo 2008.02.28. 10:39:27

Sziasztok! Van egy két MLM cég a piacon/Well*ar,Geno*,Vis*on,Vita*rkt stb/ akik azt állítják, hogy a bónusz jövedelem felvételéhez nem szükséges vállalkozónak lenni. Év végén a magánszemély mint külföldről származó egyéb jövedelmet bevallja. Az Apeh-nál utánna érdeklődtem a külföldről származó jövedelmeknek. Ott azt az információt kaptam, hogy magánszemély nem folytathat ügynöki tevékenységet és magánbankszámlára csak akkor kaphat jövedelmet ha munkaszerződést kötött az MLM céggel. Hiába vallja be év végén, mint külföldről származó jövedelmet az Apeh abba köt majd bele, hogy milyen alapon folytat munkát egy külföldi cégnek(hol a szerződés? a munkaviszony)Ha ez nincs akkor vállalkozónak kell lenni. Nagyon sok céggel kerültem kapcsolatba akik ezzel toborozzák az embereiket,"gyere hozzánk, mi zsebbe fizetünk". Lehet, hogy megkérdeztél egy könyvelőt erről és ő azt mondta, hogy oké, de az Apeh-nál jobban nem tudja ezt senki. Ha nincs munkaviszony,ha nincs vállalkozói, hiába nem adsz el terméket, ha hálózatot építesz és abból bónuszod, jövedelmed keletkezik azt csak számla ellenében veheted fel különben megbüntetnek! Más cég ezt úgy oldja meg, hogy virtuális bankszámlán vezeti a jutalékot amíg a tag ki nem váltja a vállalkozói engedélyét és akkor egy összegben kiutalja. Saját vásárlás után pedig levásárolhatóvá teszi a bónuszt, de semmiképpen nem utal magánszemélyeknek. Kérek mindenkit, hogy ennek jobban nézzen utánna. Ha valaki már megtette kommentálja a hozzászólásomat! Köszönöm

Vaktyúk 2008.03.12. 08:58:36

Szia Geronimo!
Január elsején éppen erről írtam, ha egy kicsit feljebb lapozol. Teljesen igazad van, abban is, hogy sokan kábítják az érdeklődőt, hogy nem kell vállalkozói, meg abban is, hogy kemény büntetés vár arra, aki elad, és nem számlaképes. Pl a Herbalife cégnél a szerződésben aláíratják, hogy betartja az illető a magyar adózási és egyéb jogszabályokat, és a hálózati árrés jövedelmet sem fizetik ki, hanem gyűjtik, amíg nem számlaképes a tag.

tök8 2008.03.12. 16:09:10

Hello,


Szeretnék néhány gondolatot leírni a témával kapcsolatban. Nem igazán akarnék ismétlésekbe bocsátkozni, mert az szerintem teljesen felesleges volna. Mindkét oldalnak a téma megközelítését érintően igaza van. Fontos az öngondoskodás, hogy lehetőleg ne függjünk egy munkáltató kényétől-kedvétől. Próbáljunk meg anyagilag függetlenek lenni...Ez minden ember célja. Voltaképpen sose lesz az ember független, hiszen adóságai, tartozásai mindenkinek vannak. Tartozunk ugyebár a bankoknak, és tartoznak azok a cégek is akik az MLM-et üzemeltetik, nyílvánvalóan egy külföldi gazdagabb nyugati orszgában. Akik ellenzik az MLM-et érthető módon valóban azt sérelmezhetik, hogy sokesetben kevés információt kapnak az üzletről, pótlólagosan újabb és újabb költségek merülnek fel, nem tudják milyen mély a rendszer, nem tudják, hogy hányan vannak már benn stb. A legtöbb esetben akiket beléptetnek , hogy potenciálisan értkesítő legyen eleve fogyasztónak minősül...Az MLM támogatóinak egyet kell velem érteniük...újabb és újabb díjakat találnak ki...ez-az díjmentes de mindig lesz egy x+1-dik dolog amit ahhoz, hogy egyáltalán értékesíts fizetned kell...sokszor szállodákban tartanak képzéseket, sok esetben laikusoknak akik nem vérprofi marketingesek...és nekik kell aztán továbbadni a termékeket, illetve azokat eladni. Belépéshez sokszor vásárolnod kell...találkoztam olyan esetekkel, amikor jutalékmegvonás is szoba kerül ha az alattad levő egyén nem fogyasztott, magyarán Te nem vásároltál, mert mindig lesz valaki feletted...Nehéz manapság eladni. Az MLM egy jól kitalált rendszer azoknak akik bevezetik a cégükbe, nekik biztosan jó. Éppen ezért egyet kell értenem azokkal, akik azt állítják, hogy van olyan értékesítő akinek havi forgalma milliós nagyságrendű...Kérdés??? havi rendszerességű-e ez a bevétel? És mikorra jött ez össze???
Elég galád dolog azt állítani, hogy ez nyitott mindenki számára: puszta matematikai tény az, hogy ezeknek az értékesítőknek nyílván kapcsolatio tőkére van szükségük indulához...igyekeznek mindenkit meggyőzni a dolog előnyeiről, de nem számolnak azzal, hogy a baráti körben ismerősöknek közös 3. barátjuk van...keresztezések, és bonyodalmak alakulhatnak ki ebből, ha ugyanazt a személyt 2-3 ember keresi meg a baráti körökből...Ez az egész áskálódáshoz, baárti viszonyok megromlásához vezet. Miért nincs az, hogy ezeket az emberek főállású munkavállalóként alkalmazzák??? Az értékesítők jogállása kb. olyan mint a törökvendégmunkásoké Németországban...Nagy fluktuáció, kiszámíthatalnság....
A példa amit behoztam egy MLM rendszerből jött. Cég nevet nem írok...lehet, hogy valaki rájön majd úgyis melyik az....A cég azt állítja, hogy a tagi létszám 12000 fő lett....lépcsőzetesen egymás alá kerülhetnek az emberek egy bizonyos szint után ahol már több ezren dolgoznak alattad a béred több milliós...Minden rendszer ilyen hiszen széltében, hosszában is fejleszteni kell, bevonni az embereket...matematikai bizonyosság, hogy az a mintegy 7000 főt egy ember érhette el csupán...a következők pedig ennél arányosan kevesebbet, a gráfrajz logikája szerint....ahhoz, hogy jutalékod legyen meg eleve több mint 9 ember beszervezése kell....hiszen nyereséget így érhetsz el, tekintve, hogy vásárolni kell...Nincs arra garancia, hogy vásárlás az minden hónapban lesz, és mindenki vásárol...tehát itt nem is arról van szó, hogy eladsz-e....mert az értékesítőnek fogyasztónak kell lennie ahhoz, hogy nyeresége legyen. Ha Te akarsz milliókat elérni, ebben az esetben a nulláról az akkor lesz, ha majd a cég forgalma a fentui esetben 50%-kal nő...elég érdekes lesz. Mindenki úgyse vásárol ugyebár interneten ugyanttól a cégtől...Egyre többen űzik azonban ezt a játékot...És nem kell írigyelni azt se aki ezt az egész rendszert létrehozza...Az MLM kialakítójának üzemeltetnie kell egy vállalatot, vállalatcsoportot és a kiadásai az egyszerű ember számára felfoghatatlanok...EchoTv-n egy neves közgazdász arról beszélt, hogy a világban 40-szer több hitel van kihelyezve a gazdaságban mint a világ össze országának éves GDP-je. Borzasztó nagy beruházásokat hajatanak végre ezek a cégek és a beruházásokat jórészben hitelből, pályázati pénzből teszik....Igyekeznek lecsökkenteni a költségeket, ezért kell vállalkozóit kiváltani. Forgótőkét pedig igyekszenek minél több csatornán át szerezni.

Résztvettem biztosítós előadásokon...Ott is meg kellett kötni a biztosítást, csak ezáltal lehettem volna értékesítő. Továbbá résztvenni egy tanfolyamon több tízezrekért...meg is írom miért tartják az ilyen előadásokat szállodákban. Nyílván a cégek kapnak X %-ot, vagy kedvezményt, ha nagy tömegben visznek vendégéjszakára embereket...mindenki jól jár. A szálloda meg a cég is.

tök 8 2008.03.12. 17:12:17

Azt hiszem mindenkinek szolgálhatok egy újdonsággal....a google-be írjátok be : wellbiz
Aztán a 4. sorban Koós Gábor írta wellbizről néhány gondolatot..és szoba hozott egy Fredi Jahnig nevű újságírót aki ma félmillió dollárt keres évente...a wellbiz.com.hu oldalon pedig szintén írnak a 32 éves fiatal emberről...feleségével aki 26 éves 16000 eurót (nem írják, hogy éves vagy havi összeg lenne)...ha feltesszük, hogy havi jutalék (és ez a jobbik eset!!!) az átszámítva kb. 266880 dollárnak felel meg évente...Most melyik oldal hazudik??? Valamelyik nem mond igazat, de lehet, hogy egyik se...:(((

vaktyuk 2008.03.18. 12:52:43

Mindkettő igaz lehet, mivel a wellbiz.com-on régi az információ, évek óta nem frissítették. A Jahnig családi vállalkozás erős vonalakat épített Európa országaiban. De sajnos rombolt is. A német és holland piac leült, negatívak az eredményeik, sokan felhagynak a Herbalife munkával. Nem lehet nem észrevenni, hogy a legerősebb wellbiz területeken van a baj. Az erőltetett bevásároltatás még a gazdagabb országokban sem hoz tartós eredményt. Betesz valaki 4000 eurót, valszeg elbukja és megy tovább. Ehhez mindig újakat kell keresni, ugyanakkor a más módszerekkel dolgozók is szenvednek a negatív társadalmi megítélés miatt, és az ő üzletük is lassabban és nehezebben fejlődik. Így aztán az adott ország össz teljesítése is rosszabb, mint az előző években.Azok az országok, ahol nincs, vagy jelentéktelen a wellbiz módszer, szárnyallnak.Pl Mediterrán országok.
Feltehetitek a kérdést, ha az ország nem növekedik, mitől növekedik Jahnig család? Mert náluk összefut a sok alkalmi befektető teljesítménye.Majd kiheveri a piac ezt a módszert is.

tök 8 2008.03.18. 15:57:00

A Jahnig család valszeg azért emelkedik mert az elején kerültek be..., ha jól tudom német a család...német világnyelvnek számít. Az MLM-et meg fejlődő országokban lehet eladni nagyobb eséllyel...Hollandiában, Németországban az emebrek pénzügyi műveltsége magasabb szinten áll, mint mondjuk Spanyolországban, Görögországban.

MLM ellenzők ide vagy oda, az MLM pártiak ide vagy oda....mindenkinek be kell látnia pusztán matematikai logaika szerint is, hogy mindenki sosem lehet milliomos ebben az üzletben. Bárki bármit mondjona piramisjátékról, a szervezeti felépítés, az, hogy az emberek egymás alá kerülnek be piramis formát fognak képezni...nem véletlen, hogy vásárolnod kell havonta....ebben a túltermelésses mai világban nehéz eladni, azm MLM cég nem bízhat abban, hogy az értékesítői, a beépített emberek majd el is fognak tudni adni...forgótőkéhez kell jutni, mert a hálózat rendszergazdájának ki kell tudnia fizetnie a gyártót és a többi költséget is fedezni kell valamiből...
Mostanában olvastam egy meglehetősen elvetemült MLM cégről...a sok ostoba még nem látta valószínűleg be, hogy veszteni fog...Yess+ cégről van szó, ahol már a cég szerint, és több beszervezett emberke szerint is mintegy 18000 ember van már...a gráfrajz 3*3-as bővített, magyarán 1 ember alá 3 ember kerül és így tovább...tehát a 3 többszörösei : 1, 3, 9, 27, 81, 243, 729, 2187, 6561, most éppen az az alsó szint épül ahol 19683 ember lehet...érdekes lesz ha egyszerre rontanak rá az internetezőkre meg azokra akik még nincsenek benn...minden új ember beszervezése 280 forint.....ja persze vásárolnod is kell 4000 forintért, a jutalék 7%....el kell érni pontokat havi forgalmat.A legmagasabb szinten állóknál is az kell történnie, hogy majd 3000 emebrt kell beépíteni, vagy kötelezően vásárlásra buzdítani ahhoz, hogy szinten maradjon és jöjjön a havi jutalék....bepalizzák az embereket azzal is, hogy bárki elérheti ezt a szintet (gyémánt, vagy mit tudom én mit) ha elkezdi...közölném, hogy ha ez igaz lenne akkor 129 milliónál is többen kéne a szervezetben lenni...felülről is besegítenek a régebbi tagok: új értékesítővel íly módon is bővülhet az üzlet. Az új ember üres helyekre kerülhetne: lenn a 19683 hely valamelyikén...bravó! Számíthat az illető a segítségre. Lesz esélye: 1:19683 arányában. Melyik az a cég MLM-től függetlenül ahol egy piacon több mint 18000 értékesítőre van szükség? és 18000 ember lehet milliomos ugyanannál a cégnél? Ha ezt valaki nem látja át nem érti azzal bajok vannak. Nem cikizem az MLM-eseket. Matematikai következtetéseket vonok le.
Napjainkban bukik meg a legnagyobb MLM cég Magyarországon: MSZP-SZDSZ kormány több biztosítós rendszerének hívják...üzletszerű piramis.....a népszavazás kivonja a tőkét, nem épül be emberek tömegeinek a pénze a rendszerbe. Mi történik? A nyugati nagy befektetők gondolkodnak azon, hogy belépjenek-e erre a piacra és a kormányban az MSZP is gondolkodik azon, hogy visszavonja a törvényt. Pont olyan mint az MLM...amint nem lépnek be új tagok, nincs mit elosztani, nincs mit feltolni magasabb pénzügyi körökbe. Ez van.
Ismert tény, hogy biztosítók alkalmaznak MLM cégeket az értékesítés hatékonyabbá tétele érdekében. Gusztustalan is abban az értelemben, hogy a biztosítást egyszer veheti meg az ember többször nem, mert miért kötné meg (venné meg) ugyanazt. Növekedést ott nem is lehet elérni csak akkor ha hatványozottan léptetsz be újabb és újabb embereket hónapról hónapra...mivel nem történhet havi szinten termékvásárlás azok esetében akik benn vannak.

Vaktyúk! Te honnan tudsz erről a Fredi nevű emberről ennyit??? Rombolt is.

Még valami....Azt állítják az MLM-esek, hogy egy idő után már nem kell dolgozni, mert az alattad levők végzik a munkát, hogyan lehetséges akkor, hogy a prominens személyek akiknek sikerült, és beépített emberek mint mások, nem a Kanári szigeteken töltik az életüket hanem bemutatókat tartanak??? Nem lehetséges, hogy elő van írva nekik, hogy ismeételgetni kell az ealdásokat hónapról, hónapra, majd a kieső emebreket pótolni????
Yess+ nál 15 embert kell csak ahhoz beszervezned, hogy a beléptetésnél kiadandó 4000 forint termék ára megtérűljön...

Szóval szerintem ma ha valaki nem tanul tovább, de kitanul egy jó szakmunkát, kőműveséit, bádogost, padlóburkolót, CNC esztergályosit...sokkal előbb milliomosodik meg...

Még egy feladvány: képzeljünk el egy 20 négyzetméternyi felásandó kertet...melyik esetben végezzük el hamarabb a munkát? ha odaküldünk 3-4 embert, vagy 300-400 embert? Logikus a 300-400....csak kérdés az, hogy tudnának-e egy akkora területen dolgozni...mindannyian...
MLM-nél nincs reális piaci felmérés arról, hogy kell annyi ember, annyi értékesítő...
Nem tudom tovább azt se, hogy tisztában van egy MLM-es, vagy bármilyen értékesítő, hogy hányan buzerálják az embert egy nap...SOKAN. Mindenki értékesítő??? Ki akkor a vevő??? A rendszerbe beépített balek az.

tök 8 2008.03.18. 16:12:49

Az előző hosszab hozzászólásomban a szakmelósokat főként a külföldi munkavállalásra értettem elsősorban. Világszerte hiány van jó fizikai szakmunkásból.
Ha ők munkát kapnak, már az első hónaptól kezdve kemény százereket, hanem milliót is elérő fizetésük is lehet.

Nem úgy, mint az MLM-nél: havi 2-3 millió. Elfelejtik közölni, hogy egy kiépített rendszer után több ezer taggal alattad jár ennyi, és nem biztos, hogy havonta lesz annyi. Változik, tekintettel, hogy lesz kilépő. Az a 2-3 millió egy eredmény, egy hónapról hónapra bővített hálózat egy havi kifizetése amit több évi szófosással és több ezer ember sikeres beépítése után lehet elérni, feltéve, hogy mindenki vagy leaglábbis nagyon sokan vásároltak is havi szinten.

Amúgy sose MLM-eztem. felsőszintű matematikát tanultam viszont.

Vaktyúk 2008.03.19. 07:10:57

Közeli ismerőseim vannak Herbalife tanácsadók között. Az ország adatok is a Herbalife-ról szólnak. A mediterrán térség alatt Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát értettem. Spanyolországban előbb indult a Herbalife üzlet, mint Németországban, vagy Hollandiában. Az információm alapja az idei tőzsdei jelentés a teljesítményekről.

tök8 2008.04.02. 10:41:39

Mallorcára, Korfura, Egyiptomba, Tunéziába pár tízezer forintért le lehet ruccani. Persze függ, hogy melyik idényben utazunk, mikor, mennyi időre...

Ebből a filmből nem derűlt ki, hogy a piramis melyik része űdült, mikor, hol, milyen nemzetiségűek voltak a hajón. Valszeg németek lehettek : blaue Reise. A németek, osztrákok általában ki tudnak fizetni üdülésre pénzt. Jóval kevesebbet dolgoznak mint a magyarok, több a fizetésük, kevesebb az adójúk, több a szabadidejük.

"Sikeresnek kell mutatnod Magad, hogy sikeres legyél" - idézet egy amerikai kultusz filmből, nevezetesen : Az amerikai szépség c. filmből...javaslom mindenkinek, hogy nézze meg...A szép amerikai társadalomról szól, minden csillog-villog, de közben belül rothadt.

kurjantó 2008.04.02. 16:33:03

Hát, ha még nem vettétek volna észre Vaktyúk az nem más mint Kállay Éva független tanácsadó, azért tud annyit az egész herbalife üzletről és MLM-ről. A Vaktyúk az álneve. Ha valamit nem akar névével vállalva akkor vVaktyúk néven ir ide nektek.

vaktyuk 2008.04.03. 10:30:30

Ennél nagyobbat már nem is tévedhettél volna. A stílus, a szóhasználat, a gondolkodásmód semmi hasonlóságot nem mutat, ha nem vetted volna észre. Felesleges ilyen kémtörténeteket gyártani.

Radaregér 2008.04.06. 00:04:48

Sziasztok,
egy barátnőm ajánlotta, hogy nézzem meg a Wellbiz honlapját. Így többek között bejött ez a csetelő. Mindjárt továbbítom is neki a címet, tanulságos. Köszi mindenkinek az energiát, aki befektetett időt és véleményt ide! Szóval, ahogy elnézem, ez a Wellbiz nem egy túl régi vállalkozás. Talán nincs azonban messze az idő, hogy lecsengjen.
De nem is a lecsengés a legnagyobb baj, hanem az, hogy Te, aki MLM-es jólmonddmegmilyentermék értékesítő vagy, erőszakot gyakorolsz önnön hivatásodon. Többé már nem orvos, vegyész, technikus, családanya vagy titkárnő vagy, hanem pénzimádó tökmindegymilyenterméket nyomató, lelkedben szegény ember. Itt van hozzá a High-Tech és Te vagy az érintett High-Touch. Persze azt mondod, jó ez a Herbalife. Nem kétlem, bár megtehetném. Lám, a jónak látott termék előtt porban hever eredeti hivatásod, mert hát abból meggazdagodni nem vagy nem annyira lehet.
Itt van alul egy megfontolandó példa, talánkitalálodhonnan (de gyorsan elárulom, hogy tudd, ez most és itt nem zsákbamacska: a BIBLIÁBÓL), mielőtt végleg tökreteszed az MLM hamis vallásával életed.
Te pedig, aki józan paraszti kritikával nézed ezt a pénzvallást, nem vagy messze az igaz Isten országától. Légy hű hivatásodhoz, ha pedig még nem találtad meg, és csak azért dolgozol, hogy eltartsd magad és családod, akkor tudd meg, hogy nem robotolásra születtél, hanem örömteli munkára, amire hivatást kaptál, ki ezt, ki azt, és én már láttam bolti pénztárost is boldognak!

Radaregér

Luk. 12,15
Monda azért nékik: Meglássátok, hogy eltávoztassátok a telhetetlenséget; mert nem [1 Tim. 6,6-11.] a vagyonnal való bővölködésben van az embernek az ő élete.
Luk. 12,16
És monda nékik egy példázatot, szólván: Egy gazdag embernek bőségesen termett a földje.
Luk. 12,17
Azért magában okoskodék, mondván: Mit cselekedjem? mert nincs hová takarnom az én termésemet.
Luk. 12,18
És monda: Ezt cselekszem: Az én csűreimet lerontom, és nagyobbakat építek; és azokba takarom minden gabonámat és az én javaimat.
Luk. 12,19
És ezt mondom az én lelkemnek: Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve; [Zsolt. 49,7. 12. 13.] tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél!
Luk. 12,20
Monda pedig néki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet te tőled; a miket pedig készítettél, kiéi [Zsolt. 39,7.] lesznek?
Luk. 12,21
Így van dolga annak, a ki kincset takar magának, és nem az [1 Tim. 6,18. 19. Jel. 3,17. 18.] Istenben gazdag.
Luk. 12,22
Monda pedig az ő tanítványainak: Annakokáért mondom néktek, ne aggodalmaskodjatok a [Zsolt. 55,23. Mát. 6,25-33.] a ti éltetek felől, mit egyetek; se a ti testetek felől, mibe öltözködjetek.
Luk. 12,23
Az élet több, hogynem az eledel, és a test, hogynem az öltözet.
Luk. 12,24
Tekintsétek meg a hollókat, hogy nem vetnek, sem nem aratnak; kiknek nincs tárházuk, sem csűrük; és az Isten [Jób. 39,3. Zsolt. 147,9.] eltartja őket: mennyivel drágábbak vagytok ti a madaraknál?
Luk. 12,25
Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét [Mát. 6,27.] egy arasszal?
Luk. 12,26
Annakokáért ha a mi legkisebb dolog, azt sem tehetitek, mit aggodalmaskodtok a többi felől?
Luk. 12,27
Tekintsétek meg a liliomokat, mimódon növekednek: nem fáradoznak és nem fonnak: de mondom néktek: Salamon minden ő dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül egy.
Luk. 12,28
Ha pedig a füvet, mely ma a mezőn van, és holnap kemenczébe vettetik, így ruházza az Isten; mennyivel inkább titeket, ti kicsinyhitűek!
Luk. 12,29
Ti se kérdezzétek, mit [Mát. 6,31-34. Jak. 1,5-7.] egyetek vagy mit igyatok; és ne kételkedjetek.
Luk. 12,30
Mert mind ezeket a világi pogányok kérdezik; a ti Atyátok pedig tudja, hogy néktek szükségetek van ezekre.
Luk. 12,31
Csak keressétek az Isten országát, [Mát. 6,33.] és ezek [1 Tim. 4,8.] mind megadatnak néktek.

Álszent 2008.04.08. 10:52:24

Nesze neked MLM, már csak ez hiányzott innen. Egy erőszakos hittérítő, aki az erőszakmentes világról papol.

Én 2008.04.09. 15:56:22

NOKOMENT......

Zoli 2008.04.20. 16:02:39

Szerintem átverés az egész.Pénzt kiadni a bizonytalanért a mai világban LUXUS.Én meóónem lépnék be.

FLP és értékesítő 2008.05.10. 02:20:08

Hali!

Én magam is értékesítő vagyok. Egy biztosítónál. Szerencsére nekem nagyon jó mentorom van és tudom azt is, hogy azokra a szolgáltatásokra amiket nyújtunk a partnereinknek. És a piac egyre csak bővülni fog. Sokan negatív érzelmeket párosítanak a "biztosítók" mellé. Sajnos ezt a szakmát kb max 20% aki normálisan végzi. Sajnos az oktatások és az elvárások a legtöbb helyen nem megfelelőek. Azonnali és nagy eredményeket várnak el. A felvett állomány is sok esetben kívánni valót hagy maga után. 2009. január 1-től már csak szakmai felsőfokú végzettségel vagy OKJ-s vizsgával lehet ezt a munkát végezni. Ennek köszönhetően tisztul az állomány is. Szerencsére nagyon jó mentorom van, és a munkamódszerünk is olyan, hogy nem eladni akarunk minden áron. Persze cél az értékesítés, de nem úgy, hogy az ügyfélnek fogalma sincs arról, hogy miről is beszélünk. Van egy jó ismerősöm aki értékesítési tréner, vele is tárgyaltunk. Neki is az tetszett, hogy nem egyből eladni akartunk, pedig tudtuk, hogy ő szerződést akar kötni. Ami a lényeg, hogy nyugaton a biztosítási ügynök egy jól képzett pénzügyi szakembert takar. Nálunk meg még az értékesítés is gyerekcipőben jár.
Amit ma tudok, hogy a mostani fiatal korosztálynak nem lesz nyugdíja és éhen fog dögleni ha nem tesz félre már most. Sokan mondják, hogy úgysem élik meg azt a kort. ha meg igen akkor rohadt nagy pechjük van. A nyugati országokban már előre gondolnak ezekre az évekre. De a pénzügyi ismereteik a magyaroknak szinte egyenlő a NULLÁVAL.

Én személy szerint fogyasztom az FLP-s termékeket is. Először vettem egy teát, mivel kiszámoltam, hogy ezzel havi 5-6000 Ft-ot spórolok meg és még egészséges is. Amit észre vettem, hogy egy hét után kevésbé lettem fáradékony és nőtt a vitalitásom is. Aztán egyre több terméket kipróbáltam. Eddig mindet sikerrel. Akkut arcüreg gyulladásom van. Nekem elég bizonyíték az hogy ha a Firstből fújok az orromba akkor több órán át nem kell fújni az orromat, mint ahogy előtte. Nekem csak jó tapasztalataim vannak. Legtöbb esetben az a baj, hogy nem a megfelelő terméket fogyasztja valaki és nem a megfelelő ideig, az adott problémára. A termékismeret rendkívül fontos mert ezekkel a termékekkel bajt is lehet okozni. Miután megtapasztaltam ezeknek a hatásait, érdekelni kezdett az üzleti oldala is. Erről még nagyon nem tudok mit mondani mert még csak 2 hete foglalkozom ezzel hébe-hóba. De az tuti, hogy az én csapatom egyedi módszerrel dolgozik és magas fokú termékismerettel rendelkeznek.
Sajnos itt is elő jön az a 10-20%os arány, aki normálisan tudja ezt csinálni.

Én adok az egésznek 3 max 4 hónapot ha nem működik nem foglalkozom vele tovább. Különösebb anyagi ráfordítást nem igényelt ez a dolog. Sokszor átverik az embereket, hogy venniük kell egy Start csomagot ami 100.000 HUF, viszont ez csak opcionális. Én sem vettem meg.

További szép napot!

FLP és értékesítő 2008.05.10. 02:24:08

Az előbb kimaradt egy szó, véletlenül.

"Szerencsére nekem nagyon jó mentorom van és tudom azt is, hogy azokra a szolgáltatásokra amiket nyújtunk szüksége van a partnereinknek."
Mindenki eldöntheti, hogy milyen életet szeretne magának inaktív korában. A patkányokkal akar versenyezni a szemétért, vagy legalább a jelenlegi életszínvonalán akar-e élni. De ez csak egy dolog a szolgáltatások közül. Sajnos a nem megfelelő tájékoztatás miatt van az, hogy az emberek csalódottak.

Szirtes Tamás 2008.05.12. 01:50:20

Jó estét mindenkinek! Elolvastam a hozzászólásokat. Szerintem ezek a termékek biztos fntasztikusak,de szerintem sajnos ma magyarországon kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy tízezreket kölcsenek, havonta egészségük megörzésére! Persze a megelözés lenne a fontos nem pedig a betegség utáni panaszkodás! De ezzel sokan úgy vannak, hogy akkor mennek fogorvoshoz amikor fáj a foguk! Mlm rendszerben, az indulócsomagot nem értem miért nem jó ha reklámozom a terméket, töllem megrendelik 5000 Ft ért én veszem 2800 Ft-ért, és én egy közvetitö vagyok! Miért kell nekem indulo csomagot vennem hogy aztán eladjam? Veszek egy katalogust megtanulom a dolgokat és eladom! Értékesítö vagyok müszaki kereskedésben, nekem nem kell megvennem otthonra 1 db plasma tv-t hogy tapsztaljam milyen jó! És csak aztán adhatom el a tévéket? mindegy jó lenne ha valaki válaszona arra miért nem jó ha lenne katalógusom és csak azzal , abból értékesítenék?
Köszönettel
Tamás

tök8 2008.05.12. 09:52:44

Sziasztok!


FLP és értékesítő hozzászólásához néhány gondolatot írnék...Igaza van, hogy a mai korosztálynak nem fog már nyugdíjat kapni. Állam nyugdíjat már nem, korábban privatizálták a nyugdíjpénztárakat, de 2004-ben mindenkinek Magánnyugdíjpénztárhoz kellett csatlakoznia és automatikusan odakerül a bérből fizetésből levont összeg járulék formájában...Lesz némi nyugdíj. Más kérdés, hogy nem lehet majd belőle megélni. És miért nem? Mert közben infláció is van, amit a globalizáció okoz...befektetet prszágokban, ahol, hogy megérüljön a profitja, alacsony bérért alkalmaz munkaerőt, igyekszik mindent drágán eladni, az embereket már MOST ELADÓSÍTJA, kihasználja a kiskapukat, nemigen fizet adót, kedvezményeket kap...és eltünteti az emberek pénzét valahol a Kajmán-szigeteken.....ha helyzet rosszabra fordul, akkor meg fogják és elhagyják azt az országot ahol addig befektettek....az emberek munkanélküliek lesznek ( mivel,lebontották az ottani helyi ipart, és teremelő eszközöket), korábban felvásárolták a területeket....és persze nyakig adósságban szenvednek....ebben szenved a mai magyar lakosság. FLP pedig azzal hiteget minket, hogy nem lesz pénze a mai fiatalnak a nyugdíjas éveire...eleve nincs is munkájuk. 15-24 éves generációnál a legnagyobb a munkanélküliség...Ő beszél itt takarékoskodásról...Fizessék be a kevés pénzüket most multimilliárdos multi biztosítóknak, hogy további katasztrófákat okozzanak a világban???? A fiatalok komolyan menjenek ki külföldre először...gyűjtsenek minél több pénzt tapasztalatot...alapozzák meg az életüket a biztosítók nélkül... Az embereknek a jelenben van szükségük a pénzre...sokakat hitegetnek azzal, hogy most mondjál le róla és majd valamikor évekkel később búsásan megtérül. Valóban. Biztos így lesz "szerintük".
FLP egy bevett szöveget nyom....a nyugdíj és annak hiányával...A biztosítók itt visszaélnek a törvénnyel kihasználják a biztosítós értékesítőket is...

5-6 ezer forintot spról azzal, hogy teát vesz egy MLM-en belűl...köztudott, hogy a jutalékszétosztás miatt drágábbak a termékek.....ez sem lehet igaz.....kiskereskedelmi forgalomban pedig olcsóbb a nagy árverseny miatt a cucc...

Mostantól Tamásnak írnék...:Éppen az a lényeg az MLM-nek, hogy Te legyél a fogyasztó, értékesíteni nem is nagyon lehet az MLM-en belűl...egymás között egy piramis, vagy három,szög alakú lépcsőzetes szervezetben veszik szervezetben a termékeket, akik benn vannak...A játékszabályt okosan alkották meg a rendszer kitalálói: csak akkor kapsz jutalékot ha TE MAGAD IS VESZEL...És miért? Mert forgalom után jár a jutalék, és mindenkinek ezt a szöveget nyomják be...ÉS HA TE BELÉPSZ? AKKOR FELETTED IS LESZ MÁR VALAKI. Aki jutalékot kap aztután, hogy Te beléptél. Ez az ember a Te szponzorod és az ő felette állok...Ha te a későbbiekben nem vásárolsz a szponzorod nem kap jutalékot arra az időpontra. A saját magad fogyasztása jelent értékesítést az MLM cégnek. Egy ingyen hirdetőtábla vagy. Az MLM megspórol egy csomó kiadást, reklámköltségeket, disztribútori díjakat.....és arra épít, hogy minél több értékesítő legyen benn, akik egyébként fogyasztók....De minden cég éppen ezzel ellenkezőleg optimalizálja a munkavállalóüinak a számát...nem fog többet alkalmazni, ha nem fontos neki...Hiszen bért kéne fizetni az értékesítőnek. Az MLM-es értékesítő viszont tök más...nem kap bért, mások behülyítésével, beléptetésével szerzi a jutalékát.
ÉS MÉG VALAMI! Minden cég igyekszik optimalizálni a FOGYASZTÓI LÉTSZÁMOT....az MLM is erre törekszik...megveteti a termékét az új belépőkkel....de közben legyen miél több értékesítő ez abszurd....

Te értékesítő vagy egy műszaki kiskerben , havi bérért...az alkalmazottaknak meg tényleg nem fontos a cégük termékét megvenni...számtalan esetben cafeteria juttatásban is fogyaszthatják...

tök8 2008.05.12. 10:25:57

És még valami...FLp és értékesítő azt állítja, hogy 2 hete foglalkozik a dologgal hébe-hóba...de közben széleskörű termékismeretekkel rendelkező "csapata" van már...

Mindenkinek a magánügye, hogy ezt beveszi-e vagy nem, hisz-e ennek az állításank vagy sem. Ha csapata jól képzett ismeri a terméket, akkor nem kell azon se gondolkodni, hogy abbahagyja...Könyöröm! Ki más adhatná el akkor a terméket, ha nem a komoly termékismerettel rendelkező értékesítő...

A csalódás, a süket, hiteltelen az emberek kijátszására, átverésére irányuló marketingpolitika miatt van. Szomorú, hogy ez a helyzet. Mindenki jól gondolja meg, hogy belép-e egy ilyen hálózatba...

Ha hálózatot választanék akkor a franchise sokkal hihetőbb és jóval nagyobb az esély rá, hogy siekreket lehet benne elérni.
Bár mindenki figyelmébe ajánlanám, hogy a Gekko franchise hálózat tulaja saját maga bevallja, hogy nem fenékig tejfel a franchise se. Felfedi a tévhiteket a rendszerrel kapcsolatban. Az origo-n megtalálható a cikk a héten olvastam róla.

MLM abszurdítás és a hülyítés magas iskoláját jelenti amikor általánosságban állít olyat:
1. milliókat kereshetsz 1-1,5 éven belűl.
2. magadnak dolgozol, független vagy (legjobb esetben is alvállalkozó vagy a cégen belűl- hiszen nem te határozod meg a jutalékodat)
3. napi 4-5 órát kell dolgozni. Kiváló passzív jövedelem forrást jelent. (jelenthet, ha több ezren vannak alattad)
4. korai nyugdíjazás (nem kell dolgozni egy adott szint után, mert az alattad levők termelik a pénzt...utánanéztem egy Yess+ nevű MLM cégnek...az ottani gyémánt menedzser 10000 embert léptett be a rendszerbe...ahhoz, hogy gyémánt menedzser legyen 3000 ember aktív fogyasztása kell...mi van a maradék 7000 fővel??? - ők nem fogyasztanak?, vagy nem sikerül eladniuk?) - miért erőlködik egy gyémánt menedzser az értékesítéssel??? ha az alatta levők dolgoznak helyette?
és ez a legmagasabb szint 10000 fő és 3000 vásárolt vagy talán több...
5. hiredetik továbbá, hogy x embert kell beléptetni, majd a következő hónapban annak a beléptett embernek is x számú embert...Ha a legjobb esetről beszélünk és csak 2 embert kellene mindenkinek beléptetnie akkor az 2 év alatt 2-nek a 24-dik hatványa lenne: 16 millió 777216 fő lenne. ez önmagában több mint a magyar lakosság...2 év alatt sikerre vinné az eladást az MLM Magyarországon...

Mi a tény? a többség 1990 után egy-két évvel jelent meg a piacon és 18 év telt el azóta....ez megint önellentmondás...

és persze csak egy MLM-et írtam...valahol több fő beléptetésére gondolnak, írnak elő havonta...

tök8 2008.05.12. 10:43:39

és még valami évekkel ezelőtt én is elmentem egy biztosítós előadásra...fiataloknak szóló nyugdíjbiztosítást hirdetettek...Évenként kellett egy 100 ezer ft. körüli összeget kiperkálni....20 éven át...ha résztveszek a 40-ezer forintos 2 napos tanfolyamon, a vidéki luxushotelben, és megkötöm magamra biztosítást...csak akkor lehetek értékesítő. Kérdezem, hogy miért kéne megkötnöm a biztosítást, anélkül nem lehet eladni??? A szánalmas válasz erre az volt, hogy így "hitelesebben" tudom eladni.

Egy idő után észlelték a rendezvényen, hogy nem nagyon fognak tudni rábeszélni a vételre, és végül elmentem, de megkértek, hogy NE BESZÉLJEK az ott elhangzottakról...(kit érdekel)

Szirtes Tomi! Kiscsoportban az ember kevésbé látja át a cseleket, a dolog maradjon titokban, ezért nem reklámozzák nyilvánosan. Ezért van az, hogy az MLM egy titok rendszer valahol, egy zárt közösség, egységes gondolkodás, mindenki ugyanúgy cselekszik, beszél, csapat munka, és a beterelt embereknek egy alternatív valóságot mutatnak be.....
Olyan az egész mint a középkori szekták, Istenhivők, vagy valamilyen okult örödgűzők gyülekezete ahol a jámbor megvezetett emberek mindenüket feláldozzák, hogy egy kis csoportnak jövedelmező legyen.

tök8 2008.05.12. 12:58:16

Egyetlen MLM cég se építhetne arra, hogy az új belépő anélkül értékesítsen, hogy nem vásárol valamilyen terméket vagy kezdőcsomagot...

A rendszer nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne legyen rednszeres forgótőkéje amivel a termékét legyártja, üzemelteti a gépsort, fizeti a rezsit, a melóst - Ezt az MLM cégnek is kell...hiszen a csodaszereket valahogyan, valamiből elő kell állítani. A mai túltermelés, termékbőség mellett, nehéz eladni, NEHÉZ ELADNI. Ezt minden kedves olvasó vése az agyába aki nem tudja, hogy belépjen-e vagy sem. A rendszeres forgótőkét, pénzáramlást a termékvásárlással érheti el a rendszer. A belépés pedig termékvásárlással jár.

Mivel több a belépés a szimpla vásárlásnál?...Aki belép nagy valószínűséggel újból venni fog hónapról, hónapra...tanfolyamokra jár ahol tovább rombolják az elméjét a hülyeégekkel, az alternatív valósággal, hogy minden szép és jó.
Ha nem lépsz be csak vásárolsz akkor egy egyszeri jutalékot biztosítottál a szponzorodnak és annak a kis láncnak ami felvezet a csúcshoz....DE EZ CSAK TÖBBNYIRE EGYSZERI! Nincs arra garancia, hogy megint vásárolni fogsz....

Minden cégnek, legyen az kiskereskedelmi, vagy MLM...a TÖRZSVÁSÁRLÓ gyűjtés a lényege....és ha egyszer valaki belép, akkor az nyílván nem egy egyszeri termékvásárlás miatt tette meg, hogy belépett....
Ez esetben pedig az MLM-nek fogyasztói, törzsvásrlói vannak, nem pedig értékesítői....Az értékesítést az MLM folytatja, maga a cég, és nem az ügynökei...(Az MLM cég határozza meg az árakat, nem az ügynökök)...

Ha valaki feletted tartozkodik, az is szükségszerűen valaki alatt kell, hogy legyen...A belépők szponzorait is beléptette valaki...ezért kell venni. így valósulhat meg csak a forgalom....Ha az új belépő nem vásárolna terméket akkor a közvetlen szponzora, aki belépteti miből kap jutalékot?
Ha másképpen történne bizonytalan lenne a pénzáramlás a rendszerben, nem lehetne vagy nehézkesen tudná a rendszer a forgalmi jutalékot szétosztani...előbb-utóbb likviditási, fizetőképességi gondok merülnének fel.
Mivel egyre többen vannak lenn egy adott szinten...szükségszerűen jóval nehezebb is eladniuk ugyanannak a vevőközönségnek akik nem tartoznak a rendszerbe.

MLM szervezeti tagok + akik nem tagok a szervezetben = népesség (gondolom senki nem vitatja ezt - akik nem tagok azok közül is sokan nem számítanak fogyasztónak "már", "még")

Szirtes Tamás 2008.05.12. 14:36:13

Ha ezek az Mlm-es rendszerben dolgozóknak a 25%-a milliókat keres havonta másik 25%-a meg több százezreket, és még a maradék sem jár rosszul, és ezek adóznak ugyebár az államnak, akkor ezek az emberek, összeségben milliárdokat kéne fizetniük adóba nem? És ha ez így van akkor miért van államháztartási hiány?:-))) Akkor nekünk mint egy mlm-es országnak, ahová már több mlm-es cég betette a lábát, dinamikusan fejlQdö országnak kéne lennünk nem?

tök8 2008.05.12. 15:13:46

Kedves Tamás!


Az, hogy kételkedsz az már egy nagyon jó jel! Ne vegyél készpénznek azt amit itt mondanak....Matematikailag lehetetlen amit állítanak az MLM-esek. Ez bizonyított tény, mintahogyan az is, hogy pl. az Amwayt inkorrket üzleti magatartás, és a fogasztók megtévesztése miatt is elítélték több alkalommal az USA-ban...de ezek azok a dolgok amiről sose esik szó.

Érdekes dolgokat vetettél fel...kérdés hol keresnek milliókat? Meg ezek a százalékok is nagyon sandítanak. Ha mondjuk az euroövezet kialakulása előtt Olaszországban kerestek ottani lírában annyit akkor lehetséges, hogy igazuk van....Tudjuk, hogy milyen címletű pénzeik voltak...:))))

A Yess+-nál arra a következtetésre jutottam, hogy ha 18000 emberből 1 valaki tart 2,7 milliónál, 3 embernek van kb 1 milliós jövedelme, 9-nek kb 300 ezer....és így tovább....ebből persze még adózniuk is kell...Ja igen! ezek az adatok a már kiépült rendszerre vonatkoznak...2 és fél év után van lehetősége annak a 8-10 embernek arra a többszázer forint keresetre 1 hónapra. Azért az a 8-10 ember nem túl sok a 18000 emberhez képest. (HMMM. 0,0055%- kicsit elmarad a 25%-tól) Itt azonban jutalék van ami nem fix..nem garantált, hogy több lesz majd később. Gondolj bele mi történne azzal a gyárral, ahonnan egyik napról a másikra a munkások letennék a szerszámot. Mégis ki szívna nagyobbat???..

