Napjaink

Egy blog napjainkról. Mindennapokról, különleges alkalmakról, arról ami nem tetszik és arról ami igen. Ötletekről és lehetőségekről melyeket megfontolásra alkalmasnak tartok.

Hirdetések

Utolsó kommentek

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: Mindenki, aki állatokat gyilkol és felhasznál, az barbár. Ennyi. (2018.06.18. 13:16) Minden vadász barbár!?
  • goldblum: @Gergő: Vadászati kultúra nincs. A vadászat gyilkolás, olyan kamu indokokkal, amin mindenki halálr... (2018.01.22. 18:38) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Balkáni: Micsoda tudáshiány! Ahogyan az iró azt gondolta, hogy a vadász a lesről gyilkolászik, én azt gond... (2016.11.20. 14:09) Minden vadász barbár!?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Pilsonis: A vadászbarát kommentezők egyike sem reagál a posztban felhozott eseményekre, csupán mindent egy k... (2018.06.18. 15:55) Minden vadász barbár!?
  • Balkáni: Te ahogy rápillantok a blogjaidra, mindegyik csak arról szól, hogy mennyire nem tetszik neked a vi... (2016.11.20. 14:13) A világökörség része
  • Reactor: Azt nem értem, az ilyen mesés csodaüzletekbe miért interneten, meg közösségi oldalakon keresik az ... (2013.09.26. 21:23) MLM, azaz Multi-level Marketing
  • kisálmosfarkas: @KicsiSáti: "MAGÁNTERÜLET, BELÉPNI TILOS" - olvasom a táblán, melyet legutóbbi gyűlésükön a Kecske... (2012.01.20. 14:33) Vadászat! - Nem szeretem!
  • Szélvédő Klinika: A kezdetektől hallgatom őket és pokol volt az életem, amíg nem velük ébredtem. Te, "kedves" blog-... (2010.02.01. 09:20) Boros - Bochkor: a két paraszt

Hova vezet az IWIW?

2006.05.29. 18:37 Napjaink

Amikor a wiw korszakában meghívtak a tagok közé nagy kíváncsisággal vetettem bele magamat a portál felfedezésébe, ismerősök keresésébe. Már akkor is érdekes volt, ám amikor elindult az iwiw akkor aztán elszabadult a pokol.
Sorra jelöltek az ismerősök, akiknek az ismerősei között többnyire én magam is találtam bejelölendőt. Sok érdekeset megtudtam volt osztálytársakról, de olyanokról is akikkel szinte napi rendszerességgel találkozom.

Rövidesen túlterhelte a nagy felhasználószám a rendszert és befagyasztották a meghívókat. Jöttek a bosszantó lánclevelek és mindenki várta a nagy áttörést, az oldal rendbetételét. Azóta a T-Online megvette a legnagyobb közösségi portált és pofozgatják a szervereket. Talán a mai nappal újra lendületet kap az oldal, mivel mindenki kapott egy meghívót.
Jönnek az "új ismerősök", hiszen a meghívók száma lehetővé teszi a taglétszám duplázását. Újra izgalmas lesz a iwiw-et járni.

Persze néhányan már kiábrándultak és a MyVip-en, vagy a Barátikör-ön gyűjtik az ismerősöket, de alapvetően az iwiw pozíciója marad a meghatározó.
Várhatóan a meghívók számának korlátozását is feloldják, hiszen a mostani 500.000 meghívónak elégnek kell lennie a még potenciálisan behálózhatók számára.

No de ki fog ezután regisztrálni?
Hiába terjeszkedik külföldre az iwiw, attól nekünk aligha lesz több ismerősünk. Mi lesz az izgalmas ezután az egészben?
Várhatóan semmi, de azért hasznos marad az oldal, afféle online telefonkönyv, melyből bárhol, bármikor kikereshetjük ismerőseink telefonszámát, e-mail címét és skype azonosítóját. Ráadásul telefonkönyvünket a benne szereplő emberek aktualizálják, így ezt a funkciót mindennél jobban be fogja tölteni az iwiw.

A nagy felhajtás mindenesetre hamar le fog csengeni, mert már csak az internetet felfedező fiatalok regisztrálnak majd.
A fejlesztőknek el kell majd gondolkozniuk a jövőn a többi közösségi portál üzemeltetőihez hasonlóan, hiszen jönnek majd másfajta problémák.

Már most is akad pár eltűnt tag. Regisztrált, majd egyszerűen nem tért vissza többé, vagy elfelejtette jelszavát és újra regisztrált, így most duplán van a rendszerben. Persze az idő előrehaladtával ezeknek a tagoknak a száma egyre nőni fog, hiszen senki nem törli az inaktív felhasználókat.
Ezt előbb utóbb azért el kell majd kezdenie az üzemeltetőknek, hiszen ki látná szívesen az esetleg már rég meghalt rokonát, barátját az ismerősei között.

Ott vannak persze a konkurensek is. Én nem szívesen regisztrálnék több helyre, hiszen már most 3-4 alternatíva van.
Előbb utóbb ki fog alakulni valami olyasmi, mint a keresők piacán, ahol van a Google, amit mindenki használ és ismer és vannak a kicsik, akik sose fogják már tudni behozni a Google előnyét. Addig legalábbis nem, amíg valaki ki nem talál valami sokkal jobbat.
Idehaza most úgy néz ki az iwiw lesz a meghatározó közösségi portál talán örökre.

Szólj hozzá!

Címkék: iwiw jövő elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://napjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr4730482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása