Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Pallas Hotel Miskolctapolca - Bűnös, vagy áldozat?

2007.04.17. 20:35 Napjaink

Egy levél terjed a neten, melyet most változtatás nélkül közlök, majd a végén kommentálom is.
Leírok nektek egy történetet, ami átéléséhez talán nem szükséges a naivság. Kérlek minél több embernek adjátok tovább, hogy másokat ne tudjanak megkárosítani a lenti cég tulajdonosai.
 
2007. 04. 06-tól lefoglaltunk 2 éjszakát egy wellnesshotelben Miskolctapolca Pallas Hotel (Bencések útja 6.) Délután 18 óra körül egy gyönyörű, új (talán 4 éve ha épült) hatalmas épület eléérkeztünk. A hotel belseje is az igényességet tükrözte. A portán előre kifizettünk 67000 Ft-ot (2fő, 2 éjszaka félpanzió), én otthon kevesebbet számoltam, de gondoltam egy ilyen extra helyen minden rendben van. Az sem tünt fel, hogy 2-3 autó áll a zárt udvaron, mivel húsvét előtti péntek volt, gondoltam mások csak szombaton érkeznek.
A portástól megkérdeztem, mikor zárják a kaput éjszaka és utána hogyantudunk bejönni, a szobakulcsot megkapni. A válasz az volt, hogy elvihetjük a szobakulcsot, de nagyon vigyázzunk rá, mert csak ez az egy van a szobához. Megvacsiztunk, majd elmentünk (este fél 8 körül) a Barlangfürdőbe. 23 óra után érkeztünk vissza.
A szobaajtó nyitásakor feltünt, hogy a zár 2X fordult az ajtóban, holott én csak egyszer zártam rá. A fürdőszobában égett a villany, az ajtó zárva volt. Ezt az ajtót résnyire nyitva hagytuk, mert nehezen záródott, szorult. Takarékos emberként minden villanyt lekapcsolok magam után.
Rögtön megnéztem a táskámat, és kiderül, hogy elloptak 20.000 Ft-ot.
 
Azonnal lementem a portást megkeresni, aki többszöri kiáltozásomra sem került elő. Reggel 6-kor azonnal mentünk hozzá, elmondtuk mi történt és hogy a tulajdonossal szeretnénk beszélni. Kiderült ő a tulajdonos, a vezető, a pincér stb.
Elmondása szerint felelősséget nem vállal a szobában hagyott értékekért, erőszakos behatolásnak nyoma nincs különben is hagyjuk békén sok a dolga. Végül felhívtam a rendőrséget: (részlet a beszélgetésből) "- Miskolctapolcán vagyunk egy szállodában, az éjszaka kiraboltak minket míg nem voltunk a szobában, táskából pénzt vittek el.

- Melyik szállodában vannak?
- Pallas Hotel.
- Jellemző.
- Nem mondja, hogy nem ez az első eset!?
- Hölgyem, hetente járunk ki hozzájuk."
 
Ezek után még próbálkoztunk a pénzünk visszakövetelésével amire szinte semmi esélyünk nem volt, majd elhagytuk a hotelt.
 
Miskolci rendőrségen szerettük volna megtenni a feljelentést, de elküldtek, hogy megindult az eljárás, nyugodtan menjünk haza. Vagy ha ragaszkodunk a meghallgatásunkhoz várnunk kell ami lehet, hogy 2 órát jelent lehet, hogy 4-et, nem tudni. Nem értettem a dolgot felhívtam egy rendőr ismerősömet, aki azt mondta, hogy ez nem eljárás kérdezzem meg hol lehet panaszt tenni ez miatt. Visszamentem a rendőrhöz, persze megint elhajtott. Újabb telefon ügyvéd barátnőmhöz, aki azt tanácsolta írjam meg a feljelentést egy lapra, majd vetessem át vele. Megint vissza a rendőrhöz, eddigre előkerült az ügyeletes tiszt, aki nem akart velünk foglalkozni, kijelentette, hogy ha panaszt akarok tenni ellenük menjek a minisztériumba mert kevés emberük van. Mikor a kollegái kimentek a hotelhez meghallgattak bennünket. Megdöbbenten válaszoltam, hogy nem volt kint senki, csak telefonon jeleztem a történteket. Erre kiderült, hogy aznap már egy másik esetben voltak kinn, a portás, tulajdonos stb. többszörösen büntetett előéletű.
Ezután minden segítséget megadtak és azt tanácsolták mondjuk el minél több embernek a dolgot. (Megjegyzem: a rendőrök eddig a pontig sem voltak bunkók, udvariasan "hajtottak" el. A félreértés végett számomra is érthető. Semmi panaszom nincs rájuk.)
 
A cég neve MESE 2000 Bt. Székhelye: 4440 Tiszavasvári, Margaréta u. 29-31.
Panzió neve: Pallas Hotel Miskolctapolca, Bencések útja 6.
 
A fentiek hitelességét a rendőrségi pecséttel ellátott feljelentéssel tudom igazolni. Valamint ha valaki megkérdezi a miskolci rendőrséget, a fenti hotellel kapcsolatban biztos vagyok benne, hogy azt fogják tanácsolni, másik hotelben szálljon meg.
 
Kérlek juttasd el minél több emberhez és ők is tovább. Bárkinek van valami javaslata a fentiekkel kapcsolatban, illetve van-e olyan honlap, ahová a " tilos látogatni" jelzővel ellátott helyeket fel lehet tenni kérem értesítsen.
 
Kis összesítés: Szállás 67 000
Lopás 20 000
Bérelt autó, benzin: 28 000
 
Összesen 115 000 Ft-ba került egy éjszaka, 17 Cesius fokos szobában, egy elrontott hétvégén.
 
Kemecsei Zsóka
06-70-70-376-00
Budapest
zsoka.kemecsei@freemail.hu
A gond ezzel a levéllel az, hogy a többség nem fogja ellenőrzi a hitelességét, így akár az is megtörténhet, hogy egy amúgy becsületes panziót járat le a sok segíteni szándékozó levélküldözgető.
Pánikba is esne Kemecsei Zsóka, ha mindenki őt hívná telefonom, vagy naponta kapna több ezer levelet.
Persze én sem kívánom megkérdőjelezni azt, hogy a sajnálatos esemény megtörtént és a panzió tulajdonosának a hűvösben lenne a helye, de nem ez a módja a tulaj megfékezésének. Egy futótűzként terjedő levéllel ugyanis nem tehetne az esetleg vétlen áldozat se semmit. Akár az is megtörténhet, hogy a konkurens rosszindulatú lejárató kampányáról van szó.
Sokkal inkább az a megoldás, hogy blogokon, fórumokon publikáljuk a történteket. Itt ugyanis lehetőség van a hozzászólásra, így adott eseten lehet cáfolni, vagy megerősíteni a történteket, esetleg még egy szkennelt rendőrségi feljelentéssel is nyomatékot adni a történet hitelességének.
A levél megállíthatatlan és megváltoztathatatlan, ám a honlapokat, blogbejegyzéseket át lehet írni. Még az is lehet, hogy Zsóka már legszívesebben visszaszívná elhamarkodottan közölt adatait, hisz még így is elég sokan kereshetik fel.
Teszek én is egy próbát!

1 komment · 1 trackback

Címkék: átverés elmélkedés gondolatébresztő lánclevél

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr3259964

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: reloj Torre eiffel Dorado 2018.02.22. 04:20:38

SocGen: kevesebb gázt fogyaszt idén Európa - softrapidsharecom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsóka 2007.04.18. 06:35:02

Sziasztok!
Több fórumot is megkerestem a történettel. Sajnos ez nem egyedi eset. Egyre többen jeleznek vissza akik ott szálltak meg és ugyanígy megkárosították őket.
Bocs, ha nem válaszolok minden levélre, pedig igyekszem naponta kb. 100 jön
A feljelentést elfaxoltam az index.hu szerkesztőjének.
süti beállítások módosítása