Ha ennyire sokan milliomosok belőle, akkor miért kritizálják annyira? Miért van milliós szegénység, ami egyre nő? Miért vannak a magyarok eladósodva???....lehetne folytatni...

Aztán az mlm-eseknek van egy kódjuk a belépési kód...Egy "H" betű és mellete egy szám! Meghatározza mikor lépett be...Miért állítja magáról a H00200, hogy gyémánt menedzser, ha egy 3*3*3....*3..stb bővítésű háromszögben 1,3,927,81,243........19683....szóval ott áll ahol 243-an , volt azon a soron a 79. egyén mivel 1+3+9+27+81=121...ez azt is jelenti, hogy a gyémánt menedzser a 6. szinten van felülről...és azt is jelenti, hogy közvetlenül 5 szponzora van ami a csúcshoz vezeti...Persze azt állítja, hogy Ő az első gyémánt, meg a szervezet is ezt állítja. A fenti szponzorok is minimum gyémántnak kéne lenniük, ha már ez a H00200 is az....hiszen az értékesítése a szponzorának az értékesítésének a része....

Ha meg egyedül gyémánt??? Akkor miért nem H00001 a száma??? Na igen! Itt is hazudnak a dögök! A gyémánt alatt kell, hogy a legtöbb beszervezett ember álljon...és amúgyis 18000 főnek kéne lennie...nem csak 10000-nek...

Se a regisztrációs számnak nem lehet hát hinni, sem annak, hogy az értékesítő milyen kvarckristály, vagy nemesfém minősítéssel hablatyol összevissza. Egy biztos! Hazudik!

tök8 2008.05.12. 15:27:05

7%...Ez a 7%-os jutalék jár az értékesítőnek egy 4000 forintos terméket valaki beléptetésével "megvásároltat" megvásárlása. A jutaléka 280 forint. Számoljunk már egy kicsit utána, hogy hányszor 280 forintból jönne ki többszázer forint??? És még hol van az adó kifizetve??? 100 ezer forinthoz is mintegy 360 ember kellene....

Eleve, hogy megtérüljön ha saját belépésünknek az ára, a 4000 forintos terméké...15 személyt kell beszervezni...15-öt! Az nagyon sok...úgy, hogy a legalsó sorban már most 19683 egyénnek van kiadó hely...

És számítsuk egy kicsit bele azt is, hogy a gyémántnak aki a legjobb helyzetben kell, hogy legyen 10000-ből is 3000 embernél tudott termékvásárlásból jutalékot szerezni...:))) Minden harmadik ember a rendszerben....akik már benn vannak, miért nem vásárolnak újból??? Na erre nagyon kiváncsi lennék!

Szirtes Tamás 2008.05.12. 16:54:22

A 10.000-ből azért csak 3000 aktív fogyasztó mert a maradék 7000-nek már felemésztette a rendszer a pénzét:-))))

Valójában a maradék 3000 még mindig hisz az egészben:-)

A Többi 7000 meg fél bevallani magának, hogy bepalizták:-)))?

Szerinted erről van szó tök8?

Mert ha igen létrekéne nekünk is hozni egy mlm-rendszert ahol Amodent fogkrémet árulnák 2000 Ft-ért:-)))) nem de bár?

tök8 2008.05.12. 19:10:29

Amiket írtam azokat bárki nyomonkövethetné és utána is nézhetne a neten. Sajnos nem mindenkinek áll így össze a kép...Az MLM-es cég jó kapitalista módon hosszútávon gondolkodik és kihasználja az emberek anyagi gondjait, pénzügyi rövidlátását...rövidtávú szemléletmódját, a befektett munka mennyisége és az azáltal elérhető pénz kapcsolatában.

Kedves Tamás! Én azért nem találom ezt olyan viccesnek. Bár valóban olykor már kínomban nevettem amikor néha-néha egy-egy hangos könyvet meghllgattam. A sok sületlenséget ami ott végig kellett szenvedni...de az ember holtig tanul.

Nem nagyon vinne rá a lélek, hogy otromba módon csaljam ki az emberek pénzét. MLM-es cégeket nagyívben, messziről kerülni kell. A herbalifeosok is Donlad Trump és egy japán üzletember sikereivel méltatják az MLM-et. A szerzőpáros könyvet is írt...Értesültem, hogy Trumpnak komoly bírósági ügyei vannak, durva módon visszaélt monopol jogaival, üzleti befolyásával. A bíróság milliárdos büntetéssel sújthatja...van elég botrányban része szegénynek.

Az a 7000 nem aktív fogyasztó. Valamikor beléptették őket, de nem foglalkoznak a rendszerrel, így jövedelmük sincsen az üzletből, mivel nem vásárolnak. Előfordulhat, hogy időközben meggondolták magukat, vagy a termék nem váltotta meg a világot. Előfordulhat az is, hogy először próbálták másoknak eladni, de mivel nem sikerült így nem is vettek, mondván, hogy addig nem vásárolnak amig nem lesz jutalék mások beléptetésével. Ők még az eszesebbek. Miért halmozzák fel a készleteket odahaza, hogy aztán rábeszéljenek embereket a belépésre és a fogyasztásra? Egyszer beléptek, vásároltak, azt tojtak az egészre. Tettek egy próbát. A szponzorok akik felettük állnak igyekszenek aktívizálni őket és ezért történhet meg az, hogy a felsőbb ember is bevihet újabb balekot ezen inaktívak alá. Ez is elgondolkodtató. Nem lehet arra se számítani, hogy a behozott tag KIZÁRÓLAG egyedül fogja tovább mélyíteni a rendszert, a háromszöget. felülről kell segítséget kapnia...Megint ott tartunk, hogy aki már fenn van, nagyon fenn van, az miért erőlködik és hagyja rá az értékesítést a későn csatlakozó szerencsétlenekre?.....Persze erre is van válasz...korunk olyan, hogy minél magasabban vagy benn egy cégben annál többet kell dolgoznod, annál nagyobb a felelőséged, annál több pénzed van a rendszerben és persze mindez kockázatot jelent. A Yess+ pl. előírja ismételt teljesítmény kritériumot havi lebontásban is, annak aki gyémánt menedzser. Ez olyan plusz követelmény amit egy aranypartnernek, vagy zafír menedzsernek nem írnának elő....a gyémánt menedzser sem lehet egy nyugdíjazott, totál független, a Kanári szigeteken napágyban fekvő, napszemüvegben sütkérező koktélt szűrcsölő "elégedett, boldog" ember.

tök8 2008.05.12. 19:36:27

És még hozzá kell tenni azt is, hogy minden értékesítőnek ki kell váltania a vállalkozói engedélyt. Minden értékesítés adóköteles. Aki inaktív az valószínűleg bepánikolhatott amikor egy könyvelő felvilágosította őket arról, hogy akkor mennyi is az annyi, ami állami teherként, adóként rakodik a jutalékra.
Persze elképzelhető, hogy ismerősöket gyűjtenek és nem kezdték még el az értékesítést magát. A fő állásuk mellett nincs szabadidejük foglalkozni a dologgal, nem tekintik egy jövdelemező üzleti rendszernek...lehetne hosszan sorolni a dolgokat.....Sok múlik, nagyon sok múlik azon, hogy a belépetett egyén fog-e második vásárlást lebonyolítani az MLM cégben, vagy csak nem tudatosan belépet, mert nem utasította el a szponzorának ajánlatát.....magyarán határozatlanul mondott igent és így lett beszervezve...egy belépetett egyén az esetek többségében inaktív marad. Az MLM-esek is belátják, hogy 10-ből 3 az aki foglalkozik az üzlettel, a maradék 7 az pedig nem...

Thomas 2008.05.17. 15:01:41

Akad itt olyan, Budapesti Wellbizes akinél lehetnék csendestárs????

Ha van akkor irjon a thojack@vipmail.hu ra

Osváth Dávid 2008.05.20. 16:14:37

Hello mindenki!

Engem érdekelne a wellbiz,de túl sok pénz kéne a kezdéshez.
Olvastam itt több más fajta MLM-ről is. Tetszett Attila és Kálai Éva hozzászolása bár már régiek,de ha esetleg ide látogattok még szeretném ha felvennénk a kapcsolatot,mert engem érdekelne egy kevésbé nagy kezdőrészletü MLM,ha valaki tud ilyet,keressen meg a david27@vipmail.hu címen
Köszönettel.Dávid

Osváth Dávid 2008.05.20. 16:37:33

Tök8 !!
Hogy tud valaki inaktív maradni amikor bele fizet egy rakás pénzt,persze ezt nem neked kell megválaszolni.Lehet hogy rosszul értettem,de a wellbiz-be 1000000 ft-al kell kezdeni legalábbis úgy érdemes.

Tök8 2008.05.20. 20:35:43

Szia Osváth Dávid....


Hát úgy például, hogy belép aztán megunja és nem vesz terméket..."Inaktív az aki nem vásárol"...ha nem vásárolsz havi szinten saját fogyasztásra, senkit se érdekel, hogy eladsz, bocs "rá tudsz-e venni mást, hogy fogyasszon".....Nem kapsz jutalékot, ha nem vásárolsz!!!! És ezt értsd már meg az ég szerelmére! NEM LESZEL ÉRTÉKESÍTŐ, HANEM FOGYASZTÓI HÁLÓZAT EGY BALEKJA. A belépő emberek se biztos, hogy éppen az üzlet miatt léptek be...rábeszélték őket, nem vásárolnak minden hónapban, nem vált be a termék, és a szponzor ösztönzésének ellenére is nagyívben tojnak a rendszerre.

A matematika az matematika nekem és Neked és az MLM-eseknek is amit szeretnek figyelmen kívül hagyni sokesetben.

Törvényszerű, hogy elenyésző százalék tud jól megélni ebből az üzletből....így akik később szállnak be a buliba, jóval nagyobb eséllyel hagyják abba....Sajnálatos módon a készlet felhalmozódik ezen szerencsétlenül járt játékosoknál...akik bedőltek a kedvezményes vásárlás jól ismert trükkjeinek...De ugyebár saját fogyasztással nem gazdagodhatunk meg, hiszen egy töredék százalék jutalék jár vissza a termék teljes árához viszonyítva.

Egyébként én a Yess+ -ról írtam....az MLM-es cégek versenyeznek azon, hogy ki milyen gyorsan, milyen trükkel tud megkopasztani...Viszik le az igényszinteket, a belépési összegeket.....Régebben a nyomorult pilótajátékok is a beléptetésről szóltak...Ma már valamit adni is kell "termék formájában", hogy elhitessék Veled, hogy fontos vagy. Évekkel ezelőtt fizettél a semmiért, most legalább kaptál egy életelixírt, ami egy varázsszer és mindenre gyógyír...

Tök8 2008.05.20. 20:56:14

Még valami Dávid....


Az MLM cég hosszútávon gondolkodik: mint minden cég szeretné a kockázatot kihelyezni másokra, a fogyasztói kört bővíteni, nagyobb reklámfelületet biztosítani a terméknek.

1. Az MLM képviselők vállalkozók, a cég nem jelenti őket be, nem is tekinthetők vállalkozóknak. Az MLM-es cég szabja ki a termék árat, a jutalékokat. Az MLM-es közvetítők, ingyen reklámtáblák...és az Interneten, noha kapnak saját honlapot, legfeljebb csak a regisztrációs kódjuk, és a nevük lesz eltérő...Messziről lerí, hogy miről van szó...Sok esetben nem is derűl ki a Herbalife esetében, hogy az a Herbalife....hanem más cégnévvel reklámozzák magukat.
MLM-es cég : megtakarít iroda bérleti díjakat, informatikai eszközöket, energiaköltségeket, kommunikációs szakemebreket és mindezt a gép előtt otthon ülő MLM-esre hárítja. Az MLM-es-nek kell PC, Internet, termékbemutatót szervezni. Az egész értékesítést kiszervezi, de a játékszabályt mégis ő diktálja, a felülről kitalált, hatékony rendszerével.

2. Beléptetés a lényeg, hiszen az automatikusan fogyasztásbővülést is jelent. Amikor valaki belép, akkor vásárolnia kell...

3. Minél többen vannak benn, annál nagyobb eséllyel tudják reklámozni a terméket. Magyarán többen kereshetik fel az embereket terméktanácsadással és annak fogyasztás is.

4. Mit jelent, hogy egy millióra van szükség a Herbalifehoz??? Ennyi erővel tőzsdézhetsz is, vagy elmehetsz egy kaszinóba is. Ott kiszámítható játékszabályok alapján vállalhatsz kockázatot...


Tudom amúgy ajánlani, hogy olvasd végig minden hozzászólásomat amit nemrég írtam...Értelmezd egy kicsit...

okoskata · http://www.wellnesstippek.hu 2008.05.21. 09:13:44

Szia Dániel!
Ha olvasgattad a beírásokat, láthatod, hogy Tök8-nak tök8, hogy mi is az MLM. Neki van egy matematikai elmélete, amit itt önt mindenkire, de soha nem dolgozott MLM-ben.Olyan ez, mintha a megrögzött agglegényt, vagy a hatszor elvált fazont faggatnád a tartós, boldog házasság igaz titkairól. Duma, duma, duma. Van lehetőség nagy kezdőkészlet vásárlás nélkül is dolgozni a Herbalife cégnél. A Wellbiz módszernél is csak egy ajánlás, de nem kötelező a befektetés.

okoskata · http://www.wellnesstippek.hu 2008.05.21. 09:17:20

Bocs, elírtam a nevedet Dávid! Még egyszer elnézést!

Tök8 2008.05.21. 11:24:40

Szia Dani!


A Te dolgod eldönteni kinek hiszel...Én egy családi vállalkozásban dolgozok, közgazdász végzettségem van külföldön is dolgoztam Angliában...Az MLM-es kiválasztásánál nincs szűrés, semmi egyéb kontraszelekció amikor kiválasztják az embert....fogyassz bátran, vegyél kedvre, kedvezményes áron már az elején...

Okoskata okoskodik itt, amikor engem kritizál...magát minősíti és a hozzánemértését. Matematikát itt többen szépen értelmezhetően végig vezették az MLM rendszeren....napnál világosabb, hogy az egész átverés.

ajánlás, ajánlás....ajánlhatsz terméket amit csak akarsz....Mit ér ha nem veszik meg??? Nem lesz jutalékod...

Okoskatának üzenem, hogy vagdalkozás helyett próbálja már egyszer megcáfolni azt amit én vagy bármilyen más MLM-ellenző, anti MLM-es leír ide.....

"csak a varázsszerek varázslatos hatásáról és a milliók rövid időn belűli áramrlásáról fecsegnek..."

Ehelyett eladósodás, életminőségromlás, tömeges elszegényedés a tény az országban...Az MLM-esek egy másik bolygón élnek, egy alternatív valóságot állítanak követendő példaként az ember elé...

"sikeresnek kell mutatnod magad, hogy sikeres legyél"....

Sose állítottam azt, hogy mindenki bukik....keveseknek bejön, hiszen háromszögszerűen épül fel a rendszer és minden háromszögnek van egy csúcsa...MLM-esek jönnek mennek, otthagyják az egyik rendszert egy újabbért....miért??? Miért?

Az én hozzászólásaim hosszúak, és kifejtem a véleményemet, indoklom az állításaimat.

Tök8 2008.05.21. 11:34:31

Amúgy meg egy sort nem írtam a Herbaliferól kritikaként...Tehetek arról hogy agyafúrtabb vagyok mint más akit nem tudnak félrevezetni?
Az a regisztráció kritérium nyílván egy fogyasztóvédelmi dierkatíva, vagy kötelezően betartandó előrírás az MLM-es cégeknek....A Yess+t egy ideje követem, hallgattam a ahngoskönyvet, régebben nem volt regisztrációs szám, de itt van pl. a pentamax és más újabb MLM cégeknél bizony van regisztrációs szám....és bizony sok MLM-es mert nem tehet mást közzéteszik, hogy mikor is lépnek be a rendszerbe. Ez a szám egy sorszám....és a háromszög gráfrajza segít abban, hogy elhelyezzük az MLM-est benne és megítéljük, hogy hihető legyen-e amit emberünk mond vagy sem....A pontrendszer szintén segíthet eldönteni, hogy hányan vannak alatta...hiszen értékesítésből származó jutalék a pont*emberszám eredménye....

Használjuk az agyunkat!....következtetek katicám...nem mindenki seggfej mint ahogyan az MLM azt szeretné...:)))

okoskata 2008.05.21. 13:33:31

Itt vitán felül egy okoskodó van, és az nem én vagyok. Meg kell nézni Tök8 néven beírt több kilométer, rosszindulatú, félrevezető, akadékoskodó, másokat lehurrogó, egyoldalú, elméleti okfejtéseket, amelyeknek a valósághoz semmi köze. Sajnos nem olvasták a maguk szintjén sikeres MLM-ezők (bármely cégtől) Tök8 kinyilatkoztatásait, mert akkor biztosan mindenki visszaadná a jutalékát, bónuszát, mert Tök8 megmondta, hogy ez nem működik és átverés.
Nem ismerik az elméleteidet a Herbalife cégnél sem, ezért növekedik a cég. A tavalyi 3,5 milliárd USA dollár világforgalom már az első negyedéves időarányos teljesítésben 13 %-kal magasabb. A tőzsdére bevezetett cégként az árfolyam is növekszik.
A csoportomban lévők nem mind akarnak milliomosok lenni, de pl. a vidéki kismamák, akik az internetes módszerünkkel keresnek kistelepüléseken 80-100 ezer forintot, boldogok, hogy van keresetük, és a családról is tudnak gondoskodni.
Nem vagy hiteles az elméleteiddel, elferdítesz információkat, nem ismered a marketing terveket, a termékeket, csak az információhiányon alapuló előítéleteidet ragozod itt hónapok óta. MLM-ben forgalmazott terméket nem balekok vásárolnak, hanem azok, akiknek szüksége van rájuk. Sokkal több a bóvlit, sz@rt áruló, hagyományos kereskedő, aki tényleg átvágja a vásárlót. Komoly MLM cég soha nem árul vacakot, akik 30-40 éve a piacon vnnak, nem kockáztatnak.
Ha a saját vállalkozásodban is ilyen pozitív a hozzáállásod, valószínűleg nem keresed meg a hideg vízre valót sem.
Az MLM jó dolog, csak tudni kell jól csinálni.

Tök8 2008.05.21. 16:52:24

Azt hiszem ennek az okoskodó kata (valszeg Kajárik úr felesége lehet) megint csak a vagdalkozás lehet az osztályrésze. Mi más? Okfejtést követtem, végigvezettem a gondolataimat, és a következtetéseim után sajnos kérdőjelek halmozódnak fel...Jóval később kezdtem ide írni...Lássuk csak:

először 2008. 3. 12-én írtam. Az első kommentet 2007. 3. 26-án teték közzé...aztán egy-egy hétvégén volt egy hosszabb lélegzetvételű írásom. De látom érdekfeszítő volt, és mit tehet egy MLM-es mint határozottan tagadja.

másodszor nem én vagyok az egyetlen aki kritizálja a rendszert. A kritika éppen arról szól, hogy a kételkedésinket fejezzük vele ki...Ha szép jól működő, korrket rendszer lenne, ami mindenkinek elégedettséget jelentene, akkor nem kritiálná senki, és nem lenne Anti-MLM-es oldalak se...

MLM- esetében pedig a Yess+nál tűnt fel néhány dolog...a regisztráció, a gyémánt minősítés, a túl sok partner, a számok, az előrelépés.....hívták fel a figyelmemet...Össze lehet rakni adatokból, a rendszer játékszabályaiból az MLM struktúráját....és adja magát az átverés. Nem fog és nem is tud érdekelni okoskata hozzászólása, mert tudom, hogy nincs igaza. Nem is tudja, és nem is képes megcáfolni azokat a dolgokat amiket ide leírtam. Nem elmélet volt, hanem az Interneten elérhető használható adatokból dolgoztam, és összeállítottam a rendszer szabályaival elérhető forgatókönyveket...

Az se nagyon érdekel ha a Herbalife üzlet milliárdos forgalommal rendelkezik, sok ilyen világcég van. Így nem lep igazán meg az adat.....

Az átverés persze nem jelenti azt, hogy egyesek nem járnak jól, netán nem járhatnak jól.....A regisztrációs számokkal, az elérhető kvarckristály vagy nemesfém minősülésekkel is akadnak problémák. A gyémántmenedzser által elért pozíciót is egy határértéknek vettem, és helyzetének megállapítása azt hiszem nem kifogásolható...Ha ezt a személyt akarom bepoziciónálni akkor teléjesítménykritérium alapján, az elért beléptett fők alapján a háromszög gráfsturktúrája alapján kikövetkeztethető...Sok ilyen érdekes feladvány van, amit újságokban is meg lehet találni: keresztrejtvények, Sudoku stb. arra építenek, hogy kizárásos alapon némi információnak birtokában meghatározzunk egy-egy betűt vagy számot...amit be kell írni az üresen hagyott négyzetekbe...:)))

Aztán....ahol kellett valószínűsítettem...nem állítottam határozottan dolgokat minden esetben....több variációt tudok elképzelni és ott vannak a bizonytalan, kérdőjelek, fekete homályos ismeretlen tényezők...Ezeket osztottam meg.


Persze a globális világgazdasági körülményekről is írtam egy-két olyan dolgot, folyamatot, amit saját magamon is meg kellett tapasztalnom.....Angliai kemény 1 évem sokban formálta a nézeteimet...okoskata még saját beépített tanácsadójával is nézeteltérésben van: Vaktyúk olyat állít, hogy pangó piac van Németországban, Hollandiában. ismer sok herbalife-os tanácsadót...és az üzlet a mediterrán térségben, délen működik hatékonyan. Akinek nem kell, nem foglalkozik ilyesmivel...a két említett ország Európa vezető hatalmai...
A növekedés összeségében lehet pozitív de nem mindenhol...

Nekem nem a hálózatokkal van bajom...A franchise egy messze korrektebb és átláthatóbb rendszer és nem az emberek átverésére épülő valami...a franchise egységek egymás mellett helyezkednek el, mindegyik egységesen a rendszer gazda alatt van....inkább tekinthető egy vállalkozásnak...persze az sem független.....

Egyszer már leírtam, megint meg kell tennem...inkább hiszek egy franchise rendszergazda szavainak, jelen esetben Bordás Gergő, Gekko franchise rendszer tulajdonos kételyeinek, mint egy huszadrangú MLM-esnek, aki milliókkal etet be, nulla munkával, rövidtávú meggazdagodással, sikersztorikkal, minimális befektetéssel, meg azzal, hogy nem kell aggódni lesz mindenkinek 5-6 ezer forintja megvenni a varázsszert.
Sablon reklámszövegek és a végén tudható meg azaz információ ami szükséges lenne...és amiért a szerencsétlenül odatévedt egyén kiváncsi volt...

Nem egy MLM-es előadáson voltam...A Dodekaéder meg is kért arra, hogy a szuper üzletről ne nagyon beszéljek másoknak...majd ők megkeresnek embereket...már ez is gyanús...

Szálloda, üdülési jog eladásai is kiverik az emberben a biztositékot, és nem véletlenül folynak perek, a gyanútlan befizetők által, akik követelik vissza a sunyi módon kicsalt pénzüket......100 évre vegyél szobát, évi 1 hetes üdülési lehetőséggel évi 78 ezer forint amortizációs kiadással, 21 ezer forintos átírási díjjal...első két évben mintegy 4 millió forintot fizessek ki, 2 milliót előre, majd még 2 milliót arányosan törlesztve egy évig...adogassuk már össze ezeket és kijön egy elvetemült, galád álnok rablás: magyarán 13 milliót fizessek ki azért, hogy közel (2 évig üdüljek=104 hét) egy szobába egy Wellness hotelben. 100 évig senki nem él...adósítsam már most el a megnem született gyerekemet...tiszta sor...:(((

Sajnos az MLM érzékszervi hatásainkra épít elsősorban és elferdít tényeket...álsásgos, galád módon kihasználja az embert...az emberi hiszékenységet és tudatlanságot....Nem véletlenül szidalmaz engem itt okoskata....Tomi911 2007 dec. 12-én is írt érdekes dolgokat. Gondolom neki sincs igaza, ahogyan senkinek se aki kifejti a gondolatait ellenzőként.....A hatványozás, összeadás, kivonás, szorzás, osztás matematikai művelet okoskatica...Ti MLM-esek is használjátok amikor jutalékot számoltok, adtok-vesztek...amikor előadást tartotok...néhány okos dolgot, amit régen tanultál előadsz egy-egy előadáson...Az embereknek az előadásokon nem esik le a tantusz miről is szól az egész.....

Hálózati üzletépítésé a jövő, nem vitatom, de tudni kell válogatni...az üdülési jog pénzbeszedetési módszerei maffiamódszerek, ahogy az MLM-es cégeket is büntettek már meg Amerikában (Amway)....a franchise talán a legkorrektebb....

Én személy szerint márcsak ezért is mentem el olykor-olykor egy-egy előadásra, tudni, hogy milyen új módszereket nyomatnak, lehet belőlük tanulni sokat...

okoskata 2008.05.21. 20:09:01

Igazából jó is, hogy Tök8 ennyi zagyvaságot összehord, mert ha valakit igazán érdekel az MLM, akkor ezeket látva keres olyanokat, akik értelmesen, és korrekten elmondják a lényeget. Az egyes MLM cégek marketing tervei nagyon különböznek egymástól, és maga azokat halálosan összekeveri és összeesküvés elméletet gyárt belőle.Az üdülési jognak mi köze az MLM-hez? Elárulom, semmi, csak Tök8 nem tud már több negatívumot kipréselni magából. Miért fáj az magának, hogy vannak az MLM termékekkel elégedett felhasználók, és a tevékenységgel elégedett munkatársak ?(cégektől függetlenül)Senkinek nem kötöttek kötelet a nyakára és húzták oda a szerződés aláírására. Az emberi kapzsiság az oka annak, hogy van, aki a nagyobb nyereség reményében idő előtt bevásárol, holott még nem érti az üzletet. Gondolom maga halálosan utálja a hagyományos kereskedelem szereplőit is, a nagy és kiskereskedőkből álló láncokat, mint végfelhasználó, és biztosan csak őstermelőtől vásárol. És nyilván utálja a vállalatokat, vállalatvezetőket, mint piramis jellegű szervezetek szereplőit is, és ennyi ésszel egyszemélyes vállalkozásban szerzi a millióit. (csak tudnám, hogy akkor miért keres kétségbeesetten munkát?)Gondolja, hogy itt csak az szólalhat meg, aki ellenzi az MLM-et? Mitől van magának több joga itt kifejteni a véleményét, mint nekem, vagy más MLM-ben dolgozónak? Az internet világában aligha lehet a tudatlanságra építeni, ezer forrásból lehet tájékozódni. Herbalife vonatkozásban a tőzsdei adatokban meg lehet nézni, hogy az egyes országok hogyan teljesítenek, elérhető már a 2008 első negyedév. (maga rosszul tudja, amit ír). Gondolom azt is zsigerből tudja, hogy az egyes cégek termékei milyenek, habár soha semmit nem próbált ki.
Köszönöm szépen, én ilyen önjelölt szakértőből nem kérek. Mindenkinek javasolom, hogy több forrásból szerezzen magának információt.

Osváth Dávid 2008.05.21. 20:47:27

Tök8
Kérdeznék valamit.Miért érzed a te feladatodnak ,hogy mindenkit lebeszélj az MLM-ről?
Én csak érdeklődni szeretnék az MLM-ről mielőtt belevágok,(vagy nem)
Nem szeretnék vitába szálni veled,mert még én sem sokat tudok az egészről,de szerintem te sem.
Azt mondod rá akarnak beszélni valamire.Ezt én nem tapasztaltam.Meghalgattam egy szemináriumot utánna felhívtak én közöltem,hogy egyenlőre nem érdekel a dolog, és ennyi,nem zaklattak tovább,ha gondolom jelentkezzek ennyit mondtak.
Azt mondod mindenki nem lehet sikeres ebből, mint ahogy semmi más üzletből sem lehet mindenki sikeres.
Nem mondom ,hogy nincs igazad,csak ARRA SZERETNÉLEK MEGKÉRNI HOGY CSAK AZÉRT MERT ÉN MEG SZERETNÉK TÖBBET TUDNI A DOLOGRÓL,NE BESZÉLJ (írj ) VELEM ÚGY MINTHA HÜLYE LENNÉK mert nem is ismersz.

D 2008.05.21. 21:04:59

Nektek aztán van időtök irogatni.

Tök 8 2008.05.21. 21:41:01

blabla...Látja megint vagdalkozik.....Ahelyett, hogy egy normális érvet fel tudna mutatni...amit persze nem tud. Az üdülési jogot csak közvetve írtam, de itt is egy világot behálozó hotel, luxus szállodaláncról van szó. A lényeg a hálózat...a bizonytalanra adjak ki havonta meghatározott összegeket, különböző néven, üzemeltetőjének ötletei nyomán...100 év, még egy épület is leamortiázlódhat addigra...
Üdülési jogról egy Juszt László műsorban volt szó. A műsorban az érintett kárvallottak is szerepeltek. Nem untatnám a részletekkel, szüleimmel voltam Hévízen, ami januárban tök üres volt, ami már eleve egy furcsa dolog...Ha az értékesdítő srácok által ismertett rendszer működne, totál tele kellett volna, hogy legyen a szálloda...alíg voltak benne...Viszont egy világos kérdést feltettünk, és később kiderült, hogy hazudtak...és amikor gondolkodási időt kaptunk, hogy aláírjuk a szerződést vagy se, akkor nem jöttek vissza a beígért negyedóra után.....ja amúgy családonként, szobánként adták elő a "tényket" ahelyett hogy összehívták volna a vendégeket az étteremben, vagy a szalonban....téma lezárva....

Üdülési jogot csak a Dodekaéder (biztosító) kapcsán írtam...ott is az alamuszi kiscsoportos nyomásgyakorlás módszerét alkalmazták, kevesen legyünk, kevesebb embert könnyebb megvezetni stratégia miatt....Dodekaéder MLM cég, az Allianz biztosító termékeinek értékesítéséről van szó.

Azt, hogy marketing stratégiák közül mi a különbség az voltaképpen nem releváns....regisztráció kötelező, így előbb-utóbb Önnek, Önöknek is fel kell tüntetniük majd a nevüknél, amikor belépnek, vagy beléptetnek valakit.....Sőt! Az Internetes oldalakon szerepeltetnie is kell minden egyes értékesítőnek...ez ha tetszik, ha nem összevethető a rendszer látszámával, minősítésekkel, az MLM cég magyarországi részvételével kapcsolatban...

Kérdései az írása további részében kitérő jellegűek, kikerüli a kritikáim megcáfolását....sajnálatos......

Semmi bajom a kiskereskedelemmel...meg is írtam, hogy a franchise jó hálózati struktúra, követhetőbb rendszer.
Munkát keresnék? Honnan tudja? Ismer? Szerintem nem.....

Nem írtam erre a fórumra csak két hónapja...Vannak dolgok amiből már nekem is sok lett! Ezeket osztottam meg az erre a fórumra tévedőkkel...De mintha ez az oldal a Herbalife ellenzői fórum lenne...Akkor miért baj, hogy írok ide??? Egyáltalán mi a baj azzal amit írtam? ...És honnan veszi, hogy több jogot kreálok magamnak azzal, hogy ide írok??? Kritizáltam Önt, hogy miért ír ide? Nem...a "miértért" nem volt....hanem magáért a témáért.

Esetleg feltűnhetett volna az, hogy Vaktyúkot idéztem...az ő állítása volt a német és a holland piac visszaesése...Ajánlanám, hogy 2008. 3. 18 és 2008 3. 19-i hozzászólásokat olvassa el: Vaktyúk tőzsdei jelentésekre hivatkozik, és Herbalife-os tanácsadói ismerősei vannak, tőlük tudja, hogy a német, holland piacok stagnálnak ....Ha tévedett volna, akkor nézze el neki...

Mégegyszer nyomatékosan felhívnám a figyelmét, hogy én mint MLM ellenző írtam ide....és a Yess+ volt az amit kiveséztem...böngésztem a netet és totál véletlenül hallgattam meg a hangoskönyvet, majd utánajártam a dolgoknak...A regisztrációs szám belépési sorrendet takar (bizonyítsam? - Yess+ tag vallotta be)...mindenki kap egyet utólag, ha nem volt korábban, amivel nyílvántartják a tagokat.

Azzal, hogy szigorúbb lett a rendszer, ez Önökre nézve terhelő...meg arra, hogy mit mondnak, hogyan, mikor milyen formában. önöké a felelősség, hogy milyen tudattal állnak az emberek elé és közvetítenek...

Ön ezzel szemben minden hozzászólásomat egytől-egyig pocskondiázza...amit ide leírtam hónapok óta...
Nem Önnek írtam aki már benn van...annak aki érdeklődik. Ha be akar lépni, befog lépni...Megkeresheti Önt, és Társait...

Cáfoljon! Még mindig nem olvastam erről semmit!

Elégedett felhasználókról igen, meg tőzsdei jelentésekről...arról igen.

Én a rendszert veséztem ki...A Yess+ csak egy név...nem érdekelt a neve...a rendszer felépítése, annak sarkalatos pontjai érdekeltek...

Tök8 2008.05.21. 22:07:23

Szia Dávid!


oké! Lehet, nyers voltam. Dönts belátásod szerint. Nem beszéllek le róla...Nem várom el, hogy megérts. Azt fogod gondolni amit gondolni akarsz...
Elárulok egy titkot...Én nem is akarom tudni, hogy az MLM milyen (belűlről)...Írtam néhány hosszabb üzenetet, hogy mi mindennek voltam tanúja...Tudod ez egy ilyen ország, következménynélküli...és sok a szélhámos...
Szerinted egy értékesítőnek mi az első szabály amit meg kell tanulnia? "a vevőnek mindig igaza van"
továbbá: "nyert ügye akkor van, ha eladott"
Az MLM egy csapatjáték: UGYANAZT értékesítik, UGYANABBAN a cégben, UGYANBBAN a háromszögben, amiből az következik, hogy UGYANAZT a magatartási formát, szöveget fogják nyomni.

Egyet tudok ajánlani. Menj csak el az előadásokra és hallgasd végig, jegyzetelj sokat és azért közben mindig állj résen...A mai világban nem árt!

Vitáznunk nem érdemes...felesleges is. Ha be akarsz lépni, akkor menj és MLM-es oldalakat keress meg...ez itt egy ANTI MLM oldal.....ezért is furcsa, hogy miért kell MLM-esknek idejönni és védeni az álláspontjukat....

"szuper álomüzlet, mindenki jól jár, egészség, wellnes, minden király" Miért nincs mindenki benne? Miért nem telített a piac? Miért kell egyáltalán kritizálni a rendszert?

okoskata 2008.05.22. 07:21:55

Egészen pontosan ez a fórum azért indult, mert a Herbalife-on belül egy üzleti modellt kritzált, és nem az egész Herbalife-ot, vagy annak termékeit. A Herbalife 65 országban elismert, elfogadott, engedélyezett, köztiszteletben álló cég, amely a legújabb (Nobel díjas) táplálkozás tudományi kutatások alapján alkotott táplálékkiegészítőivel elsősorban a testsúlykontroll piacán piacvezető. Ez tény akkor is, ha Tök8 MLM ellenző. (Na és akkor mi van?)A termékeket 65 ország élelmiszer biztonsági szervezete engedélyezte, az üzleti modell 65 ország adó, és egyéb hatóságainak a vonatkozó előírásait elégíti ki. A cég 30 napos visszafizetési garanciát nyújt a fogyasztóknak, a mmunkatársak felé pedig pontosan teljesíti a jutalékfizetést. Karitatív tevékenységet is végez világszerte. Magyarországon az AGA Gyermekotthont támogatja anyagilag. Sportolókat is szponzorál, itthon pl. Vajda Attila világbajnokot.
Ezek a lényeges dolgok, nem a meg nem értett "zseni" végnélküli, összefüggéstelen, mindent lesajnáló monológjai.

Tök8 2008.05.22. 09:48:28

Még jó, hogy szponzorál élsportolókat, nevezetesen Vajda Attilát...Kenuján ott virit a Herbalife logó, az ilyen rendezvényeket minden nagyobb cég támogat...Ez az üzlet része...és mindenhol így van ahol nagy nyilvánosság van, műsorközvetítés, média...a cégek hírdetőtáblákkal, tranyszparensekkel jellenek meg...Megjegyzem a MOL is támogatta annakidején a kajakosokat. Szintén nagy cég.

De támogatnak természetesen alapítványokat is. Társadalmi szintű elfogadtatásra minden cégnek szüksége van. Az, hogy "gondosan törődünk a kis emberekkel az mindenki számára pozitív attitűdöket vált ki". A nagy cégeknek társadalmi felelőssége van. Persze az egész mögé a cég reklámját teszik be...

Egyébként sem a termékeket kritizáltam minőségügyileg. Annyit állítottam, hogy varázsszerek, mert tulajdonképpen pont ennyit tudunk meg a hangoskönyvekből, hogy milyen nagy hatású, ellenállhatatlan változást rejtenek magukban...

okoskodókatica...nem összefüggéstelen amit írtam...lépésről lépésre megindokoltam az írásaimat. Tőrödj bele. Felesleges velem foglalkoznod....

Amúgy benn vagy a rendszerben vagy 10 éve gondolom...Tegnap május 21-én reggel 9-től egészen este 22 óra után még a számítógép előtt ültél...igyekeztél kritiálni....amivel nem értél el célt...a blabla az nem jogos cáfolat...

Az MLM szereti etetni az embereket azzal, hogy pár óra munkáról van szó...A Te napodat mégis 12-13 órában ez tölti ki...Ha egyszer már foglalkoztat az, hogy reggel 9-kor és este 10 után is ezt az oldalt mimeld, az én vagy más MLM kritikáit végnélkül cáfold...Eleve meg kellett volna milliomosodnod 2-3 év alatt, hiszen minden MLM-es ezt a süket szöveget nyomatja 24 órában a honlapján.

Továbbra is más útvonalon jársz....én hozzászólok a Te hozzászólásaidhoz (most is az alapítvány, szponzor)...Te nem tudod kategórikusan BIZONYÍTVA tagadni azt amit én írok...
válaszreakcióként leírni, hogy ez "hülyeség", a legkönnyebb dolog a világon....hidd el ezt én is letudom írni....

Még a jutalék időbentörténő kifizetését se krtizáltam...ez a rendszer elemi érdeke, hogy tegye...különben senki sem dolgozna...futótűzként terjedne a pletyka...Az MLM az emberek motivációjára épít, és elhiteti, hogy a magad ura és főnöke vagy...ezt mindenképpen pénzelni kell...

Nem a kifizetéssel van a gond, hanem azzal, hogy elérhető-e a jutalék (megszerezhető) a nagy tömeg számára...

Korábbi kertásós példám a közlegelők tragédiája elvre épül...nagyon bölcs példa.

okoskata 2008.05.22. 11:29:00

Tökalsó!
Valóban nem érdemes az összefüggéstelen rizsájával foglalkozni. Következtetései a hibás gondolkodásából, rosszindulatú, negatív személyiségéből, és információ hiányából fakadóan annyira helytállóak, mint az, hogy én 9-22 között a gépnél ülök, és MLM-ezek.
Nagy tévedés. Ezzel szemmben az látható, hogy 9, 13 és 20 órakor bejegyeztem erre a lapra.
Magára egyetlen szót is kár pazarolni.
A beírt információkat az MLM iránt érdeklődőknek szántam objektív tájékoztatásként. Semmilyen érdekem nem fűződik ahhoz, hogy magát bármiről is meggyőzzem. Lassan csak saját magával fog levelezni, és ebből a fórumból blogot csinál.
Csak rajta, szabad a pálya.
Akiket meg érdekeln az MLM, meg fogják találni a hitelt érdemlő információ forrásokat, sok sikert kívánok nekik!

Tök 8 2008.05.22. 12:26:10

Valóban....nem fogok ide többet írni. Legalábbis Magának nem. Önnek igaza van: nem érdemes Önnel vitatkozni..."hülyeség, információ hiány, hibásgondolkodás" mi mást írhatna....Nem ír mást, mert NEM TUD mást írni.

Magyarázza már el mi az összefüggésetelen rizsa amit ide leírok??? Az Ön elmebetegeségének szüleménye, hogy megvezetve kénytelen élni...és azt mondani a feketére, hogy fehér.

Varrónők, kertészek ne akarjanak nekem pénzügyi tanácsokat adni...meg ne gondolják magukat természetgyógyásznak se...A beteg emberek orvosokhoz menjenek, vagy sportóljanak többet...
Sportolással is lehet fogyni...

Az, hogy egy MLM rendszer hazudik, félreinformál sok esetben az még a születésem előtt is nyilvánvaló tény volt...Engem az irritál, hogy egy-egy MLM-es értékesítő veszi a bátorságot és a képembe hazudik, mert ez az érdeke...

Ha Önnek lenne esze, ami nemigen van, akkor nem is válaszolna az írásaimra.

Cáfolni! Cáfolni! Cáfolni!

És nem szajkozni, hogy na ez csak duma, hülyeség, ostobaság, zagyvaság.....stb.

Utálom amikor azt hallom, olvasom, hogy mindenki ostoba, hülye, rabszolga, átvert CSAK azért mert nem MLM-zik...

Nem a Herbaliferól írtam a kritikai észretvételeket, nem a terméket szapultam...Igazán feltűnhetne már...

"Yess+ MLM stratégiája, gráfstruktúrájával, beléptetési rendszerével, pontozási rendszerével, minősülésekkel, taglétszámmal volt kivetnivalóm"...

Ha Ön Herbalifeos értékesítő akkor mindez nem vonatkozik személy szerint Önre! Így nem is kéne válaszolnia...Ön alaptalanul ír nekem és vagdalkozik. Egy MÁSIK cégről írtam és Ön az aki szerint hibásak, hiányosak az információim? Honnan tudja? Honnan veszi? Olvasott, hallott valamit a Yess+ -ról? Utánajárt?

...Még annyit írnék, hogy 2008 május 12-én este fél nyolc után írtam egy pár sort...Annak végén a "10-ből 3 személy az aki MLM-mel tartósan foglalkozik a már beépített emeberek közül"

A hagyományos MLM-es rendszerből száramzik és a Yess+ szabályarendszere között volt mint összehasonlító ábra...Nem én találtam ki...A saját rendszerüket a 3*3*3*3.....*3-ast vetették össze a 10-essel...

...de nyílván hülyeség, én talátam ki, a saját elméletem, butaság, zagyvaság...duma...blabla ez is...

3kocsis paraszt · http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_16167.shtml 2008.05.23. 00:19:49

Spanyol Eü. Minisztérium nyomoz a Herbalife után:
www.typicallyspanish.com/news/publish/article_16167.shtml

Persze a hozzászólók mindegyike már 100 éve herbacuccot eszik, de semmi bajuk tőle...

Tök 8 2008.05.23. 08:19:44

3kocsis paraszt!


Ne írj ilyeneket! Megkövezenek, hogy szidod ezt a dinamikus, jól működő rendszert.....

Azt hiszik mert egy cég növekszik és milliárdos, akkor már nem kaphat fogyasztóvédelmi, versenyellenes magatartásért milliós, milliárdos bírságokat! A Microsoft (Bill Gates cége is nemrég kapott ilyet az EU-tól)...497 millió euró....lehetne még sorolni....La Roche vitamin kartell szervezésért....462 millió euró....

Nem is lep meg a nyomozás....Spanyolország egyike azon országoknak Európában ahol eredményes a cég....

ártatlan 2008.05.23. 08:42:11

A Herbalife élelmiszer. Különleges kölcsönhatások esetén élelmiszerek is okozhatnak problémát, ha pl. gyógyszert szed az illető. A fenti linkből semmi nem derül ki a körülményekről, csak annyi, hogy van egy vizsgálat.
Az alábbi linkből kiderül, hogy milyen galibákat, akár halált is okoztak ártatlan élelmiszerek:
www.elelmiszerallergia.hu/hirek/1/hirek_erdekessegek/1883/

sajnálom 2008.05.26. 20:29:19

Sajnálok mindenkit aki az MLM kinálkozó lehtöségeit ez alapján a mocskolódások alapján dönti el.
Olyan emberek akik nem ismerik az üzletet, családi vállalkozásban (apuci vagy anyuci a fönök?) csinálnak úgy mintha értenének valamihez. Elméletekkel fárasztják az embereket, de összevissza habratyolnak. Szinte látom ahogy föfoglalkozásban bujják az internetet, hogy hasonló mocskokat találjanak.
Hasonszörü megtalálja a hasonszörüt.
Mivel az MLM arról szól, hogy oldjuk meg a problémákat, keressük a kiutat ott is ahol nem látjuk, igy az ilyen emberek természetesen nem fogják érteni miröl van szó.
Papolnak itt az ellenzök tözsdéröl meg franchise-röl meg nyomorról és nem veszik észre hogy az emberek nem azért érdeklödnek az MLM után, mert befektetni való pénzük lenne akár tözsdére akár MLM-be.
A franchise-röl meg nem is tudnak. Ha annyira jó a franchise akkor miért nincsenek itt számok is róla, pl hogy egy piti kis franchise üzlethez is milliókat kell leperkálni annak az embernek aki alapitotta és a brutto forgalom után minden hónapban franchise dijat kell fizetni tök mindegy, hogy mennyi kiadása van még ezen kivül.

"tisztelt" mocskolódók!
Ha segiteni nem tudtok embereknek, mi jó nektek benne ha ártotok?
Tök mindegy nektek? csak sikerüljön megöljétek embereknek a vágyait?
Az idelátogatók találkoznak pár pozitiv beállitottságú segítökész emberrel az MLM világából. Nem hisznek a szemüknek és szeretnének többet érteni belölle, mivel mindig csak rugást kaptak és lehuzták öket akármit is szerettek volna magukkal kezdeni. Idetévednek és a káoszban ami itt van csak azt értik, hogy "náluknál okosabb emberek" ellenzik az MLM-et.

A világban kétszámjegyü fejlödése van az MLM-nek. Aki most kezdi, az nem üzletet vesz magának hanem egy lehetöséget egy hatalmas, de akár egy kis üzletre. Mindenkinek ami az igénye. Ez nem egy milliós üzlet.
Ez nem hagyományos befektetésü üzlet.
Ide nem kellenek csendestársak
Itt nincsenek csendestársak
Ez egy olyan munkalehetöség mint bármilyen vállalkozás
Ha valaki azt mondja, hogy nem kell dolgozzon a vállalkozásában akkor becstelen vállalkozása van.

A világ legtöbb pontján az MLM egy szuper alternativa a kistelepüléseken élöknek, a családosoknak, az apuci&anyuci családi vállalkozással nem rendelkezö ifjú titánoknak, vagy egyszerüen annak aki már nem kell a hagyományos munkaeröpiacon, mert elmúlt 40 vagy mert túlkvalifikált.

Magyarországon pedig a fennti mocskolódásokká húzzák le hozzá nem értö önjelölt tudósok

A Wellbiznek a legnagyobb baja az, hogy nincs konkurenciája. Nem tudják máshogy lehúzni csak vádaskodásokkal. Magyarország még nem túl érett a Home Office munkamódszerre, mivel feltételez egy bizonyos fokú önkontrollt és felelösség tudatot aki vele dolgozik. Ezért van a szelekció az online info adással, hogy ne induljon olyan, akiböl ez alapvetöen hiányzik.
A hat év tapasztalata bebizonyitotta, hogy ez a módszer nagyon jól müködik, hiszen ma már kezdetlegesen vagy profibban de minden internetmarketing ezt a módszert tanitja koppintja le.

Azzal nem is foglalkozom, hogy piramisjáték, mivel ez is a hozzánem értését bizonyitja a hozzászólónak. Egyéb rágalmakat meg nem is kommentálok. Mindenki döntse el maga.

Okoskata, neked szeretnék még irni.
Kellene tudjad, hogy minél többet kattintasz egy honlapra annál elörébb kerül a keresökbe.
Kellemes olvasni, hogy milyen sokat fejlödött a hozzászólásaid hangvétele. Viszont észre kellene vegyed, hogy milyen kevesen vannak itt, akik ezekre a mocskolódásokra reagálnak.

Miattad regisztráltam csak és mondtam el a véleményemet. Ne védd a Herbalife-ot. Hatalmas tapasztalatod van már. Tudod, hogy a termékeinket nem kell védjük ilyen helyeken. Inkább igyekezzél, minél több emberhez eljuttatni milyen fontos számára az egészsége. Ez az oldal nem az az oldal ahol bárkinek is bizonyitanod kellene milyen csodállatosak a termékeink.

Tudod, ne egy embernek tizszer, hanem tiz embernek egyszer beszélj. Te nagyon sikeres vagy, ne sározd be magadat jobban mint, amennyire muszáj.

A legcsodállatosabb Herbalife tanácsadó Kuko szavaival bucsúzom, legyél nagyon sikeres

Tök8 2008.05.27. 00:33:05

Sajnálom!


Én meg Téged sajnállak.....A hülyeséget közvetíted, idejössz nemzetközi adatokkal, trendekkel okoskodsz itt...Az USA-ban 300 millió ember él, kb 6-8-szor nagyobb fizetésekből és a megélhetési költségek már nagyon kis mértékben magasabbak mint nálunk...Még valami: egy egyszerű észrevétel- kinn egy világnyelven kommunikálnak és ez az angol...potenciálisan több vevőt jelent...mint nálunk egy fogyó nemzetben, egyre kevsebben beszélik a magyart és a kereseti lehetőségek se a legjobbak...illetve gyengébbek.

Tudom, tudom jól, hogy nekem szántad az elkénysztetett, könnyelmű, dolgokhoz épphogy csak értő egyénhez a leveledet...
Nem fogok kritkákat írni...Valóban szerencsésebbek lehetnek azok vállalkozásban dolgoznak vagy a családi keret erre lehetőséget ad. DE!

DE! Hadd szabdjon kételkednem amikor az MLM veszi magának bátorságot és megpróbál minden élethelyzet felé kerekedni ólymódon, hogy ahol csak lehet a normál vállalkozói életstílust, a menedzseri életvitelt, és minden egyéb munakört ócsárol, hogy "soha nincs szabadidejük, túl sokat kell befektetniük, vesznek maguknak még egy állást, többet költenek el mint amennyit megkeresnek"...kicsit írritáló.

Fogad el sajnálom....mert sajnállak...elég sok mindent meg kellett tapasztalnom, és látnom, és a saját bőrömön érzékelnem abból a világból amiben élünk...Vállalkozónak lenni nagyon nehéz ma...és ha azt az MLM-es süketelést hallom, hogy majd úgyis lesz 5-6 ezer forintja minden embernek ezekhez a vackokhoz...akkor hadd kételkedjek, és hadd mosolyogjak egyet a tudatlanságotokon és naívizmusotokon...

Hidd el, a Te hozzászólásodnak azért tényleg van értelme, Te jobban közelíted meg a dolgokat: Tudod egy valamit azért észre kéne venni - Te MLM-es azokat igyekszel beszervezni akik nem MLM-esek...Magyarán ha igazad lenne, a cégednek már Magyarországon telített piaccal kéne rendelkeznie...ehelyett még mindig itt akadékoskodsz...és ez a furcsa.

A rendszerről lehet kritikákat fogalmazni...azt hiszem ehhez joga van bárkinek...nem a termékről írtam negatívumokat.....

Szajkozod a hülyeségedet, bebiflázott marketing dumát lököd itt...
és megintcsak hazudsz.....Nézd már meg, hogy milyen bármelyik MLM-es oldal!!!! A háttérben pénzkötegeket, temérdek pénzt láthatunk, csillogást, villogást....1-2 év és totál gazdag lehetsz....és azt állítod, hogy a vidéki, kevéspénzű embereknek szól a dolog...

Ugye jól gondolom, hogy kapóra jön az emberek munkanélkülisége, szegénysége, nyomora minden MLM cégnek???

Butaság azért a franchiset kritizálni...a franchiseüzletbe mennek az emberek maguktól is, mert bevállt jó üzlet...az MLM egy személyes eladás, termékrátutkmálás az emberre...az értékesítőnek kell az emberek után mennie...

Azt a sületlenséget és ostobaságot is elkövette "sajnálom" barátunk, hogy a forgalmi díjat egy konstans kiadásnak vette...az a havi forgalmhoz arányosított összeg....Nem lehet elvárni két különböző méretű McDonalds üzlettől, hogy hasonló foprgalmat bonyolítson le...az egyiknek lehet McDrive kiszolgálója például, és éjszaka is nyitva van....ez egy belvárosi MCDonladsnal nem mindig van így...teszem azt egy Bevásárlóközponiban...Eltérő lehet a bérleti díj is, az üzlet nagysága.....alkalmazott létszám...stb. Nem totál egyforma a 2 üzlet...de az arculata, termékek, kiszolgálás, reklám igen.....ezek már a MAsters license és az átvevő külön megállapodása...

"Sajnálom" sablonosan állítja be a valóságot, nem egészen érti a dolgokat. Minden bizonnyal nem természetgyógyász, így miért kéne elfogadni amit mond....

Sajnálom : konkurrenciája valóban nincs...nincs is rosszabb nála.

Piramisjáték...Az a tény, hogy valaki alatt egyre többen és többen kell, hogy legyenek, és lépcsőzetes az egész rendszer azt csak egy háromszöggel lehet magyarázni...

"Sajnálom"...légyszíves ne nézd totál analfabétának az embereket...Ne csak puffogd, hogy rágalmakat olvasol itt. Indokolj....Nagy általánosságban szövegelsz, némileg az emberi oldaláról is megközelíted a dolgot, hogy egyes embereknek ez mért lehet előnyös, és ebben van is igazság...

Egyébként az emebreknek lehetőségük van hitelt felvenni, csak többnyire ezt nem üzleti vállalkozásra fordítják...egy autó 2-3-4 milliós kiadás...arra van pénz? A franchise üzlre meg nincsen??? A Franchise között is vannak különbségek...méretileg is eltér egy McDonalds egy Fornettitől pl...

Amúgy: www.franchise.hu, www.franchise-net.hu
oldalakon elég rendesen utána lehet nézni a dolgoknak...mintahogyan annak is, hogy egy franchise rendszer gazda (Gekko-Bordás Gergő) hogyan figyelmezteti, készíti fel a nehézségekre a rendszert átvenni készülő személyeket...

google-ba be lehet írni:
-
franchise: tévhitek, feladatok, átvevő

MLM-nél hol hallunk ilyenről??? Van egyáltalán egy MLM-es aki egy rossz szót is szólna az MLM-ről???

3kocsis paraszt 2008.05.27. 20:44:26

A szektákban nincs negatív beszéd, mindegy hogy a világvégét várják, vagy egy terméket istenítenek.

Tök8 2008.05.29. 09:28:13

Szia 3kocsis paraszt!


Ez már csak így van...Egy terméket mindig azért hoznak létre, hogy az ember valamilyen hiányérzetét, vagy kárát orvosolja...

Ha minden tényleg jó lenne, és 100% elégedettek és egészségesek lennének az emberek nem vennének semmit...Az az igazság, hogy a gyógyszeripar, a wellnesiparnak éppen kapóra jön az emberek betegsége és leterheltsége, ebből eredő megbetegedések...gyártanak valamit: szeded, van benne jó, de nyílván lesz negatív hatása és ezért gyártanak egy másik terméket ami majd éppen erre a bajodra lesz jó, és az is okoz majd nemkívánt tüneteket...."kő-papír-olló" az egész...

Méla Béla 2008.06.18. 13:32:12

"A csoportomban lévők nem mind akarnak milliomosok lenni, de pl. a vidéki kismamák, akik az internetes módszerünkkel keresnek kistelepüléseken 80-100 ezer forintot, boldogok, hogy van keresetük, és a családról is tudnak gondoskodni."írja okoskata május 21-én.Könyörgöm, cáfolja tök8 "hitetlen" nézeteit azzal, hogy matematikailag bemutatja/kiszámolja, hogy a vidéki kismamának hogyan jön össze a napi/havi/évi 80-100 ezer forintja!!!! Mennyi kiadása/költsége van? Mennyit kell vásárolnia? Hány bemutatót kell szerveznie? Hány embert kell beszerveznie naponta/havonta/évente és azok után mennyi jövedelme keletkezik? Mennyit/hogyan adózik? Mivel többesszámban írt, feltételezhetően több ilyen vidéki ismerőse van.Halljuk-lássuk a tényeket! Ne elveket/elméleteket/szlogeneket - tényeket szeretnénk olvasni - és hangsúlyozom - elfogulatlanul.(Azért írtam napot/hónapot/évet, mert a hozzászólásból nem derült ki, hogy a vidéki kismamák mennyi idő alatt keresik meg ezt az összeget.)

csak 2008.06.30. 19:52:49

Én csak otthonról végezhető munkát kerestem. Nem teljesen értem, hogy ha mindig otthon vagyok akkor hogyan szervezzek bemutatókat és adjak el terméket? Ráadásul nekem személy szerint nincsenek jó tapasztalataim a Herbalife termékről, bár jó ismerősöm (barátnőm) foglalkozik vele főállásban. Amióta megismertem (több, mint 9 éve) Herbalife értékesíti és főállásban, tehát napi 8-10 órában, plusz még otthon is 4-5 órát foglalkozik vele, de nem lett milliomos. Talán havi 100 ezret megkeres egyéni vállalkozóként és bruttóban, úgy hogy mire a járulékait és egyéb költségeit kifizeti nem marad egy vasa sem, sőt még veszteséges is. Merthogy (iroda, üzlet) helyiséget bérel, telefonköltséget fizet, tanfolyamokra jár és rengeteg terméket vásárol a bemutatókra és "ajándékozási" célra. Lehet, hogy ezt a fanatizmust nem várják el Tőle, de tényleg csodálom, hogy mindezt boldogan és mosolyogva végzi. Ja a házastársának (szegény idén elhunyt) volt egy jól jövedelmező cége. amit abban félretett, lekötött pénztartalék jövedelme talán a nyugdíjig kitart, hogy minden hónapban kifizethesse a veszteségeit és eljárhasson külföldi Herbalife rendezvényekre. A házastárs májrákban halt meg, pedig az elmúlt 9 évben ette a Herbalife termékeket és "soha" nem volt beteg, fáradt, stb. Egy másik ismerősük is meghalt tavaly, szintén rákban és még az 50. szülinapját sem élte meg, de az nem biztos, hogy májrákban, csak szintén évek óta szedte a Herbalife termékeket. Mondjuk ezt én így nem kötöttem össze, egészen mást gondoltam, hogy miért halltak meg egymás után ilyen gyorsan, de most elgondolkodtam ezen a spanyol nyomozáson. (A lányom lefordította, mert én nem beszélek spanyolul.) Szóval én teljesen más típusú munkát keresek ami itthonról végezhető akár napi 16-20 órában, mert dolgozni azt bírok, de nem szeretnék termékeket árulni, akkor inkább elmennék eladónak bárhová. Én szellemi munkát keresek, ide csak úgy betévedtem, elnézést, ha megbántanék valakit a véleményemmel, mindenkinek szive-joga hinni, vagy ellenezni bármit, csak ezt ne saját kipróbálás és személyes tapasztalatok nélkül tegyétek.

marti 2008.07.09. 14:56:14

Na ez aztan tenyleg a teteje mindennek!Mennyi ido kell meg ahoz hogy ne a tudatlansagunkat hasznaljak fel mint penzforrast?A tavolsag sem gond en romaniaba voltam kesz arra hogy bekapjam a nagy horgot.Felhaborito!Meghallgattam az eloadast vartam a kapcsolatot es talaljak ki mi az eredmeny?Semmi!Csend mindenfele!Szerencsere turelmetlen tipus vagyok es megunva a varast elkezdtem maszkalni.Idejebe!Kosz a felvilagositasokert!

Bihari Sándor 2008.07.11. 11:30:07

Üdv mindenkinek!
Én úgy gondolom magamról, hogy nyitott vagyok mindenre. Eleinte nagyon érdekelt a dolog. Többször részt vettem már bemutatókon (nem wellbiz). A termékek minőségét nem akarom megkérdőjelezni, mert biztos, hogy jók. Legtöbbször azt hallottam, hogy a termékek legtöbbje koncetrátum, és mindíg azt hangoztatják, hogy akár fél évig is elég. Na most akkor így elég nehéz állandó forgalmat produkálni, vagy pedig sok embert kell szerezni akik állandó fogyasztók lesznek. (Mert valljuk be, hogy sokunkat nem a termék érdekli, hanem a pénz.) Ezt szerintem nagyon nehéz elérni. Az ismerőseim nagy részét nem érdekli (valakit többen is felkerestek már), idegen embereket meg nem fogok hívogatni. Sokszor azzal jönnek, hogy ne fárasszam már őket ezzel. Sok ember ismeri már ezt a rendszert nagyon nehéz ezt a hálózatot tovább bővíteni. Itt is csak azok jártak jól akik az elején kapcsolódtak be.
Nem akarok senkit megsérteni, de ezek a cuccok inkább a sznobokat, vagy a jobb anyagi körülményekkel rendelkezőket érdekli. Az én családom szerény anyagi körülmények között él és nem az érdekli, hogy a 3000Ft-os környezetbarát sampon fél évig elég, hanem az, hogy meg tudom venni erre a hónapra a 300Ft-osat a kisboltban. Ne gondolják azt, hogy igénytelen vagyok és pesszimista, de szerintem itt is igaz, hogy pénzt csak pénzből lehet csinálni.

Bihari Sándor 2008.07.11. 11:48:33

Na jó lehet hogy túloztam az előző hozzászólásomban és nem 3000Ft a sampon. A lényeg az, hogy sokan nem tudnak egyszerre annyi pézt kiadni érte (vagy nem akarnak). Egy stabil hálózat kiépítése sok idő és sok munka mire megtalálod a megfelelő embereket, ne mondják nekem, hogy napi pár óra elfoglaltság.

MOki 2008.08.24. 10:47:17

Az egészhez a hozzászolásom annyi, hogy szerintem eléggé szemilyésgformálo az egész! Fanatikus módon probálnak beszervezni, s aki már valamilyen szinten felismeri az egészet nehezen tud megszabadulni a beavatóktól! Volt már hasonlo esetem az Amwayel.S a végén rájön az okos ember hogy vakitás az egész. köszi

Dura Sándor 2008.09.03. 16:23:23

Sziasztok!

Sok hozzászólást elolvastam. Érdekesek a matematikai levezetések is, nagy számokkal, gráf elmélettel. Háromszög, piramis egy kutya. A matematika nem hazudik, hisz elméletileg minden leírható matematikával.
Tulajdonképpen a következtetést is levonnám az írásaitokból:
ha Valaki dolgozni akar, azaz pl. ez esetben a Wellbizzel (vagy anélkül) Herbalife termékeket el akarja adni, az érezze magát kereskedőnek, viselkedjen úgy, váljon azzá. Ne akarja becsapni a vásárlót, hisz ellenkező esetben nem fog tőle vásárolni többet, elpártol. Ne akarjon rásózni semmit, amit nem akar. Ha nemet mond, abból csak nagyobb NEM lesz, ha tovább tukmálják (lásd pl. erőszakos román/roma kofák a piacon - mindenáron el akarja adni termékét, el kell valamiből tartania a családját).
Továbbá ne győzködje, hogy a termék milyen jó, így,úgy,amúgy, meg hogy, sikertörténetek...ezek a szavak sem már nem azoknak valók, akik felnőttek, tudnak magukról, igényeikről, gondolkoznak és valósnak látják helyzetüket itt Magyarországon (vagy akár más országban).
Nem kellene ellenségesnek lennünk azoknak sem akik az MLM mellett, azoknak sem akik az MLM ellen vannak, hisz mind a két tábor beláthatja itt egy/több termékről van szó, annak az értékesítéséről. Az viszont, hogy a termék milyen csatornákon kerül... piacra való bekerülésre... reklámozásra... s végül eladásra ...a leendő vásárló elé MLM rendszerben vagy egyéb úton, nem kérdéses, meggondolandó!
Meggondolandó az, hogy ebben a körforgásban (közgazdaságtan) hol akarunk, nem utolsó sorban hol tudunk helyet foglalni.
...
Most az én történetem következik röviden (kérem szépen a hozzászólásokat!):
Egyszer volt, hol nem volt...
Sokat hallgattam, érdeklődtem, olvastam és eljártam "első hallgatóként" előadásokra, találkoztam szponzorokkal,stb., meghallgattam őket. Nem léptem be soha. Azt tudom viszont, hogy én hol szeretnék helyet foglalni. Egy háttér munkásnak. És ezzel tuti jövedelemhez jutni. Fel is ajánlottam mindig szolgáltatásaim, ötleteim. Senki sem fogadta el. Hogy mik ezek? Pl.titkár/titkárnői teendők elvégzése, weben való megjelenés elősegítése, rendezvény szervezés, oktatás ... csakhogy említsek egy párat.
Miért nem fogadták el? Szerintetek? Te elfogadnád? Esetleg könnyebb lenne az MLM rendszerben való értékesítés/szolgáltatás?

okoskata 2008.09.03. 18:29:07

Kedves Sándor!
Háttér munkásként tulajdonképpen szeretnél egy elég sokat kereső MLM vállalkozó alkalmazottja lenni. Ma Magyarországon a csúcs MLM-ezők igen kis százaléka tart fenn saját irodát. Nekem pl. mindkét felső szponzorom ilyen, de ehhez igen komoly, évtizedes eredményeket kell elérni és szinten tartani, illetve inkább fokozni. Alapvetően az MLM-ben nem tud másolódni a tarts fenn irodát, tarts személyzetet koncepció, hiszen a kezdők (és a haladók 99 százaléka sem)nem tudnak ilyen induló költségeket elviselni. A többség másodállásban MLM-ezik. A web-es megjelenésre sokan keresnek szolgáltatót, de általában ajánlás alapján választanak. Nekem az egyik munkatársam pl. ezzel foglalkozik, de először, mint MLM-ezőt ismerték meg a későbbi megrendelők. A rendezvény szervezés és oktatás külön téma. Nem érzed álságosnak, hogy Te nem csináltad, de oktatni akarod annak, aki benne van? Az MLM-ben szinte cégektől függetlenül az a recept, hogy a sikeres hálózatépítő tanítja a többieket arra, amit ő már megcsinált. Persze vannak perifériális dolgok, pl általános táplálkozási, kozmetikai, stb ismeretek, de erre az adott szakmából hívnak orvost, dietetikust, kozmetikust stb. A rendezvényeket a nagyobb egységek maguk meg tudják szervezni, nem kell hozzá külsős. A céges rendezvényeket pedig profi rendezvény szervezőknél rendelik meg csomagban. Tehát két terület jöhet szóba, bizalmába kerülsz egy csúcs vezetőnek, akinek éppen nincs titkára, vagy hírdeted magad, mint webszerkesztő.

Dura Sándor 2008.09.04. 20:04:06

Kedves Okoskata!

Köszönöm reagálásod.
Az oktatást nem úgy értettem, ahogy te. Tény, hogy egy kezdő, elég sokan vannak, valószínűleg nem tanul vagy tanult pl közgazdaságtant, és nem végzett kereskedelmi szakon. Tény az is, hogy egy jó szponzor sokat segíthet, lendíthet rajta. Azonban lehet, ő sem tanult sem marketinget, sem egyéb gazdasági területen szakon nem végzett. Lehet ő is csak a szponzorától kapott instrukciókat...és így tovább.
Persze értem, hogy egy rendszert igazán magas végzettségű emberek találták ki és indították el. De nem lehetnek ott mindenütt (esetleg a képük :) )...
...ez csak a gazdasági része, amit most említettem. Ha valaki belép, igen, az szerintem tanuljon sokat ezen területen is könyvekből, aztán hozzá rakja a mentorának szavait, tapasztalatait, a sajátját is. Így lesz egész.

Hemish (törölt) 2009.03.05. 09:16:51

Ez a wellbiz tisztára olyan agymosás mint a szientológia egyház.
Ne gondolkodj, ne kérdezz, bólogass és hadard ugyanazt a nagy semmit, mint a többiek.

"Itt mindenki külön egyéniség! Csak én nem."
(Brian élete)

Mihez kezdjen az aki dolgozni szeretne, de a munkanélküli segélyből csak kajára meg rezsire futja?
Az hogy vásároljon? Ha vásárolna nem lenne pénz rezsire, vagy kajára. Ilyenkor mit tegyen? Vegyen fel kölcsönt? Mire ha munkanélküli?
Ilyenkor lehet webiz-ezni?

tevita 2009.03.08. 20:00:57

@Tóth István:
A modern vilag embere nyitott minden ujra.csak a sok begyepesedett agyu ,tudatlan ,muveletlen ,bunko,tud olyan dolgokat irni amirol halvany fogalma sincs de kitart amellett hogy o a joltajekozott,es ossza a sok suketseget mindenkinek.veletlenul jottem erre az oldalra de teljesen felhaboritonak talaltam azokat az allitasokat amiket egyesek ,csak ugy ossze mertek hordani.az MLM igenis mukodik ezt sajat tapasztalatbol mondom,nem mint egyesek csak ugyHALLASBOL,es ami aHerbalifot illeti itt szemelyes tapasztalatokkal rendelkezem ,mivel fogyaszto vagyok9 honapja es nem csak az5-ik szomszedtol hallottam amit le irtam.Sok emberbol hianyzik a kitartas es a hit ,tovabba ez nem lotto hogy kihuzzuk a fonyeremenyt!!!aki ugy erzi hogy nincs meg benne ez a ket dolog a hit es kitartasaz maradjon ott ahol van mert meg erdemli a sorsat,de sokan vannak akik tobbet akarnak az elettol es az ilyen IDIOTAK el batortalanitjak.

tevita 2009.03.08. 20:07:52

@nna:
az emberi butasag hatartalan,csak olyanok merjenek irni akinek tapasztalata van nem csak a hitetlenseguket es a butasagukat reklamozzak

tevita 2009.03.08. 20:15:47

@vikó:
bolcsebb lennel ha meggondolnad mit irsz!
nem kell be palizni senkit mert felnott ember a el tudja donteni mi a jo neki es amit el szeretne erni,itt mindenki kap egy lehetoseget es vagy ki hasznalja vagy nem.

tevita 2009.03.08. 20:20:10

@Dozer:
inkabb tajekozodj es csak utana irj,te akis szuklatokoru vilagodbol csak negativumot tudsz kibocsatani.ha tajekozottabb lennel mas szemszogbol latnal sokmindent.van 2 lehetoseged -tajekozodj vagy hallgass

tevita 2009.03.08. 20:26:37

@tök 8:
maradj a matematikanal,ha azt tanultad,es ne irj olyan osszefuggestelen hosszu szoveget,meg az ilyenek beszelnek a wellbizrol akik azt sem tudjak eszik e vagy isszak

Cornelius Sulla 2009.07.01. 00:20:57

Tök.
Gratulálok a levezetéseidhez!!!!
Köpni nyelni nem tudtak rá mert el akarod venni az álmaikat....

Tök 8 2009.07.01. 13:42:29

Cornelius Sulla


Nem volt célom elvenni senki álmát se. Közöltem néhány tényt. Nem vagyok MLM tag, nem is leszek soha. Idén 3-szor kerestek már meg ilyen szervezetek. Az egyik telefonhívásra amikor ecsetelték, hogy munkalehetőségről van szó, és kérdezem, hogy MLM cégről van-e szó, a válasz az volt, hogy NEM. Az előadáson viszont kiderült, hogy IGEN. Mit várhatunk? Már akkor hazudnak mikor nem kerültél velük direkt kontaktusba.

Cornelius Sulla 2009.07.02. 00:43:46

Ne várj semmit,röhögd ki őket nem a te szinted...
süti beállítások módosítása